Navštíveno 8304x

22.03.2011, 23:17 |
yethy Ahoj,
měl bych dotaz ohledně autohifi. Vlastním tento vůz, jedná se o před facelift. V autě je 10x repro, zesilovač a rádio s changerem. Vše je origo.
Trochu uvažuju nad tím, dát místo původního rádia Alpinu, jednak kvůli mp3 a jednak si mylím, že by to mohlo mít kvalitnější výstup.
Nechci dělat upgrade celého audia, jen uvažuju, zda má tato výměna smysl nebo ne. Netušíte někdo, zda by byl rozdíl kvality zvuku tak zásadní, aby stálo za to oželet ovládání na volantu a celkově sladěný design OEM rádia?
Dále si pohrávám s myšlenkou menšího SW, který by dýchal dovnitř skrz skivak. Nějakou malou uzavřenku s reprem 20-25cm. Momentálně by měly jako "SW" sloužit dvě repra v zadním platu, ale najdou se songy, při níž se moc neukážou. Podle mě je to tím, že nemají ozvučnici a jsou naladěny jen na určitou frekvenci...
Jelikož jsou tyto repra hnány přes origo zesík, napadlo mě tento zesilovač použít k tomu SW do skivaku. Dá se nějak zjistit výkon tohoto zesilovače, popřípadě schéma celého H/K?
Co na tohle odborníci?
Předem díky za komentáře, zda to má smysl či ne.
jine radio nepripojis na ten HK zesik....takze varianta prvni pada...
externi zesik jen na SW jde dodelat...a ponechat ostatni repro na HK zesiku a radiu

yby ses rozhodl pro vetsi upgrade tak dalka z volantu jde zprovoznit

23.03.2011, 08:22 |
yethy Verim ze jde zprovoznit i dalka, ale spise bych do toho nechtel moc vrtat.Muzu vedet proc nejde jine radio napojit na HK zesik? Prave jedine co jsem uvazoval, ze bych zmenil je to radio a SW. Ohledne radia - myslim ze u OEM radii byva moznost AUX vstupu, to by mohlo castecne resit mp3, ale jak se znam, tak budu asi dal vyuzivat changer.
Ma predstava o SW byla, ze bych ze zesiku vypojil ty repra z plata a misto nich na zes povesil ten dodelavany SW, proto jsem se pidil po vykonu toho zesilovace...
Jinak hezka instalance, neco takoveho decentniho bych si predstavoval.
pokud bys chtel dopojit do systemu SD kartu nebo USBcko a vzdas se cd changeru tak se delaji adaptery
[ Link ] [ Link ]
yethy:protoze to radio ma zcela jine pripojeni k celemu systemu,nez klasicky radia,takze to tam nijak rozumne nepripojis....

23.03.2011, 08:39 |
Pavel 528 | Upraveno: 2011-03-23 08:40:30

23.03.2011, 09:29 |
yethy Kral: To jsem netusil, pekna vecicka!
Pavel: Je mi jasne, ze konektory nebudou ISO, ale doufal jsem v nejake adaptery... Ale asi to necham byt, kdo vi, jestli by rozdil kvality zvuku stal za to, kdyz by zbytek sestavy zustal stejny...
jsou tam zcela jine urovne napajeni a tech vystupu..takze myslim,ze bez toho aby si to cely vyhazel adal jine radio a kabelaz na zesiky a jine repro to udelat nejde....

24.03.2011, 10:35 |
yethy Hmm, tak to je pak opravdu tento bod vyreseny:-) Nechci do toho delat velke zasahy...
Není rádiopřijímač ta bednička vzadu pod navigací? Vepředu je to jen ovládací panel. Alespoň u "velké" navigace to tak je. Ty rádia vzadu už mají nový Quadlock konektor.