Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jaké kompa do 4000

o Navštíveno 4806x o
o 09.04.2011, 21:21 | DanDee_CZ
Ahoj lidičky. V pátek jsem byl v ahifi.cz prodejně si poslechnout pár typů komponentních reproduktorů 16,5cm a nevím jak se mám rozhodnout?! Cenová relace od 2-5.000 ale nevím zdali je opravdu lepší vzít dražší, byt se mi jejich zvuk líbil nejvíce?! Myslíte že utratit těch 5000 za kompa bude rozumná investice?! Instalace do vozu Šhade Superb generace 1, kompa jen do předních dveří na zes Hifonics Zeus 9404, SW Holywood 10" (bohužel typ nevím, není nikde popsán), a samosebou dveře vytlumit jak se sluší a patří. Při mém rozhodování jsem dospěl k těmto kandidátům: Rainbow SLC 265 deluxe, popřípadě CSX pokud mi někdo rozumně vysvětlí v čem je rozdíl? Případně ještě jiný typ do cenové hranice (plus mínus) líbí se mi projev této značky, a PB (powerbass) S-6C nebo S-60C v tom levnějším ražení (kdybych šetřil) a nebo řadu 2XL kdybych nešetřil, ale to je onich 5t kč. Ještě mi radili U-Dimension za 3000 a i když měli zajímavý projev, široký a plný rozsah, tak mě ale moc neoslovovali. K značce PB tíhnu, protože už jsem je v jednom autě měl, ale nevím zdali mám dát 2,3 nebo těch 5 tisíc. Rainbow je jako varianta kompromisu ceny i kvality. Nebo máte někdo jiný návrh, jsem bezradný prosím poraďte... předem Moc Díky

o 09.04.2011, 21:58 | CarMedia.cz
Šel bych buď to MTX Audio T6S652 [ Link ] nebo Morel Maximo 6 [ Link ] . V dané cenové relaci se podle mě jedná o nejlepší komponenty, obzvláště když máš k dispozici zesilovač s dostatkem výkonu.
o 10.04.2011, 09:17 | DanDee_CZ
Jsou tyhle parametry podle vás dostatečné?!

Typ zesilovače: Hifonics Zeus 9404
Počet kanály: 4/3/2
Výkon RMS (4 Ohm) (?): 4 x 150 / 2 x 600 Watt
Výkon RMS (2 Ohm) (?): 4 x 300 Watt
Výkon Max. (4 Ohm) (?): 4 x 300 Watt
Výkon Max. (2 Ohm) (?): 4 x 600 Watt
Dolní pásmová propust (LPF) (?): 30 - 150 Hz
Horní pásmová propust (HPF) (?): 10 - 1200 Hz
Rozměry: 260 x 60 x 450/480 mm

pak mám ještě v záloze Rodek r680i (ne už ten nastavitelný pomocí karet, ale novější!)
ten má cca 6x105 rms nebo 3x300 už si to nepamatuju.

takže výkonu si myslím že je dost, ale nejsem z těch co si chcou koupit repro za 6-10-15 tisíc, protože si myslím, že už tu kvalitu prostě nedovedu rozlišit.

Zkušenost s PowerBass 2XL někdo nemáte?! Ty mě oslovovali nejvíce z toho všeho co jsem slyšel. Morel mě neoslovil vůbec.. a mtx nikdo v okruhu nemá.. a tak se toho bojím. PowerBass jsem již v autě měl, ale prostě váhám. Nemá někdo ty MTXka v autě.. a byl by ze severní moravy, aby mi mohl dát "ochutnat" jaké jsou?!
o 10.04.2011, 09:17 | DanDee_CZ
Jsou tyhle parametry podle vás dostatečné?!

Typ zesilovače: Hifonics Zeus 9404
Počet kanály: 4/3/2
Výkon RMS (4 Ohm) (?): 4 x 150 / 2 x 600 Watt
Výkon RMS (2 Ohm) (?): 4 x 300 Watt
Výkon Max. (4 Ohm) (?): 4 x 300 Watt
Výkon Max. (2 Ohm) (?): 4 x 600 Watt
Dolní pásmová propust (LPF) (?): 30 - 150 Hz
Horní pásmová propust (HPF) (?): 10 - 1200 Hz
Rozměry: 260 x 60 x 450/480 mm

pak mám ještě v záloze Rodek r680i (ne už ten nastavitelný pomocí karet, ale novější!)
ten má cca 6x105 rms nebo 3x300 už si to nepamatuju.

takže výkonu si myslím že je dost, ale nejsem z těch co si chcou koupit repro za 6-10-15 tisíc, protože si myslím, že už tu kvalitu prostě nedovedu rozlišit.

Zkušenost s PowerBass 2XL někdo nemáte?! Ty mě oslovovali nejvíce z toho všeho co jsem slyšel. Morel mě neoslovil vůbec.. a mtx nikdo v okruhu nemá.. a tak se toho bojím. PowerBass jsem již v autě měl, ale prostě váhám. Nemá někdo ty MTXka v autě.. a byl by ze severní moravy, aby mi mohl dát "ochutnat" jaké jsou?!
o 10.04.2011, 13:51 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
CSX - 80W RMS
SLX (zřejmě ne SLC) - 100W RMS

pocitově SLX hrají čistěji hloubky
o 10.04.2011, 22:56 | prohifi.cz
Pokud mas zesilovac 4x150 W rms, je samozrejme hloupost davat na nej reproduktory s 50 W rms (uDimension EL Comp 6). Kdyz uz ten vykon mas, tak proc jej nevyuzit...

Souhlas s Revilohifi.cz. Mrkni sem k nam na recenzi Morel Maximo 6, treba ti to pomuze:
[ Link ]

Zatim se jich v CR prodalo malo, takze hodne malo lidi umi posoudit jejich zvuk.

Jinak mam moc rad Morel Tempo 6:
[ Link ]

Vyhodou je, ze zvladnou vice vykonu a oproti Maximo maji lepsi basy a trosku i vysky.
Pokud koupis reproduktory za 5000 Kc, bude tam obecne (ne vzdy) velky skok proti reproduktorum za 3000 Kc.
o 11.04.2011, 06:42 | Driver3
Já osobně bych šel do tohohle, budeš nad míru spokojen!!!
dokud jsou za tuhle cenu. jinak jsou okolo 5tis [ Link ]
je to vyšší model, než uvedl AUTOHIFICENTRUM Liberec
mě prostě Rainbow přirostl k uchu a nemůžu se toho zvuku jen tak zbavit :-)
o 11.04.2011, 09:18 | DanDee_CZ
To Driver3: taky mě tahle nabídka zaujala, o značce Rainbow uvažuji již od své první instalace, jenže je tu ale.. a to něco mě táhne ke značce PowerBass :)
o 11.04.2011, 09:21 | DanDee_CZ
Chtěl bych se zeptat ještě jinak. Podle čeho by jste si vybírali kompa v hranici 5000Kč?! Řekněte mi co je pro vás prioritní při výběru?! Vnitřní pocity, rady druhých, cena? Značky? Jak přistupujete k tomu co neznáte?! Např mou preferovanou značku PB? Má tady s ní někdo zkušenosti? Osobní poslech nebo tak? Moc se mi líbí recenze na PROHIFI.CZ a moc za ni děkuji. Taky budu montovat Do Béčkové škodulky. Ale zkuste mi poradit čeho se držet?! na co dát při výběru?! Dnes už vím že číselka nejsou vše!
o 11.04.2011, 09:24 | DanDee_CZ
Každopádně bych chtěl poděkovat i ostatním, kteří svou troškou do mlýna přispějí nebo už přispěli! A můžu se ještě zeptat, to není nikdo ze severní moravy kdo by dělal do autohifi? kdo si vozí nějakou šikovnou zástavbičku sebou na srazy nebo do práce?! Pokud má někdo zmiňované komponenty, udělám si klidně i výlet za vámi, pokud to nebude do ČB Chebu atak.. :) Ova, Olomouc, případně Brno, Zlín.. nebo tak?!
o 11.04.2011, 11:18 | Driver3
Na ahifi.cz by měl mít demopanely, takže možnost poslechu tam určitě je.. (Brno) a jinak já už dávám přednost jen mnou preferovaným značkám (pro každého asi jeho věc, čemu dává přednost - za mě Rainbow, MB Quart, Focal, Audio System, Eton, Helix, MTX případně Audison, Morel) a dávám přednost větším výškám a hlavně jen hedvábným. Značky jako PB, Ground zero a pod. jdou mimo mě, neslučují se moc s tím, co poslouchám :-) a o tom to je, jestli chceš poslouchat hlavně rock, tak doporučím Rainbow a budeš snad nadšen jako já, na demopanelu mě uchvátili :-)
o 11.04.2011, 12:20 | clown
poslouchas to ty .. to ze se ti nelibi kompa za 5000 neni vyloucene .., znam pekna kompa za 30 papiru, znacka super, ale ze zvuku bych blil .. doslova bych to prirovnal k originalum :o) ale hlavne, ze staly tech 30 papiru a nekde nekdo napsal, ze jsou dobry :o))

osobne, vem si, co ti bude sedet, pokud mozno zkus si to poslechnout na podobnem radiu co to bude pohanet, kvuli projevu.. a hlavn na tve muzice, z tveho media !

na testovaci MP3 bych se nespolehal, u vyssich rad ///A treba poznas mnohem zretelneji zprzneni komprimaci oproti CD nez u nizsich

o 11.04.2011, 16:47 | prohifi.cz | Upraveno: 2011-04-11 16:49:37
2 DanDee_CZ: Můj názor je, že podle čísel ani popisku reproduktorů nikde nic nevyčteš. Nejradši bych měl na eshopu jenom název výrobku a cenu, protože čísla si někdo vymyslí, někdo si je upraví, někdo je měří tak, jiný jinak...

Zkrátka vidíš u reproduktorů citlivost 90 dB, u druhých 93 dB, pak je poslechneš a ty s 90 dB hrají hlasitěji - občas se to tak zkrátka povede :-)

Buďto si najdi prodejce, kterému věříš a nech si od něj poradit. Nebo si zajeď někam poslechnout více reproduktorů, ale vem si svoje CD a rozlišuj, zda hrají na zesilovači nebo ne. Prodejce umí svým způsobem ovlivnit Tvoje pocity - když nějaké reproduktory umí daný žánr, tak Ti pustí CDčko s tím, co jim sedí, ale to, že rock, pop nebo metal bude znít strašně, už neřeší, takže buď opatrný a vem si svojí muziku, co posloucháš a máš rád.

Důležité je pak taky procento reklamací. U Morelů mám třeba rád, že za celou dobu, co je děláme, jsme měli dohromady asi 3 reklamace, a ve všech případech to vypadalo jako chyba zákazníka. Ale neřešili jsme a posílali obratem nové zboží :-)

Pokud vezmu téměř libovolnou značku, tak např. repra od Rainbow za 5000 hrají lépe než Rainbow za 3000, stejně to bude u ostatních značek. Může se i někdy stát, že reproduktory za 3000 od jedné značky zahrají lépe než reproduktory za 5000 od druhé značky ale obecně si u každé značky s více financemi pomáháš s kvalitou zvuku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3099 sekund.