Navštíveno 3340x

28.02.2011, 21:21 |
HB Zdravím,
středobasy MTX audio T6S502 mají na zadní straně na magnetech nasazené gumové krytky (viz foto), elektrikář, co mi je instaloval do auta, je kvůli málo místa ve dveřích sundal a tvrdil, že mají čistě estetický význam a že tam vůbec nejsou třeba. Můj dotaz je, jestli teda ničemu nevadí, že tam ty krytky nejsou, nebo jestli by tam naopak být měly např. kvůli vodě stékající vnitřkem dveří nebo tak.
Díky za info.

tyhle gumy maj opravdu čistě estetickou funkci.. nicméně montáž by měla bejt udělaná tak, aby netekla voda na repreak, což myslim že u novějších aut neni problém.. a bežnou vlhkost ve dveřích musej repreaky vydržet

01.03.2011, 19:49 |
ivls no, jak se tak na to dívám, tak mi příjde, že je asi nutnost sundat, protože by byla uzavřen větrací otvor v magnetu, ne? - aspon podle fotky se mi zdá
- připada mi tak, že jen chrání při transportu
Sundat nesundat je asi věčná otázka. Ačkoliv tyhle reproduktory netrpí nešvarem, že bych je musel řezat na 80 Hz nebo dokonce výš, tak také zároveň netrpí ohříváním. Konstrukce středobasu s pevným vrchlíkem má za následek odvětrávání cívky pohybem membrány. Gumová ochrana má jak estetický, tak samozřejmě i ochranný efekt proti vodě, nebo i ochranu proti nárazu (u někoho jsem už i viděl že je naintaloval tak, že o to škrtala stahovačka), což není zrovna moc ideální. Asi bych se při sundání a instalaci do klasických ne děravých dveří ničeho nebál.

02.03.2011, 12:29 |
HB Díky za odpovědi, nechám je tedy sundané, když jim to nevadí. Na reprák snad voda neteče, je zasazený klasicky v plastovém koši v originálním tapecírunku dveří v novém Clio III, takže věřím soudruhům z Francie, že to vymysleli tak, aby na repro netekla voda :).