Navštíveno 1230x

Tak jsem se rozloucil s Pampeliskou ted odjela smer Svitavi.Snad o ni bude dobre postarano novy majitel vypadal slusne a zajima se o tuning tak snad...:-(((
Budiz ji dobre ..

21.03.2006, 13:11 |
Beky Tak se drž!!!
Držím palečky..
a hura nalejt prachy do UNA :-)

21.03.2006, 13:30 |
Kamil tak se přece prodala??? Blahopřeju.

21.03.2006, 13:33 |
clown tak at ti nenapise do mesice, ze ji nekam poslal
Kamil mozna bych radsi kdyby ne:-((( ukapla i slzicka:-((
sorry vím, že to zní hnusně, ale nejlepší je naopak když to majitel hned rozestřelí seš pak chráněnej před vychcanama co Ti to různě vracej a vyhrožujou právníkama ... zažil jsem to 2x naštěstí ne na vlastní kůži

21.03.2006, 13:54 |
Shimi Svitavy? Tak to sem zvedavej. Sem taky ze Svitav. Konkurence. Taky Eclipse.
Shimi ale tohle je pampeliska ;-) ta je jenom jedna ;-)
tak jí na nejbližším srazu zapijem :o)

21.03.2006, 14:26 |
JR jako Marauder .... lepsi, at ji posle nekam do stromu ..... jednak odpadnou pripadny starosti s reklamacema a druhak se s ni nikdo nebude vytahovat.

21.03.2006, 14:51 |
erix7 (K)
ja tedy navim, ale podle EU zakonu na privatni prodej neni zadna garance. v CR je to stale jine ?
jo, jako JR, je lepsi, kdyz to nekde zlomi o patnik, treba to ted i vic pojede, kdyz to nevazi o 200kg navic, njn, budou jiny auta
nevím jak v eu ale 100% i tam musí bejt nějaká záruka na skrytý vady

22.03.2006, 08:38 |
Katy tyy jo. tak snad ju nekdy potkam... do brna je to kousek ;)
se zárukou nevim,ale vždy máš do určitý doby nebo kvůli nějakýmu problému právo odstoupit od kupní smlouvy...
dobre, a co dovetek, ze kupujici prebira automobil ve stavu v jakem je? to nepomaha branit se timhle pred pozdejsima reklamacema? protoze u jetych aut je tezky vedet co se kdy vysere.
ne nepomaha, od toho je tu zakon, nemuzes is ho menit jak se Ti zlibi
no nevim dle pravnika dovetek ze' prodavajici nezodpovida za skrite vady a ze kupujici si je vedom ze auto bylo opravovano neodborne a neoriginalnimy dily" staci proti tomu aby se nekdo jeste rok po nekom vozil
prave, ze tohle mam zjistene od pravnika, ze Ti v zarucni dobe muzu auto vratit kdykoliv, kdyz se objevi nejaka skryta vada, 6 mesicu je ze zakona, neco jineho je, co je povazovano za skrytou vadu...
to je jako kdybys byl prodavajici nejakeho zbozi a na paragony nebo faktury psal, ze se na zbozi nevztahuje zaruka, ze si ho kupujici pred prodejem prohledl

22.03.2006, 12:33 |
JR jj muzes si psat co chces, ale nic z toho ti nepomuze

22.03.2006, 14:54 |
erix7 (K) | Upraveno: 2006-03-22 14:55:29
no hold , mne odesel motor po tydnu po koupe, ale dle zakonu EU / DE -- vlastni naklady na opravu.
t je podivný bych řekl že EU má zákony na ochranu kupujícího přísnější .. tak asi ne no
hm, tak ja ziju v tom, ze co je napsany ve smlouve, ktera je oboustranne podepsana, to plati...ale koukam, ze asi ne.
Rajdlos: nj, jenze v krame se prodava zbozi novy, auto se prodava jako pouzita vec. na tom nezalezi?
no a na bazarovy zbozi snad ze zakona zaruka nemas?
nebo v autobazaru snad prodavaji nova auta?
Shimi: to asi nemáš radost co? Další hifi-eclipse :-)
Lada: Lepší je Svitavy :-)
no to neprodavaj, ale ja fakt zil v tom, ze jakmile podepisu, ze auto prebiram ve stavu v jakym je i se vsema skrytyma vadama, pak je prodavajici zbavenej veskery odpovednosti
samozrejme je to mit dobry ve smlouve, ze potencionalni kupujici byl seznamen se stavem vozidla .. bla bla bla a taky, ze stav odpovida stari vozidla, skryte zavady jsou prave pak diskutabilni, ale porad ma pravo kupujici na 6 mesicni zaruku at je ve smlouve cokoliv, protoze porad musi podlehat zakonum
takze ciste hypoteticky, kdyz si koupim 20let staryho trabanta kuprikladu, budu s nim 4 mesice jezdit, pak se mi neco vysere, tak se muzu sebrat a bejvakymu majiteli ho vratit a chtit po nem penize zpet?
No kdyz se ti teoreticky vysere treba spojka nebo vysype motor a ty na tu skutecnost nebudes predem upozornenej ve smlouve, muzes pozadovat naklady na opravu od nej. Ale jak to asi chodi v praxi vite. Ja osobne, kdyz sem neco kupoval, tak sem to kupoval s vedomim, ze to proste chci a s pripadnejma problemama sem pocital.
Jina vec by asi byla, kdyby ti prodavajici tvrdil, ze je nova spojka a ja nevim co jeste a tobe po 3 mesicich klekla a zjistil bys, ze je na hadry (i kdyz to je diskutabilni, videl sem spojku s 200Km a byla nasracky, vid Jirko;o)

23.03.2006, 00:51 |
RedBaron | Upraveno: 2006-03-23 00:52:34
Už jste někdo slyšeli o někom, že by něco vysoudil na prodávajícím? Podle mého je to jenom o lidské slušnosti a ústupnosti. Řešit spotřebák jako spojka by mě nikdy nenapadlo, u ojetiny počítám s tím, že mě za měsíc čekají destičky a nový tlumiče mi tam taky určitě nikdo nenacpal.
Laďo, tobě držím palce, ať ti novej projekt vyjde ještě líp než tenhle.
kámoš prodal auto za 65 000 a novej majitel z něj dostal 30 000 zpět a nebylo vyhnutí ....

23.03.2006, 11:05 |
Conan Tak, tak, 6 měsíců je na skryté vady, nejlepší je do smlouvy napsat uplně všechny neduhy, co to auto má.
No dokazat ze nejaka zavada, ktera se projevila behem te zarucni doby, byla skryta uz pri prodeji auta a ze nevznikla az behem provozu bude dost obtizny.

08.04.2006, 00:13 |
foki jak pise radek -musi se prokazat ze ta vada byla v dobe prodeje , a to ze ti za 2 mesice odejde spojka neni skryta vada ale bezne opotrebeni . skryta vada by byla kdyby jsi reklze to nebylo bourane a ten zjistil ze to bylo i dobe kdy to kupoval .
a nemci maji ve smlouve nejakou vetu ze neprebiraji zaruku a vady ktere jim treti osoba zamlcela .