Navštíveno 3950x

Zdravím,
chystám se pořídit subwoofer do Kia Picanto. Vybral jsem tuto ozvučnici
[ Link ] protože jako jediná se vejde do kufru.
Zatím ale nejsem rozhodnut jaké repro osadit a jaký zesilovač zvolit.
Nyní mám v autě zesilovač Emphaser EA 4150 na repra Emphaser ECP26XT3 a podobné Emphasery jsou i vzadu.
Napadla mě možnost, zesilovač použít částečně na subwoofer protože má v můstku 2x500W RMS - bohužel neumí 1x xxxW .. A zbylé dva kanály využít např. pro přední repra a zadní repra napájet nějakým jiným menším zesíkem.
Druhou možností je, pořídit zesilovač přímo pro subwoofer nejspíš monoblok.
Líbí se mi
[ Link ] ale jaký zesík? Jinému subwooferu se nebráním
Chtěl bych něco co bude hrát kvalitně, čistě a pokud bude příležitost bude umět i tlačit :)
Cenový rozpočet - 15tis Kč sub+zes
p.s.: Kapacitor asi nebude třeba, v kufru místo rezervy se nechází druhá baterie 72Ah
Děkuji za pomoc
S tou ozvučnicí... Jestli chceš jinačí, na míru a nevybírat jenom z těch, co se nabízí na shopech, tak stačí napsat tomuto pánovi:
[ Link ]
Vybíral bych subwoofer s částečně nižší zatížitelností, než je 500W RMS. Spíše v rozmezí 300-400W. Samozřejmě záleží, co vybereš. Ozvučnici bych ti mohl nabídnout totožnou
[ Link ] a do ní subwoofer Digital Designs 512 SVC 4
[ Link ] Podle mě by ti toto stačilo až až a není potřeba investovat až zas tak zásadní finanční prostředky. Digital Designs jsou velmi kvalitní subwoofery, i tato "základní" řada hraje a tlačí hodně moc dobře. Myslím si, že hodně konkurenčních a i dražších wooferů nedokáží to, co tento kousek.
Případně kdyby jsi chtěl něco extra, tak dobrá kombinace, kterou mám již také vyzkoušenou je:
monoblok Digital Designs CM1
[ Link ] subwoofer MTX Audio T812-22
[ Link ]
muzu doporucit woofer B2 audio ES8"
[ Link ] skvele hraje a umi i zatlacit, navic mu staci mala bedna coz je u tveho auta vyhodou..
Radeggast: OK. Já nejsem levej abych si neuměl udělat ozvučnici, ale nechce se mi kupovat desku 2,5x3m nebo jak to prodávaj u nás v Ústí abych využil třeba 1/3 nebo 1/2. Kdybych sehnal materiál, tak si jí udělám. Proto volím hotový výrobek.
Revilohifi.cz: Hmm, ta vyzkoušená kombinace vypadá hodně zajímavě!Sub MTX, jen ten zesík se mi nezamlouvá. Osobně značce Digital Design moc nevěřím, asi proto, že jsem s ní nepřišel nijak ke styku. Raději koupím osvědčenou kvalitní značku.
swpavel: To je hezkej drobek, ale pro mě noname značka. Raději si připlatím za kvalitu.
tak to ja netusil ze chces neco kvalitnejsiho nez je B2 audio a Digital Designs, tak hodne stesti no :-)))

21.03.2011, 13:09 |
Vencaf | Upraveno: 2011-03-21 13:11:19
:-D B2 a DD jsou noname, "raději si připlatím za kvalitu" ¨
to myslíš třeba ten tvůj čínskej Emphaser?

21.03.2011, 13:10 |
LukášST | Upraveno: 2011-03-21 13:11:04
swpavel: Já řekl, že jsou pro mě noname, pokud mi dáš nějaký podklady, abych změnil názor, tak ho mile rád změním.
Vencaf: to samé jako swpavel
Do muziky nedělám, proto říkám to co říkám. Rád změním názor.
LukášST: věř tomu, že tyto 2 udaný značky moc dobře ví co dělaji, jen kolem toho nepotřebujou dělat takový halooo jako "ty kvalitnější"
dexter: OK :) Takže se jich nebát, jo? Hmmm, proč ne :)
Nejraději bych ke stávajícím komponentům od emphaseru, koupil něco emphaserovýho, ale nic co by se mi líbilo jsem nenašel...
LukášST: když se podíváš do zahraničí, tak tam uvidíš hodně značek, které se tu až zas tak moc neprodávají. Není to proto, že by to neumělo, spíše naopak, bohužel je ale v ČR trend dovážet z venku značky komerční, které dobře vypadají, pěkně svítí a mají nižší cenu, tudíž vyšší předpoklad k prodeji. To samozřejmě nemá ale nic společného s kvalitou produktů. Nebudu tu hanit jiné značky, ale jen zevšedním.. Všeobecně patří jak B2, tak DD a i MTX mezi to nejkvalitnější na světě. Nemáš se čeho bát, spíše naopak..
A když jsem psal, že je již vyzkoušená kombinace, tak je skutečně vyzkoušená, trávím na dílně hodně moc času a myslím si, že ze zde projevujících se prodejců mám jedny z největší zkušenosti právě skrz montáže čehokoliv kamkoliv. Hodně lidí, kteří mají zkušenosti sem přestalo chodit jen kvůli tomu, protože se začali prosazovat značky, které s autohifi málo co společného a přesto se zde označují jako "kvalitní". Právě od lidí, jako je swpavel apod. si nech poradit, mluví za ně výsledky, ne jen klávesnice a prořízlá huba. Navíc kdo mě zná ti určitě potvrdí, že bych nikdy nikomu nenabízel něco, co by byl "shit".
Revilohifi.cz:
To jsem potřeboval. :) Aby mi to bylo vysvětleno. Chodím na hodně fór a jsem raději opatrnej, než se řídit první radou co mi kdo poradí. Raději pečlivě zkoumám, přemýšlím, zjišťuju..
O MTX jsem slyšel a snad jen samou chválu. Proto jsem psal o těch dalších, že jsou pro mě noname - omlouvám se, pokud jsem někoho urazil, nechtěl jsem.
Co se teda týká toho mýho plánu.
Bednu asi teda koupím hotovou.
Osadil bych to Tvojí odzkoušenou sestavou.
Případně doporučuješ něco jiného levnějšího, než co jsi uváděl? Koukal jsem i po měnší bedně, ale nevím jakej by potom byl zvuk. Jestli má cenu to řešit vůbec.
Revilo to vystihl a jeho kombinace produktu vypada dobre..
Radegast, tim asi nemyslel, ze jsi levej, ale prave proto aby sis nemusel kupovat celou desku, tak ti doporucil Rovera, ktery udela bednu presne podle wooferu a auta..
swpavel: Jasný, jdu mu napsat :)
Případně ti ji můžu vyrobit taky. :-) Umíme dělat jak klasiku, tak lamino apod.
Bedna na míru samozdřejmě vždy lepší než nějaká uni. Kor pokud pokukuješ po lepším basáku. A nejen proto že ti dobře sedne do kufru . Kdyžtak se ozvy :-)