Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > Johanik a ostatni koho se tyka tazne na N1....

o Navštíveno 3554x o
o 20.07.2008, 16:09 | H-Honza (M)
nedalo mi to a dal jsem dotaz na MD CR. Z vysledku jsem mirne nasranej, pac to opravdu znamena, ze dam z auta kouli dolu...
Pac si jako tachograf porizovat nebudu ....

Vážený pane Pánek,
oblast digitálních tachografů upravuje evropská legislativa t.j. Nařízení ES č. 561/2006, kde v kapitole I, článku 2, je uvedeno:
"Toto nařízení se vztahuje na přepravu
a) zboží vozidly, jejichž maximální přípustná hmotnost včetně návěsu nebo přívěsu překračuje 3,5 tuny, nebo
b) cestujících vozidly, která jsou svou konstrukcí nebo trvalou úpravou určena pro přepravu více než devíti osob včetně řidiče."

Výjímky z tohoto nařízení jsou stanoveny v článku 3, kapitole I a v článku 13 tohoto nařízení.

Nařízení ES č. 561/2006 můžete najít například na adrese: [ Link ]

Výše uvedené Nařízení nerozlišuje kategorie vozidel, ale pouze jejich využití. Stejně tak, z pohledu vybavení vozidla tachografem, není rozhodující zda je přívěs připojen či nikoliv. Rozhodující je maximální přípustná hmotnost včetně návěsu.

To znamená, že pokud způsob využití vozidla jehož maximální přípustná hmotnost včetně návěsu nebo přívěsu překračuje 3,5 tuny není zmíněn ve výše uvedených výjimkách, pak vozidlo tachografem vybaveno být musí.

o 20.07.2008, 17:38 | HIGHTOWER
H-Honza: Hmmm, tak to si mě taky nepotěšil
o 20.07.2008, 19:57 | johanik
Proste pi****na, to by mne zajimalo kolik lidi ma v aute tachograf, pac takovych musi byt nespocet, co maji kouli a o tomhle ani netusi
o 20.07.2008, 20:35 | tomarny
Ano, je to tak ..... ale pokud prokazes, ze pouzivas vozidlo pro soukromou cestu, tachograf mit nemusis ....
o 21.07.2008, 15:14 | Dragster
Jo jo je to vážně pravda, pokud neprokážeš že s vozidlem jedeš pro soukromou cestu.
o 22.07.2008, 00:17 | Mario
tomarny: musis!
o 25.07.2008, 01:45 | Pluto
tafograf musí být v každém případě . at soukromě nebo firemě. taky to tak máme v dodávkách
o 25.07.2008, 10:14 | SpasitelKlokanu
Mario a Pluto maji pravdu, bohuzel tachograch mit musis pokud mas TZ namontovane :-(, ale pokud sundas kouli tak uz jsi v poho.....
o 26.07.2008, 15:17 | Mario
SpasitelKlokanu: nejsi, v tp ho mas zapsane, takze jako bys to namontovane mel i kdyz fyzicky sundas! :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3444 sekund.