Navštíveno 3297x

Zdravim místní borce. Potřeboval bych od Vás poradit s výběrem 13-16cm koaxama. Nesleduju "trh" už několik let, takže nejsem vůbec v obraze. Pokukuju po 13cm, možná po 16cm koaxech, sice polovičatost od začátku, ale to se nedá nic dělat. Pár e-shopů jsem sice projel, ale informací jako šafránu kupodivu. Takže, doporučte mi nějaký ne moc drahý ale příjemně hrající repráčky. Neuřvaný středy, neuječený vejšky (idealně hedvábí)se slušnou citlivostí. Existuje ještě něco takovýho? Díkes ;)
cena max? Rejdio nebo zesak? ..jinak mezi nami naAhifi maj ted akci na Hertz 13cm koax,vykonnejsi rada hi-energa za cenu do 2000,- nejsou spatna volba.. Sam jsem je chtel koupit.. Pozdejc ti sem hodim link.
..tak bohuzel,uz je nemaj.. :o)
jednoducha odpoved,podivej se po znackach MTX ci Kicx obe znacky splni tvoje pozadavky,ac nepises kolik do toho chces vrazit a co to bude pohanet.
Zajímavej dotaz. Začnu trochu od konce - u koaxiálních reproduktorů je textilní kalota spíš výjimkou, ale dá se sehnat. Další věc je ten rozměr - buď máš stanovenou díru a víš co chceš, nebo budeš dělat díru až potom, co koupíš? Jestli je ti to jedno, rozhodně kup 16cm, rozdíl na nižších frekvencích je opravdu hodně znát... Slušnou citlivost mají opravdu Hertz a velmi dobře jsou na tom třeba Infinity, který mají navíc nižší jmenovitej odpor, což může bejt někdy plus, ale má to i mínusy (mizerná kontrola membrány samotným rádiem) Rozhodně sem hoď cenovku, jakou chceš investovat, pak se radí lépe...

04.04.2011, 20:48 |
junglist.cz | Upraveno: 2011-04-04 20:53:49
Tak, popravdě jsem nejdřív čekal zvukový hodnocení než otázku peněz :o) Ale je mi to jasný :o) Slyšel jste náhodou někdo tyhle?
[ Link ] Je to Helix a docela se mi vzhledově hoděj do krámu ;) Ale ještě neznám stabilitu zesilovače, tak možná bude 4 ohmová impedance nakonec problém. A budu muset změnit celej koncept.

05.04.2011, 11:04 |
clown da se rict, ze jakykoli zes do auta je 4Ohm na kanal stabilni ..,
esprity znam z predchozi verze, kdy jsem mel instalaci jako social edition ve sluzebaku a bylo to prijemne, nechaj si libit pomerne dost, na radio to neni ono, chce to vic. jistej cas jsem jim daval 80 i 100w RMS daly to :o) jen jedna vec .. pocitej s tim, ze tak jak espriti sub hraje pomerne vysoko, tak espriti kompa i coaxy nejdou zase dolu.
Clown
Team Helix Czech Republic :o)
Aha, teď koukám že jsem nedal kompletní info :o) Nejedná se o aplikaci do auta, ale o blbuvzdornou a hlavně easy build středovejškovou sekci do dizajnových sloupů pro mladou slečnu :o) Zezdola podpořenou normálníma hi-fi basákama, takže basy od koaxů nevyžaduju. Ale protože to asi budu taky občas poslouchat, rád bych neutrální, neseroucí projev pro dlouhodobější poslech. Vzhledem k tomu, že by to mělo umět i nějaký ty středy, tak šáhnu spíš po 13cm. Clowne, je ve tvý moci zjistit něco o výhybce k těm Espritům?

05.04.2011, 14:14 |
clown asi takhle ..
v aute se za 18 mesicu vymenilo 5 basaku / 6 autoradii, 6 zesu .. jen ty Esprity tam zustaly .. mel jsem je fakt rad .. neagresivni.
Jo tak to je trochu jiná. Nicméně než začnu cokoli o zvukovém projevu, zase začnu otázkou :o) Jaký to budou hifi basáky? Každopádně rozhodně bych tedy koukal po těch třináctkách. Taky chápu, že asi nemá jít o nějaký top hifi, ale přecejen bych zvážil plnohodnotný kompa. Přecejen středovýšková sekce je pro poslech nejdůležitější a vzhledem k tomu, že u koaxů je středobas nahoře bez frekvenčního omezení a vejška je dole oddělená kondíkem s pochybnou hodnotou, takže dělička je někde u 6000hz, to je pro domácí hifi opravdu špatné řešení. To bych milionkrát radši vzal za vděk opravdovejma home hifi reprákama. Středobasy od Beymy 5MP60 + hedvábný vejšky T2010 budou stát dohromady tak dvaapůl a týhle kombinaci se žádný koaxy v životě ani nepřiblížej. A to ani nemusim jít do takový cenovky. Do dvou tisíc seženeš spoustu lepších možností, než carhifi coaxy. Nevim, já stavim home hifi bedny už nějakejch 12 let, možná bych poradil i lépe, než u autohifi měničů... Teda, zdejší členové Zdeny60 nebo Tuner2 by prohlásili, že se to zdaleka za Hi-fi nedá považovat, ale to je do jiné diskuse :o)
2clown: díky, mám vybráno :o)
2Marty: vždycky to jde líp a zpravidla dráž, to je jasný. Tenhle projekt bude jeden velkej kompromis - cena, dizajn, koncepce. Na spodku budou Visatony W 250 (50l/40Hz) pravděpodobně z boku, dělička cca 200-250Hz. Koaxy v oddělený uzavřence "srdíčko" :o) Od koaxů si slibuju výhodu "izotropního zářiče", instantní kompaktní balení (z hlediska dizajnu), možnost použít přelakovanou origo mřížku ( dizajn a taky známe nenechavý dětský prstíky), nenáročnou vyhybku s děličkama totálně mimo kritickou oblast. Ono taky dělit 19mm kalotu pod 5kHz/1st order není moc dobrý že jo :o) Samozřejmě zkusim z Espritů vymáčknout o trochu víc, zkusit odlehčit kalotám druhým řádem a zatlumit je. Pokud bude potřeba, to se uvidí/uslyší. Jestli stavíš home bedny 12 let, tak moc dobře víš, že poctivá výhybka pro 3pásmo vyjde kolikrát víc než samotný repra. Proto se chci taky vyhnout klasický koncepci. Takže to vidíš, jeden velkej kompromis. A Pink Floydi z SACD se na tom taky poušťet nebudou :o) Myslím, že ve výsledku to nemusí bejt tak špatný, co si pamatuju různý koaxy z panelu, tak to nebyla taková hrůza.
Našel jsem ještě jedny "papírový" kandidáty:
[ Link ] Znáte někdo?