Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Vzkazy > Rada ohledne LCD-Plazma

o Navštíveno 5939x o
o 21.08.2006, 14:05 | Kapka (M)
jelikoš me ted asi vrati prachy za LCD co jsem si koupil minulý rok-reklamace-koukam po nové bedne do obývaku...vráti mi cca 30000,-...takže poradte co koupit- LCD nebo plazmu?byl bych jeste treba 5000 dohodit...mel jsem ted LCD LG 62cm...a chci samo ted vetší...dikes...

o 21.08.2006, 15:23 | Tuner#2
Šel bych rozhodně do plazmy a to konkrétně do LG 42 PC1R (model PC1RR s HDD získal teď EISA cenu), ale cena u nás je 48.000,- což je víc než píšeš, ale proti LCD budeš mít úhlopříčku přes 1 metr a hlavně obraz na který se bude dát koukat ať tam pustíš pozemní vysílání a nebo DVD, potažmo HDTV ze satelitu. Doporučuju přišetřit a nebudeš litovat.
o 21.08.2006, 15:26 | Tuner#2
[ Link ]

Tady je proč ne LCD, nebaví mě to psát znova :o)
o 21.08.2006, 16:48 | Kapka (M)
hm..a co tohle?
[ Link ]

je to plazma 107cm..
o 21.08.2006, 17:40 | Tuner#2
Kapka: To je starý loňský model a není tak dobře vybavená jako ta nová (např. jen jeden HDMI vstup oproti dvoum) ale hlavně je to jen obyčejné rozlišení 480*852. Ta co jsem Ti doporučil je už 768*1024, takže je připravena pro HDTV a vzhledem k tomu, že na podzim, nebo příští rok tu máme blue-ray disc, HD-DVD a vysílání HDTV už běží, tak bych do SDTV asi už nešel.
o 21.08.2006, 17:53 | dakty
hlavně nekupovat Matrix...dělám v servisu elektro a serou se jedna báseň. Doporučuji palsmy LG nebo Panasonic
o 21.08.2006, 17:56 | Tuner#2
dakty: :o)))))))) Nejsme tak bohytý aby jsme si kupovali levné věci, i když občas mě to u našeho národa příjde, že tohle pořekadlo asi nezná :o(
o 21.08.2006, 17:58 | Tuner#2
dakty: jinak Panasonic nová řada 60 a 600 je teda nic moc, hlavně na analogový signál - dost se pohoršili oproti loňsku.

Kapka: co Tě vlastně na tom LCD od LG odešlo?
o 21.08.2006, 19:01 | Luke_288
ja nevim, ale v pokoji mam LCD Samsung, v obejvaku plazmu Pioneer a televizni vysilani je na obou dvou v porovnatelny kvalite
o 21.08.2006, 19:07 | tappaja
Luke: a jaky konkretne typy? jaka velikost? On je rozdil 32"LCD, to je jeste v pohode co jsem koukal, ty vetsi uhlopricky, to uz kvalita obrazu klesa mi prislo.
I kdyz asi kvalita normalniho vysilani bude plus minus stejna at je to plazma nebo LCD ve stejnym(+/-) rozliseni. Pri cemkoliv pres HDMI bude mit furt plazma navrch.
o 21.08.2006, 19:32 | Luke_288
jasne, ja verim, ze kdyz bych pustil DVD, rozdil uz mozna bude, taky asi, kdyby to moje LCD bylo stejne velky jako ta plazma, tak to bude taky znat, ale televizni vysilani je podle me naprosto stejny u obou i ve stejnych velikostech.
LCD je tohle [ Link ]
plazma asi tohle [ Link ] s tou uhloprickou si nejsem jistej, ale je to druha nejvetsi co pio dela
o 21.08.2006, 19:38 | tappaja
Jo jo, je to tak jak pisu, kde neni dobrej signal, bude ti prd platna at uz plazma nebo LCD v jakykoliv uhlopricce, holt to rozliseni a vsechno kolem neodpousti chyby v signalu a nemilosrdne to ukaze.
o 21.08.2006, 19:44 | RedBaron
A není to náhodou tím, že se snažíte zobrazit na dvoumetrový telce něco, co má rozlišení pár x pár kostiček, z nichž každá je velká jako palec u nohy? :o)))
o 21.08.2006, 19:57 | tappaja
No dvoumetrova neni, ale jinak je to celkem tak jak pises.
Proste TV analogovy vysilani 720 x 576 a zobraz ho na plazme 1024 x 768 nebo LCD 1366 x 768 :(

o 21.08.2006, 21:07 | Squere
já sem teď objednával jednoumu chlápkovy tohle, tak uvidíme jak to bude vypadat [ Link ] ale podle parametrů by to nemuselo být nejhorší :oDDD
o 21.08.2006, 21:21 | tappaja | Upraveno: 2006-08-21 21:26:27
no ja uz mel objednanou LG 37LC3R, ale dnes sem to zmenil na plazmu LG 42PC1R.
A uz na to seru, proste normalni TV na obou bude stat za hovno, DVB-T bude mozna lepsi, od zari bracha objednal Direct TV, tak snad by to mohlo byt jeste o chlup lepsi. A na DVD pres HDMI to bude lahudka, to verim...
Squere: [ Link ]
umim ceny D
o 21.08.2006, 21:26 | Machča
potreboval bych obdobnou radu jsem do toho ochotnej investovat 50 000,- poradte mi taky prosim
o 21.08.2006, 21:28 | tappaja
Jeste dodatek, zkontroluj si to poradne 80GB HDD ma jen typ LC2RR, maji bordel v udajich, takze abys nebyl prekvapenej, jestli jsi to objednaval s tim, ze tam ma byt.
Ja uz psal na LG, at si opravej udaje ohledne uhlopricek, sami nevedi hovada...
o 22.08.2006, 10:24 | Tuner#2
Luke_288: No to si děláš snad ze mě srandu, že máš doma špičku mezi plazmama a to Pioneer (který jediný se umí přiblížit mojí referenci vakuovce Metz Spectral 84cm 4:3) a srovnáváš to se Samsungem :o))) Podívej se na podání černé barvy, podívej se na změny kontrastu a jasu při změně výšky pohledu, podívej se co to dělá s pleťovou barvou a co to dělá třeba na záběrech pod vodou, kde je světlo. ten obraz se rozpadá, mravenčí a rozhodně není porovnatelný s plazmou. bavím se o analogovém signálu, kde nejsou duchy a má úroveň předepsaných 70 - 80 dB na zásuvce. Navíc tyhle aspekty dělá LCD i při signálu z DVD a HDTV. Prostě nechápu, jak se Vám může ten obraz z LCD líbit - vždyť třeba 10 let stará Sonka (éra, kdy Sony ještě dělala slušné TV) ukazuje o 100% lépe. před vánoci jsme měl možnost porovnat 5 plazem (Pioneer, LG, Philips, Panasonic, NEC) + 3 LCD (Loewe, Panasonic, LG) a jednoznačně nejlepší obraz měl Pioneer plazma. Nejlepší LCD bylo Loewe, ale pořád ten obraz nesehal ani po kotníky nejhorší plazmě což byl Philips. Nebylo to srovnání v supermarketu, ale ve studiu, kdy se nám sešli plazmy objednané pro zákazníky a tím pádem jsem si je mohl nastavit a porovnat na testovacím DVD od Metzu.
o 22.08.2006, 10:29 | Tuner#2
tappaja: Ty jsi málem ulítnul po tom co jsem ti psal do LCD, no ještě že jsi to zachránil tou plazmou - máš v podstatě nej plazmu poměr výkon cena.

Machča: To samé co Kapkovi - LG PC1R a nebo PC1RR (liší se hardiskem a počtem HDMI vstupů) a PC1RR získala letos EISA, takže asi v ní něco bude :o)) ne oba modely jsou naprosto super za tu cenu.
o 22.08.2006, 12:11 | Luke_288
ne, nedelam si z tebe srandu, v obejvaku mame toho Pioneera, jenom me mrzi, ze to neni ten nejvetsi, jenze tech nejakych 600K Kč bylo dost blaznivy.
ale rikam, na Pioneeru i tom Samsungu,jede z 95% jen televizni vysilani a to je kvalitou nekde u kotniku moznosti ty Pio plazmy, takze TV vysilani je naprosto porovnatelny. DVD, HDTV nemam moznost porovnat, ten samsung jsem chtel do pokoje jen a pouze na TV a nemam DVD player. kazdopadne kdyz je pravda, ze kdyz se pusti na tom Piu nejaky kvalitni DVD tak obraz a zvuk s domaciho kina je srací
o 22.08.2006, 13:44 | Kapka (M)
2 Tuner2: no prestalo chodit jedna barva..nejsem odbornik na tohle...proste všechno je do modro-zelena,bez červene....už vymenily 2x zakladni desku a nic..ale ja to neřeším,budu radši když mi vrati prachy,ja neco doplatim a vezmu si neco vetšiho... jinak jsem mel tenhle model [ Link ]
o 22.08.2006, 18:41 | tappaja
LG PC1R a nebo PC1RR se lisi jen tim HDD, obe maji 2xHDMI. Rek bych, ze ten HDD tam za ty penize stoji.
o 23.08.2006, 10:15 | Tuner#2
tappaja: No v katalogu mají u RR jen jeden a to jak u obrázku, tak v techických datech. Fyzicky jsme RRko ještě neměli, takže nemůžu sloužit, ale prověřím to.
o 23.08.2006, 17:18 | tappaja
No vono LG v tom ma docela bordel a vsichni to od nich kopirujou, aniz by se na to podivali, jak sem rikal, psali jsme jim nekolikrat, at si to opravi. A taky opravujou, jenze je to jak hrach na stenu hazet, opravej to jen u toho modelu na kterej sme upozornili. Ale stejnou chybu maj u vedlejsiho a nic se nedeje.
Jinak
R [ Link ]
RR [ Link ]
o 06.09.2007, 18:32 | zoo
ahoj chtěl bych se pozeptat na lcd televizor s dv rekordérem LG 32 LC2RR nemáte s tím někdo zkušenost a co si o něm myslíte stojí to za koupi dík pepan. můj mejl je zootykon2@seznam.cz
o 07.09.2007, 11:58 | choze
zoo - nebrat, měli jsme je na prodejně a pár jich šlo na reklamaci.
o 08.09.2007, 21:54 | empiK (M)
obchodni dum uz ty LG koukam neprodava
o 08.09.2007, 21:59 | tappaja
Esli to nebude tim, ze nekdo vyhrabal rok starej prispevek. Loni sem za ni daval 44? Tak nejak, lepsi je na to zapomenout, kdyz se ted divam, za kolik je obdobnej model, da se rict nastupce...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3026 sekund.