Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Pomoc a rada při výběru 2din rádia s navigací

o Navštíveno 4328x o
o 19.03.2011, 12:49 | FANY | Upraveno: 2011-03-19 12:52:10
Zdravím všechny zasvěcené a praktiky - potřeboval bych poradit při výběru pouze z těchto tří modelů 2din rádií s navi.

KENWOOD DNX5260BT
PIONEER AVIC-F900BT
PIONEER AVIC-D3

V první řadě zvukově jestli je mezi nimi velký rozdíl a potom výbava. Ta se dá samozřejmně vyčíst na netu,ale jde mi spíš o praktické zkušenosti - plusy a mínusy,nebo vychytávky.
Vím že ta Avic-D3 je už starší model než ty ostatní dva uvedené,ale zase hodně rozšířený a starší se dá pořídit už za dobrý peníz. V konečné fázi ale peníze nemusí hrát až takovou roli,když mi někdo potvrdí že některé ze tří uvedených je fakt povedené a super rádio v téhle 2dinové verzi.

Jen pro upřesnění jsem si tyhle vybral proto,že preferuji ovládání hlasitosti kolečkem a tuhle podmínku chci splnit.

Díky za názory a postřehy

o 20.03.2011, 12:57 | FANY
Opravdu nikdo neporadí,alespoň co se zvuku týká?
o 20.03.2011, 15:45 | clown
za mne KW kvuli garminu :o) a asi mensi poruchovosti vystupu tak jak zname PIO

u AVICu se do toho musi hrabnout podstatne vic, aby se do toho dostala slusna navi .. aka iGO

kdyz si vemu ceny za aktualizace, tak jezdim radsi uz s 2DIN normalnim a navi na skle :o)
o 20.03.2011, 15:52 | FANY | Upraveno: 2011-03-20 15:53:22
Tak navi určitě není podmínka,ale většinou u 2dinek s DVD už je. A tyhle dražší modely přestože mají navi tak by mohly být zvukově snad lepší než 2din s DVD bez navi. I když je pravda že porovnávat pořizovací cenu nového přístroje s kvalitou hudebního projevu nemusí být vždycky nejvhodnější..
o 20.03.2011, 16:10 | clown
ty navi jsou tam jen nalepeny na nejvyssi model, co se v te dobe delal .. aspon jsem to tak mel u JVC .. , nevim jak by ti extra (kolikrat externi) GPS modul mohl zvednout zvuk .. , spise naopak

o 20.03.2011, 16:24 | FANY | Upraveno: 2011-03-20 16:25:39
Asi jsem to blbě napsal s tím zvukem - ten AVIC900 je třeba dražší než KW. Když chci u 2din dobrý zvuk,tak jako částečný laik koukám po drahém modelu. To že už tam je navi od výroby,za to nemůžu. Proto si myslím že vzhledem k ceně - i když jak jsem psal to nemusí být vždycky pravidlo - by ten zvuk nemusel být průměrný,nevím..
Koukal jsem různě a nenašel jsem 2din s dvd,ale bez navi co by mně oslovil.. - navíc když preferuju hlasitost kolečkem..
Nebo máte někdo tip - že bych přehlédl?
o 20.03.2011, 19:07 | tazman | Upraveno: 2011-03-20 19:07:46
ten kenw. je v poho.. před tejdnem jsme montily do kokty tur a musim řict že mile překvapil....akorat se musi dat pozor při prvnim spuštění na nastaveni češtiny na navi hned na prvni uvodni obrazovce..j si toho nevšim a pak nemoh v meny garmin už češtinu přepnout...musel jsem potupně vzít manuela a resetovat radijko ;D a momentalně je za poměrně příznivou cenu pod 20k
o 20.03.2011, 19:26 | cendler
u mě taky kenwood, je to univerzálnější přístroj, navi je super, tuner má taky jeden z nejlepších a celkové nastavení dobrý, Pioneer je zvukově super hodně nastavení, ale jak se píše nahoře, problém s pojistkou na koncákách
o 20.03.2011, 20:10 | FANY
chápu to tedy dobře že můj vybraný Pioneer má lepší zvuk než Kenwood? Pojedu stejně přes ext. čtyřkanál,tak by mně pojistka u Pio. eventuelně snad nemusela tížit...
o 20.03.2011, 20:52 | clown
prave, ze Pio a jeho SMD pojistky maj na svedomi ruchy, piskani atp .., ale oprava neni ranec .. cca do 2000.

silne doporucuji si ale pred koupi jeste zjistit, zda dany model nema mit k sobe black box, abys nekoupil nekompletni set .. coz se pak treba k AVICu hoodne blbe kupuje.
o 20.03.2011, 21:33 | FANY | Upraveno: 2011-03-20 21:33:51
Tak to asi kašlu na Pio..uvidím..
Do čtveřice mi ale přibyla další možnost koupě za dobrý peníz 2din Clarion MAX 668RVD
[ Link ]
Sice nemá na hlasitost kolečko,ale zvukově si myslím že by mohl konkurovat těm zbývajícím modelům uvedeným výše,nee? Absence navi by mi určitě nevadila..
o 20.03.2011, 21:37 | clown
jezdim 4 roky s JVC bez kolecka (virtualni na LCD) a nevadi mi to .. :o)

co je dobra cena ?? 5t ?
o 21.03.2011, 07:14 | FANY
8 t. Kdysi stál cca. 30t. a zase tak starý model to není
o 21.03.2011, 08:37 | clown
jj, ono je to tezke .. kdyz si vemes, ze za 13 - 15 mas dnes funglovku se zarukou, kde nebude ko mechanika, bude to mit USB, nebude to mit vysviceny LCD atp.

kuwa, ze bych zkusil prodal sve rejdiou co stalo samotne 60 :o) + prislusenstvi .. :o) dnes je dobra doba :o)
o 21.03.2011, 09:19 | FANY
clown - a co to máš za rejdijou?
o 21.03.2011, 23:25 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
Kenw DNX-5260BT lze pořídit se zárukou a ofiko CZ cestou pod 19tkč,což je za rádio s takovou výbavou a kvalitou bezkonkurenční cena.
Oproti Pioneeru navíc aktualizace map nestojí takový ranec...tudíž za mě jednoznačně
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3437 sekund.