Navštíveno 520x

Dostal se mi do ruky PC a ma SATA HDD, po vlozeni instalacniho cd, mi to po macteni nejakych dat, napise hlasku ze nemuze rozpznat disky atd.. nevite nekdo jak , nebo cim zfrormatuji tento disk? dikes
mozna bych zkusil hledat na webu Hiren's Boot CD - je to moc sikovne cd posledni zachrany, ktere mi uz mockrat pomohlo - obsahuje hodne uzitecnych utilit spoustenych pod DOSem - napr. i Partition Magic, se kterym bych zkusil stesti
jinak obcas je potreba na zacatku instalace nainstalovat tusim ovladac SATA, ale ja moc SATA disky nemam rad kvuli kompatibilite, takze pouze domnenka
viz zde seznam utilit, ktere obsahuje nejnovejsi verze :
[ Link ] kdyz jdu k nejakemu pocitaci s problemem, obvykle beru toto cd a jdu

14.05.2006, 10:09 |
Tas musis do disketovky vrazit ovladace s-aty a kdyz se te xpcka ptaj "chcete nainstalovat jine radice raid" tak z te disketovky ..... starsi desky neumeli pracovat s S-atou jako s "normalnim" u-ata diskem :o(( btw - disketku si budto dostal k desce, nebo si tento ovladac stahnes z webu vyrobce desky :o)) HF

14.05.2006, 10:10 |
Tas ja to na starsich peckach delal tak, ze jako systemak jsem mel ide s 8mb cache a na data byla S-ata (kuwa wono se to rymuje DATA S-ATA :o)) )
tak jsem skousel vsechno, ale nejak bez uspechu, ale presto dikes

14.05.2006, 18:55 |
Magic Musíš při instalaci na začatku zmáčknout F6 - sata-raid, pak to chce disketu s driverama sata a zmáčknout s , no a pak by to mělo najít, případně něco nastavit v Biosu. Teď jsem měl stejnej problém, wokna WD ne a né najít, kamoš prej mi nastavil nastavil řadič Raid v Biosu a už se zadařilo. Ve Woknech si ho už pak naformátuješ.
TAk jsem to nakonec udelal tak, ze jsem tam dal klasiku disk a na nej jsem nainstaloval system a sata disk pouzivam na data, proste jsem nenasel jine reseni.
ALE JINAK MNOHONASOBNE DIKY TASovi , KTERY MI S TIM MOOOOC POMOHL. Jeste jednou dikes vsem.