Navštíveno 3699x

zdravim, mel bych par otazek ohledne tohohle zesiku
[ Link ] co k nemu za subwoofer, nejdriv jsem uvazoval o
[ Link ] jenze pak sem si vsim ze to je na 4ohmy, tak nevim jak by si s tim tenhle zesik poradil, tak bych prosil o nejaky varianty cenove nevim do tech 6-7k a neco kolem 1000w rms na 2ohmy.
Takovou bych mel asi predstavu, pokud hraje roli v tom co posloucham tak trance, obcas hip hop, takze radsi tvrdsi rychly basy.
No a pak bych mel otazku co k nemu za baterku, bude jeste na ni zapojen 4kanal 4x125w rms a moc sem i nechce pridelavat dalsi baterka do auta takze bych radsi jen jednu, ale zas nechci davat 9k za pc3000, nebo neco podobnyho, pokud to nebude vylozene nutny.
pokud budes hrat nastartovanej tak baterka neni extra za potreby. Jinak ohledne subu nevim. Hlavne to chce poradnou kabelaz.

22.05.2010, 22:07 |
buddy87 | Upraveno: 2010-05-22 22:09:59
no praveze docela casto hraju s vyplym motorem, jako zas nemusel bych to hulit na plny bomby, takze asi nakou lepsi baterku budu potrebovat, ale jak rikam no 9k se mi davat nechce. Ale vubec nevim treba kolik Ah by mela mit nebo jakou znacku.
Ten reprak co sem postnul vejs, kdyby sel zapojit na 2ohmy tak bych do nej i mozna sel, pokud mi tady nekde neporadi neco lepsiho :)
A kabely je mi jasny ze 50mm napajeci a naky slusnejsi signalovy.
No v téhle ceně je velkej výběr basaků Třeba
[ Link ] a budeš kchůl a uděla to bordelu až až a co se baterky týče pořid třeba
[ Link ] ta je vpohodě noa adekvátní kabeláž a nezapomenout na nějaké to tlumení . Vše i z bednou na sub můžu dodat :-))

23.05.2010, 07:58 |
jao01 Tak ten Pioneer je tusim 2 cievkový takze na 2 ohmy sa zapojit da. K takemu zosilovacu mozno Sonic 12 v dobre navrhnutej bedni vie aj zahrat,ja ho mam na DLA A6 1200W RMS a hra perfektne.Ten MTX vyzerá tiez dost slusne, ale unas ich nedostat.
Tak ten sonic 12 nevypada vubec spatne, mozna bych do nej i sel, jinak ted sem tady na forku v bazaru videl ze tam nekdo prodava helixe spxl 12, ale nevim jestli to zas neni az moc zbytecny.
Spis bych neco na SQ nez neco co mi vytlaci okna ven. A o tom pioneeru sem slysel ze potrebuje dost nakrmit aby zahral tak nevim.
A ta baterka neni to malo 50ah?
A jeste bych se chtel zeptat jakej je rozdil mezi analogovym a digitalnim zesilovacem, pokud to jde nejak v zkratce popsat.
Ja vim ze to sou samy otazky, ale kdyz uz do toho mam vrazit takovy prachy tak bych toho pak nechtel litovat. Takze diky vsem za rady

23.05.2010, 11:12 |
clown | Upraveno: 2010-05-23 11:15:13
baterka malo je .., na hrani bez motoru tomu nejak moc nestacila ani Optima Yellow Top, vypinalo to, ale ja na tom mel SPXL12 do 1ohm, takze spotreba byla velka.., asi bych se kouknul po nejaky SWR Alpine 2x4 Ohm .. 10" na tom hral pomerne slusne.
Na tento zesilovač bych doporučil MTX Audio T812-44
[ Link ] a dát ho do uzavřenky. V uzavřence hraje krásně svižně a hodně hlasitě. Opravdu hodně kvalitní woofer, co toho umí vážně moc.
Diky vsem za rady. Rozhoduju se tedy mezi MTX Audio T812-44 a nebo Sonic 12, jde mi spis o to ze ted mam SW:
Max. power : 1000W
RMS power : 500W
Impedance : 4Ohm
Sensitivity : 87,0 dB @ 1W / 1m
Odkaz:
[ Link ] Urcite bude ten MTX hrat lip ale preci jen vymenim 500W za 500W tak jestli to ma vubec cenu menit. Tak ja nevim moc se v tom nevyznam, jasny ze watty nejsou vsechno, ale chtel bych aby ten rozdil byl opravdu poznat.
MTX je diametrálně naprosto odlišný woofer. Nebojím se, že by jsi rozdíl nepoznal hned..
takze pokud bych vybiral mezi MTX Audio T812-44 a nebo Sonic 12 tak radsi MTX?. A jeste jedna otazecka mel bych koupit 2x4ohmy nebo 2x2ohmy?
ja bych doporucil tento SW:
[ Link ] mame jej ted uz za nizsi cenu - puvodni byla vyssi. A vubec by ses nemusel bat dat mu tech 1200W rms pri 2 ohmech. Zvukove i tlakem hodne povedeny basak.
tak ja ted uz vubec nevim :D taky vypada dobre ten kicker ale proc tam je napsano 4+4ohmy, to jde zapojit je na 2ohmy?

24.05.2010, 19:31 |
jao01 | Upraveno: 2010-05-24 19:34:49

24.05.2010, 19:40 |
jao01
Kicker a MTX Audio jsou věční rivalové. Nicméně v poslední době má po zvukové stránce MTX značně navrch. Přeci jen se asi výzkum vyplatí. Tady najdeš test, sice nižší řady, ale je vidět, že i levnější a "slabší subwoofer" hrál o poznání lépe, jak jeho konkurence od Kicker.. :-)
[ Link ] [ Link ]
2 buddy87: když máš 4+4 ohmy, zapojíš cívky paralelně a máš výslednou impedanci 2 ohmy
S Kickerama se soutěží velmi často i na dbDragu, což je známka toho, že tyhle basáky vydrží opravdu moc - několikanásobek toho, na co jsou stavěné. Kvalitní prošívaná membrána, velký poctivý magnet atd. Mrkni na původní cenu. Tenhle basák spadá do cenové kategorie, kterou uvádíš pouze díky slevě 1200 Kč, původní cena je 7770 Kč. Děláme nyní lehké čištění skladu, proto akční cena na tento 1 kousek. Jakmile jej prodáme, cena se vrátí na 6570 Kč, takže pokud bys měl zájem, záleží, zda Tě někdo nepřeběhne :-)
Mimochodem moc nechápu, proč je nyní tak moderní ukazovat videa reproduktorů - o čem to svědčí? V případě potřeby najdu ale nějaké video Kickeru, kde třse zrcátkama auta nebo nafukuje střechu :-)
Konecne uz sem to s tema civkama pochopil, takze diky :)
Jeste bych mel ale jeden navrh co treba SW PIONEER TS-W3002D4
[ Link ] (maj ho ted v naky akci) uz sem se na nej ptal v prvnim prispevku ale nikdo na nej nezareagoval, tak porad nevim. Nekde sem sice cet ze potrebuje poradne nakrmit aby hral, ale zas tenhle zesik ho zvladne ne? Samozrejme ze bych nechtel aby ten zvuk nebyl pak kvalitni, preci jen ta cena, ale zas pioneer by nevyrobil nakyho "zmetka" ne?
No proste ja uz nevim, asi to moc resim. Ale zas chtel bych to nejlepsi za ty prachy :D
TS-W3002D4 je velmi výkonný subwoofer, který má snad nejlepší poměr výkon/kvalita/cena co znám. Párkrát jsem ho montoval a zkoušel oproti konkurenci na obchodě a hraje velmi dobře.
jako Milan prohifi.cz - ty videa jsou strašně určující a vypovídající...
Souhlas s CRXMenem, Pincek umí dělat woofery.
Kicker ani MTX jsem neslyšel, ale ono je to vše na jedno brdo - woofery na sq to nejsou, takže se řeší spíše co vydrží a v který bedně hučí nebo tlačí více.

25.05.2010, 19:34 |
jao01 | Upraveno: 2010-05-25 19:37:10
Tie videa su dobre len nato aby clovek videl ako ten subwoofer vyzera v skutocnosti v obchodoch nemaju všetko a na obrazku vyzera vsetko dobre. Najdôlezitejsia je montaz kamarat ma ten Pioneer co spominas dal si urobit hudbu "profikom" dali mu ho do uzavretej ozvucnice natiahli 25mm2 kable k Helixu DB1000 a este ho napojili na 4 ohmy vtedy stal 6500sk a sonic 12 v akcii 4000sk ked som mu pustil ako hra sonic tak len krutil hlavou a to dal za montaz 800eur. Ak si vyberies hociktory sklamany nebudes zosilovac mas fajn a pri dobrej monazi (spravne vypocitana bedna + 50mm2 kable+baterka)budes spokojny. Každy chvali to co predava zalezi len na tebe.Mne kazdy tvrdil ze DLS A6 SQ mnoblok a SONIC 12 SPL woofer je zla kombinacia a hra to výborne aspon mne to hyhovuje pri strednych urovniach to hraje pekne a ked sa prida hlasitost tak to vytlaca okna ale je pravda ze bednu som si dal vypocitat tak aby to skôr hralo ako tlacilo.
tak diky vsem za rady, uz sem si teda rek ze vemu toho pioneera, pac za tu cenu 4,5k asi nic lepsiho nesezenu, ale dneska mi poslal jeden chlapek mejla ze prodava
[ Link ] za 4,5k. Tak by me zajimalo co vy na to :D kdyz se snazim najit neco spis do SQ s vetsim vykonem.

26.05.2010, 12:38 |
clown SWX jsem na tom mel .. , nezajimave .. malo stavy. SWX chce pro rozumne zahrani nekde 2kw a vys ..
asi tak jak píše clown, hodně náročnej sub. na zesilovač
Takze sem se nakonec rozhod pro toho pioneera, uz je doma jen cekam na kabely ktery porad ne a ne prijit. Ted sem ale zacal resit baterku, mam teda v aute 2 zesiky toho helixe a pak jeste Toxica TX1000
Musikleistung (max.): 4 x 250 Watt
RMS Leistung: 4 x 75 Watt
RMS gebrückt: 2 x 150 Watt
Impedanz: 4 Ohm
Kanäle: 4
Frequenzbereich: 10 - 40 000 Hz
Stabil bis Impedanz: 2 Ohm
Abmessungen:254x64 x356 mm
sou na nej zapojeny kompa vepredu hertz esk165
[ Link ] a kdyz uz sem se tak pekne rozpovidal tak radio mam alpine cda 9855r
[ Link ] A ted co k tomu za baterku koukal sem na pc3000 z trochou uprav se mi dopredu vejde, ted jeste da se tahle baterka pouzit i na startovani (proste abych mel jen tuhle baterku v aute). Ale 9k za baterku je celkem dost tak sem se chtel zeptat na nejakej levnejsi ekvivalent k ni :D ale docela casto hraju s vypnutym motorem tak ja nevim.

29.05.2010, 13:22 |
clown co s tim srotem Toxic budes delat ???? to uz to radio samotne zahreje lip pres iso ..
:D hm, nevim tak mel sem ho tam uz predtim nez sem se pustil do tohohle, nemuzu najednou vyplaznout 30k a udelat si vsechno najednou, takze holt ho tam budu mit dokud nebudou penizky na lepsi