Navštíveno 433x

01.05.2006, 22:20 |
BULOH Zdar, tak jsem v sobotu zapojil basáček do té tvojí ozvučnice a spokojenost.
Na zesíku jsem přidal 5+6 kanál na maximum, čili nějakých 520 W RMS a myslím si, že je to na něj takové minimum, ale hraje docela přesně a zapadá do celkového zvukového projevu.
Hraje přesněji jak destructor.
Jinak chtěl by asi skusit trochu více Watíků.
Co bys navrhoval?
Jak budeš mít čas, dám ti to samo poslechnout.
Jinak z tvé ozvučnice jsem odstranil tu redukci na 25cm basák, trochu přetmelil spoje a vybrousil, takže vypadá a snad i hraje trochu lépe.

01.05.2006, 22:45 |
Ivouš těch otazek bude víc, na čem hrál před tím? jak dlouho si ho nechal hrát a poslouchal? důležitý budou i dělící kmitočty, ideálně ze zkušenosti kolem 70Hz a 24 db/oct. nebo na alpině máš bass engine pro tak zkus 63 Hz a 12 nebo 18 db/oct, zkus to v kufru i natáčet, teoreticky nejlíp po diagonále nebo to zkus pustit nahoru, mohl by se event. zvýšit ak. tlak, můžeš zkusit opatrně použít na alpině i paraEQ , subsonic nastav určitě pod 30, rezonanční kmitočet je 19 nebo 20, teď si nejsem jistej. Velkýho tlaku se určitě nedočkáš, subjektivně by se to dalo snad zlepšit třeba použitím toho line driveru od Phoenix Gold a zkusit to pomalu zvedat, ale určitě ne až k 8 V. Hodně záleží na damping faktoru a stabilitě zdroje, tam to bude v případě 6k určitě dost kompromisní. Ale uvidíme - uslyšíme...

01.05.2006, 22:51 |
BULOH Jasný, odpovědi necháme na osobní konzultaci u tebe.
Jinak já jsem ho nechal vždy asi 20-30 minut zahřát, než jsem začal poslouchat a porovnávat.
Jinak největší problém bude asi ta stabilita zdroje a damping faktor.
Jinak aasi nejlepší řešení bude do budoucna koupit 2 zesíky.
Chtěl bych Phase řady OPUS a to buď 2 dvoukanály a nebo monoblok a dvoukanál.
No uvidíme.

01.05.2006, 23:07 |
BULOH Jo, jinak jsem o víkendu prodal Alpinku a ve čtvrtek půjde z domu basák, tak v pátek nebo o víkendu ti přivezu hned peníze.