Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak na ford focus kombi 99?

o Navštíveno 4027x o
o 12.04.2011, 09:58 | kyselym
Ahoj,

potřeboval bych poradit s ozvučením ford focus kombi rv99. Cílem je udělat audio v autě takové co bude se příjemně poslouchat. Poháněné to bude jen rádiem (alpine ida-x301 nebo cde-9880r, ještě jsem se nerozhodl které to bude). Neposlouchám moc nahlas, tak by rádio mělo stačit. Dalším cílem je udělat to tak, aby to nelákalo nenechavé ruce pač se na mě zrovna štěstí v tomhle směru nelepí. Posloucham všechno možné(z USB), převážně rockové záležitosti. Originál rozměr repro ve dveřích je bud 6x8 nebo 5x7. Doted jsem hrál na komponent (výškáče + origo repro a vlastní výhybka + CDE-103BT). Hrálo to docela pěkně když hráli jen repro v předních dveřích a výškáče, bohužel kvůli nedostatku basu jsem pouštěl i ty zadní repro a to už tak dobře nehrálo. Sub nechci, némám jej kam dát a i tak celkově nejsem příznivcem subů, přijde mi, že to všechno akorat duní, ale s basy to má málo společného. Chtěl bych najít takové řešení, které sub a zadní repro nebude potřebovat.
Momentálně spíš uvažuju o koaxech, aby to moc nelákalo. Bojím se však, že nebudou žádné co by mi vyhověli.

Tak nějak předběžně jsem domluvený na vytlumení dveří s Midnightem odsud z fora, který navrhoval vybrat něco od MTX. Nejsem vysloveně proti, přesto bych rád slyšel názory dalších lidí a ideálně si i sám něco poslechl.
Bydlím v Plzni. Je tu někde (i v okolí) možnost něco poslechnout, abych měl nějakou představu?

Současné výškáče jsou DT-284 od carpower. Co se cenové představy týče tak bych to viděl asi tak nějak do 4-5tisic v případě 165mm basáků a tak do 3tisíc v origo rozměru.

předem děkuji všem za názory/rady/informace

o 12.04.2011, 11:52 | audioland.cz
Tak určitě bych tam dal kompa 165 mm přes redukce, samotné středobasy k těm Carpowerům bych neřešil výběr je malý. MTX není špatná volba, na tom rádiu a s vytlumenými dveřmi bych se nebál těchto [ Link ] Za ty peníze jsou to jedny z nejlépe hrajících reproduktorů a rádio je zvládne. Mají hedvábné výšky, na rock ideální. Co se týče rádia, byl bych pro 9880 :)
o 12.04.2011, 16:20 | jajo.bb
urcite kompa neries ziadne koaxiali,a co tak sa popozerat po 16skach moreloch tempo 6 alebo maximo 6...a k radiu len tolko ze ida-x nema cd mechaniku,vsetko by si musel pustat cez usb a tak radsej si zober 9880 tam mozes aj cd aj usb...
o 12.04.2011, 21:40 | kyselym
audioland.cz: díky ty nevypadaj špatně. Já na kompa ještě nekoukal. Nicméně i tak si myslim že ta udávaná citlivost je tak aspoň o 5dB vyšší než ve skutečnosti bude. Vážně by se s koaxiály nedalo udělat něco slušně hrajícího?
jajo.bb: tempa6 jsem slyšel asi před rokem taky jen na alpine radiu, vytlumených dveřích a nehrálo to špatně, ale taky mi to nepřišlo výrazně lepší než co jsem měl. Trochu víc basů něž jsem měl, ale nešly tak hluboko (pocitově). Středy mi trochu chyběli. Celkově čistčí, ale nevyvážené. Dokázal bych s tím žít, ale vynaložená investice by mi asi nepřišla adekvátní.

Rádia jsem koupil obě, ted jde jen o to se rozhodnout, které v autě zůstane a které půjde do bazaru. CD vůbec nepoužívám takže v tomhle směru je pro mě lepší x301, protože se umí podle mě líp bavit s většíma USB flash diskama. Nadruhou stranu tak nějak si myslím, že 9880 bude asi líp hrát.

Co nějaký ten poslech v Plzni a okolí? Najde se tu někdo? Firma/soukromá osoba? Naco si dát pozor při poslechu v prodejně na takové té předváděcí tabuli. Předpokládám, že v autě to pak bude hrát jinak...
o 13.04.2011, 17:57 | marlag
Zastav se v Plzni u kluků na Slovanský
o 15.04.2011, 23:09 | kyselym
pokud myslíš Hifonics, tak bych hrozně rád, ale oni tam maj otevírací dobu tak úplně naprd, že bych si musel vzít dovolenou. Příští týden jim ještě zkusím zavolat a domluvit se na jindy, případně si to nějak zařídit.

Jinak dnes jsem byl v m+h instalovat rádio(9880) a ptal jsem na repro a když slyšeli jak hraje ford origo s mou vlastní výhybkou a tím monacor výškáčem tak znich nějak nic nevypadlo a řekli, že by nejdřív zkusili vytlumit ty dveře a až pak, když se to nezlepší, tak řešili jiný repro. Takže nejdřív vytlumím a pak dám vědět. Nicméně tvrdili, že pokud se ztrácí basy tak vytlumení 100% pomůže - uvidíme.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.3114 sekund.