Navštíveno 5310x

08.03.2011, 19:14 |
cila ... viem popisalo sa toho uz vela. Ide mi skor o radu aby bol vlk syty a ovca cela. Nemozem si uz dovolit do auta dat taku vahu aby som to neskor lutoval. Potrebujem setrit ale na spravnom mieste. Dvere su jasne tam pojde Dynamat Extreme ale na podlahu ma teraz taha aby som dal Sikadamp alebo nieco ine. Ma niekto prehlad o vahe na m2 oboch materialov? Popripade co by ste poradili na podlahu auta. Nechcem setrit na kvalite ale na hmotnosti ... Pochavlte sa co mate na podlahe auta ...
u dynamatu extreme to je 2,20 kg/m2

08.03.2011, 19:29 |
Francouz | Upraveno: 2011-03-08 19:30:46
Mám tam Vibru 40, váhu na m2 bohužel nevim :o)

08.03.2011, 19:37 |
swep pokud mas slusne auto, ktere uz nejake to tlumeni na podlaze ma od vyroby, je naprosto zbytecne tam davat dalsi. Pokud to ovsem nebude nejake soutezni SPL auto. Pokud to je na normalni poslech tak je zcela zbytecne tlumit podlahu, co se tyka utlumu ruchu od podvozku tak ucinek je minimalni.
ja teda mam vytlumene auto vibraflexem 40 a 25, pak butylkaucukem s alu folii komplet 2,5mm
podruhe bych to uz nedelal, je to naprosto zbytecna prace a zbytecne penize, efekt nevalny. smysl to ma ve dverich ktere imituji ozvucnici, pripadne pak na castech, ktere maji tendenci rezonovat
olep sikou len blatniky zvnutra a pripadne trochu pod zadnou lavicou kde mas nadrz a sbytok mas dost zbytocny tlmit ako pisal swep.... a dost velky efekt ma vytlmenie strechy..... viac podla mojho subjektivneho nazoru nema zmysel..... vylepil som cele auto sikou a keby viem, uz by som celu podlahu nevylepoval....
swep-Howk ,souhlas :-)
Dal by se spíš použít nějakej pěnovej kompozit .

08.03.2011, 19:54 |
prohifi.cz | Upraveno: 2011-03-08 19:54:59
Máme nyní v akci Silent Coat 4 m2:
[ Link ] Hodně zajímavý materiál nyní za hodně dobré peníze.
Pro hodně dobré odhlučnění je dobrý ještě v druhé vrstvě tento materiál:
[ Link ] Jde-li obecně o odhlučnění, v některém autě rozdíl velký, jinde téměř neznatelný. Nedá se to paušalizovat.
ak ide o vahu, nic tam nedavaj... ak chces tlmit, tak stp alebo dyna xtreme...

09.03.2011, 14:37 |
Ravo jako Prohifi, třeba komplet podlaha v Oct1 je sakra poznat (a kufr+všechny podběhy je NUTNOST)
Jinak hmotnost vs. cena je v nepřímé úměře - čím lehčí materiál, který dokáže tlumit je tím víc dražší (obecně).
já řešil kompromis cena/hmotnost/tlumení a na podlahu a kufr octy1 jsem zvolil vibraflex 25 (je to hodně m2), dveře mám vytlumeno STPčkem.
a já mám na origu tlumení danej ještě Vibraflex25 a vůbec toho nelituju
...řekl bych, že jedina věc co drnčí jsou kličky oken, ale s tim nic neudělám