Navštíveno 2985x

ahoj,mel jsem dnes malou prihodu s basakem.Jedu posloucham na hlasitost na kterou to posloucham od zacatku co ten woofer a zesik mam,prijizdim domu,vypnu radio,hralo vse v poradku,za chvili odjizdim zapnu radio a v basaku zacalo jakoby chrupat a vubec nebasoval,muj prvni dojem byl ze je spalenej,ale nic tomu neodpovidalo,tak jsem ho doma vyndal z boxu a ukazalo se ze se membrana uplne odtrhla od toho vlnovce,je my to divne kdyz hral uplne bez problemu a pak zniceho nic se stane toto,tak me zajima zda to pujde opravit a kde a kolik to cca muze stat.Woofer je rainbow hammer 12,a jsem z Liberce,napada me jen autohificentrum liberec,ale nevim zda tam nejake opravy apod.delaji.
Kapesnicek opravuje.... (kleneex) ale brno bo kde se tedka potuluje
já měl cca 2cm odtrženou gumu vlnovce od koše a lepil jsem to velmi kvalitním průmuslovým vteřinovým lepidlem a drží už 2 roky. chce to perfektně odmastit a hlavně koupit velmi kvalitní tekuté lepidlo. lahvička je sice za cca 450kč ale doma se hodi (LOCTITE)
temur0:dekuju moc za radu,napises my jeste nejaky postup jak jsi to presne delal?Chci to vedet jen pokud teda nesezenu nikoho v tom liberci,tak bych to risknul opravit sam doma.
luda551:diky za tip,zatim pokud to nebude akutni tak to posilat nikam nechci.
Jeste otazka,jak se to vubec mohlo stat?ze by slo do nej moc vykonu,nebo treba nejaka unava materialu??
tady foto pro predstavu

no mě se to neutrhlo u vlnovce ale odtrhla se gumová membrána od koše. Podle mě ji u Helixu nekvalitně přilepili.
Ta fotka je dost rozmazaná není vidět co se odtrhlo a jak je veliká plocha která by se lepila. Také nevím jestli je lepený podklad savý nebo ne. Ještě bych uvažoval i variantu dvousložkového lepidla které bude mít dostatečný modul pružnosti - musel bych to vidět

06.06.2010, 22:16 |
petis dyt je to vidět na první pohled kde je to utržený:-))
Seat: odloupni vrchlík a membránu zatlač zpět na cívku. očisti lepidlo a znovu zalep. morelářský lepidlo vteřinový hustý a aktivátor bude nejlepší. a nezapomen vystředit cívku nejakým papírem.
Vyhodit, sice by to hrálo, ale už to nebude nikdy jako dřív...
Tam lepidlo mít žádnou pružnost nemusí.