Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > pro kluky z USA

o Navštíveno 2238x o
o 18.11.2007, 04:05 | madaros
cau chlapy, mel bych otazku a po sleze zaroven prosbu.. :-P

obcas se tu objevi ze sem jde kontajner, nebo nejaka vetsi zasilka od vas.. A ted tak nejak prisel takovejhle napad i na me.. Chtel bych z améru 4 tyhle paintballky, protoze sme zacali chodit castejc a uz to chce svoji vybavu.. :-P
[ Link ]

jenomze kazdej ten "package" ma cca 7kg = 30kg celkem...

Muzete mi cca rict na kolik by vyslo poslani takovyhlo 30Kg baliku ?? nevim kolik se pohybujou ceny za Kg ani cim je nejlepsi poslat..

taaakze dotaz je takovej, jestli sem ted neco nebudete posilat,k cemu by tohle slo pridat...
Nebo jestli mate nejakej napad jak to sem nejlip dostat...

Dik moc, Jirka

o 18.11.2007, 21:07 | H-Honza (M)
Obavam se ze jako jeden velky balik to je tak 50$ kontejnerem lodi za 30kg balik.
30kg se obavam ze Ti posta nevezme, jako letecka normalni, takze by to bylo spis vic mensich baliku...
Odhadem cca 70$ za kazdy ten 7kg balik....
Na www.usps.com mas vypocet ceny za balik, ale musis znat vahu a rozmery.
o 18.11.2007, 22:54 | madaros
noo nato sem koukal.. je mozny aby to slo i jako ten 30kg balik,ale cena tam je, jak pises tech 250-300$...

jde mi o co nejmensi naklady na tu dopravu, aby se vyplatilo to, ze to maj amici levnejsi nez tady u nas...

lodi jako jedna zasilka, tj. 30kg (at uz jako 4x7kg nebo 1x30kg) by stala doprava tech 50$ ??
to by totiz bylo vic nez dobry, na casu doruceni mi nezalezi,jelikoz to ted venku neuziju...
o 18.11.2007, 23:03 | petis
mě stálo 35kg lodí z USA 105 dolaru:-) takže s 50ti dolarama asi moc nepočítej
o 18.11.2007, 23:04 | H-Honza (M)
mysli ze by to taknejak mohlo byt. lodi by se to dalo dat jako cely 30kg balik, a cena by myslim mohla opravdu byt prizniva - myslim ze 50$ jsem trochu prehnal, ale proste bude to mezi 50-100$....
Doprava lodi je cca 6 - 8 tydnu.
o 18.11.2007, 23:39 | madaros
jasne,ale 100 porad neni 300.. skvely,timpadem mam jasno jak to pujde sem... :-)

A jeste jak je to se clem a dani..?? cet sem neco jako ze se da poslat "gift" balicek nebo neco takovyho a u toho je to osvobozeny..??!!
o 18.11.2007, 23:42 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
do 50$ je to bez , ale jinak clo je 9,5% a zaplatis 19% DPH z ceny
pokud to bude darek vyhnes se clu, ale DPH vetsinou ne
o 18.11.2007, 23:45 | H-Honza (M)
myslim ze to s tim darkem uz nejde, resp zkouseli jsme to a neproslo to....
myslim ze meli nejakou zmenu ktera tohle omezila, resp upravila hodnotu toho co se takhle da poslat.
Clo nezaplatis kdyz das prohlaseni o tom ze to mas pro soukromou potrebu fyzicky osoby, a ze se tedy nejedna o obchodni zbozi.
Zaplatis jen DPH.
Pokud bys to chtel na dalsi prodej a potreboval k tomu doklad - fakturu, musis zaplatit i to clo.
o 18.11.2007, 23:58 | madaros
tak byla by to ta moznost,ze je to pro me a neni to na obchodovani..
To prohlaseni,ze to neni pro obchodni ucely davam az tady pri prebirani,nebo se to musi vyridit uz v US ??

ale nebude to zas nejak velka castka,takze 10% neni zas tolik, ale kazda korunka dobra,a kdyz to jde tak proc ne... to spis tech 19% je uz nic moc..

jinak supr, diky moc za info...
o 19.11.2007, 00:09 | H-Honza (M)
Balik Ti prijde sem na celnici.
Firma ktera zajistuje dopravu Te bude kontaktovat ze potrebuje vyridit papiry, at dodas fakturu a pod.
Da se to resit bez faktury, pouze s cestnym prohlasenim.
Tudiz to prohlaseni davas az kdyz je zbozi tady v CR.
o 19.11.2007, 14:40 | tappaja
Koukal sem na stranky celniho uradu, 10% je na auta, novy-pouzity, 3.5-4.5% je na dily, podivejte se sem a najdete si kategorii:

[ Link ]

jo a jinak 19% DPH je skoro vzdy, kdyz jde neco vetsiho nebo drazsiho.
o 20.11.2007, 19:48 | Šestikule
Záleží taky, kdo ti to veze. Polský přepravci dost často i větší soukromý balíky protlačí bez DPH.
Může se ti ale stát, že si to celníci projedou pod rentgenem a dodatečně (třeba měsíc po tom, co máš zásilku doma) ti přijde žádost o doložení deklarované výše zboží. Pak musíš doložit fakturu nebo tak něco. Mně se to stalo u spoileru, jehož běžná cena je kolem 270USD, ale měl jsem deklarováno za 40USD, protože jsem to koupil v krachujícím kšeftu. Jako doložení ceny jim stačil vytisknutý mail, kde byla potvrzená objednávka na výprodejový spoiler za 40 ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3567 sekund.