Navštíveno 4092x

zdravim mam zahadny problem...pri instalaci audia (jeden 5ti kanal MC Hammer, 2kanal Rodek R430i, sub Magnat Megaforce 2120, repro magnat traveler a ovaly magnat)...cinsky zesik prijde casem vymenit za monoblok...se mi stavalo ze se mi vybijela baterka v aute(alternator 50-90A) kdyz jsem alternator vymenil za 150A hrajou jenom repro v prednich dverich(zdroj radio PIO deh1250MP) zesilovace se zapnou ale nehrajou u obou se zapne i chlazeni ale na cine sviti kontrolka Protect...Rodek ma jenom zelenou diodu(Ucc) ta samozrejme sviti....
ale se starym altikem to hralo...no tak od baterky je tazen 35mm2 do pojistk bloku do kuftu a z neho 1x16mm2 do ciny....minus je 16mm2 z ciny pod bezp.pas...kdyz vynecham rodeka
no jo ale mínus musíš mít také 35qmm a víc..
a duvod? to to jako kvuli tomu nehraje?
slabá kostra, zkus ji posílit pak se může hledat dál.. ale asi bych viděl hlavní problém tady
nojo ale predtim to hralo....jenom je jiny alternator....s kabely se nehybalo...myslis jako ze staci jenom natahnout silnejsi minus a je vymalovano?
ochrana na zesiku j proti....prehrati,pretizeni,zkratu....prehrati vylucuji....zkrat jsem taky kontroloval....
mělo by když ti ho háže zesíky do protectu.. až okontroluješ kabeláž a bude vše OK tak bych hledal problém v zesíkách
no dobre no takze musim objednat jeste par metru kabelu...takze to radsi rovnou koupim s ockama a vydlickama....a jeste mam dotaz...mam 3F kapacitor...jak ho zapojit tak abych ho mohl vypnout? a jeste dotaz 2 piskani alternatoru v repro...staci filtr?

20.06.2010, 17:33 |
cr4sh3r | Upraveno: 2010-06-20 17:39:23
Midnite: wtf?
Je to sice pravidlo, že na + i - má být stejný průřez kabelu, ale proč by kvůli tomu neměl hrát zesík, když není pod velkou zátěží?
prvně zkus přikostřit rádio, potom jestli nemáš signály a napájecí u sebe a až potom filtr... a ten kapacitor prodej, je zbytečný
To:cr4sh3r---->taky si myslim ze je to blbost vid?
284016605: extra blbost...
Názor na to nemám, ale v průřezu bych příčinu neviděl.
Předtím vše hrálo? a hned po výměně nehraje jo? nic jinýho se s instalací nedělo? Ani bez nastartování to nehraje jo?
blbost? měl si někdy 2 zesíky přikostřeny 16qmm kabelem? kamarád ve feldě ano a nehrálo to...
jinak to není pravidlo ale holt fyzikální zákony
kdyz vynechas otazniky tak si v podstate sam odpovidas
Midnite: Ale předpoklad je že předtím mu to hrálo, tak proč by po výměně altíku hrát nemělo? Když s průřezy nehýbal?
hele jako absolvent elektrotechnicky prumyslovky ti muzu rict ze 16mm2 znese vetsi proud nez instalace ve felicii...taky jsem ji totiz mel...
já teda nevím jak mu to předtím hrálo ale předpokládám že normálně ne.. musel se projevit malý průřez, jinak altíkem to nebude a někde udělal chybu v instalaci, altík nemá nic společného s tím zda by to hrálo či nikoliv, kór když má vypnuto a nehraje to
no to je uz o dost rozumejsi nazor ale jak je to pripojeny jsem ti popisoval
Val to vylučovací metodou. Zapoj jeden zesík, zkus jestli jede, pak zapoj druhej samostatně, zkus jestli jede. Když jeden z nich nepojede, zkus to u někoho kdo má lepší kabeláž. Pokud nikoho neseženeš, vem kabeláž, a zapoj ho co na nejkratší drát od baterky (s co nejsilnějším průřezem máš) Nic jinýho poradit nejde. Kdyžtak zkus odpojit repra od nich, jestli protect bude svítit dál. Atd... Prostě laboruj až dojdeš k tomu kde je chyba.... Ale 16 by měla stačit na to aby se rozjel zesík.

20.06.2010, 17:47 |
petis zkusil bych odpojit repro. pokud bude protect svitit dál je vháji zesík. Kabeláž stímto nemá nic společnýho.
hele jenom teoreticky...mam kupe...takze ovaly jsou vzadu jakoby v bocnicich...kdyby se treba kabel z e zesiku do ovalu vypojil z ovalu a zpadnul nekam na kastli tak by to mohlo byt mozna i ono ne?
bude KO neco v zesu,mohu kdyztak opravit
[ Link ]
284016605: Mohlo, odpoj repra od zesiku a uvidis...
To:Pavel 528 koukam ze tam prodavas i zesiky.... ten spectron je jedinej jednokanal co mas?
..a altík je funkční, tj. dobíjí?
jj,mam jen co je tam vyfocene,nicmene neni to jednokanal,ale 2kanal,ktery jde zapojit jako 1kanal
no kdyby se ti v nabidce objevil neco co jde zapojit jako jednokanal s regulaci basu a ma to tak 300-500rms tak se ozvi...diky
to Pavel 528: myslim teda ve 2ohm
ok..
ted tedy na 2ohm nic nemam
rozuzleni je tady....cina je KO Rodek je OK
Čína a odešla, to je divný ... :)
jako Milhauzz velice zajimave . by me zajimalo co se mmohlo stat ....