Navštíveno 10185x

Šéfe....dotaz....
Mám kabelovku od Netboxu,
Pana tx-l47et60e.
Sem tam se mi stane, ze se mi na chvilku sekne obraz (1-2s), pak jede zase dal, vse ok a za na neurcitou dobu zase. Delaji to vsechny programy. Sem tam tv jakoby prskne, sem tam cukne zvuk.
U jinyho zdroje vse ok.
Je to normal nebo to mam resit s poskytovatelem, pokud je to vubec resitelny!?
Trocha mne to jebe. Ted marodim a vic cucim na ty kokotiny co tam jedou:-))
Diky
Sice to není dotaz na mě, ale i tak si troufnu odpovědět. :D
Podle toho, co popisuješ, bych to viděl na výpadky v signálu. Řešil bych to s poskytovatelem. Otázka je, jak často se to děje, aby to šlo zaměřit a zjitit, kde je problém.
Puvodne jsem chtel otravovat i tebe:-)))
Nekdy 2x za minutu,nekdy 1x za 10min.
Mam pocit, ze to ve vecernich hod dela casteji. (Hlavne to prsknuti)
Máš nějaký set-top box nebo je to naladěné přímo v TV?
Mělo by to mít někde iformace o signálu, zkus to najít a sledovat, jestli se signál mění a co to ukáže ve chvíli, kdy to začne zlobit.
Ale na 90% bych viděl problém v signálu, takže řešit s Netboxem. Pokud to dělá takhle často, tak by neměl být problém to zaměřit a zjistit, kde je chyba.
Kterou verzi té Motoroly od Netboxu máš? Mimochodem zkus jej vypnout/ zapnout ve chvíli kdy to dělá často. Většinou je pak nějakou dobu klid

22.12.2013, 15:49 |
Harryp | Upraveno: 2013-12-22 15:50:04
To P.E.T.R v signálu u IP TV? :-)

22.12.2013, 16:41 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-12-22 16:42:33
P.E.T.R. zřejmě myslel, že máš kabelovku DVB-C a tam by to signalem mohlo být...
U IPTV se tomu ani nedivim, mé by to nesmělo do baráku. Pokud bys sedel na optice, tak budiž (jeden kamarad si to libuje) ale pokud nemáš internet stabilní tak tohle je dost častá zavada. Neznám Tvého poskytovatele, ale je jediný s kym se to dá řešit pokud teda vubec to půjde.
Netbox neznám, pokud je to IP TV, tak je to samozřejmě něco jiného, ale to nic nemění na tom, že tohle musí řešit s poskytovatelem.
Ano, stb mám,Motorola VIP1003.
Mam to jako balik s internetem.

22.12.2013, 23:02 |
X-sat (M)
Nám vyměnili STB a již je to OK.
Diky za zkusenost. Zkusim tam cinknout a uvidim.
Zeptám se....hdmi kabel...propojení NB s TV kvuli jednomu simulatoru.
Co koupit? Nekde u kabelu je psany 3d, ethernet atd....
Jakou znacku? Jakej typ?
Diky
Na propojení NB s TV spíš rozhoduje vzdálenost. Čím bude větší, tím kvalitnější kabel musíš koupit. My máme celkem slušné zkušenosti se značkou Sonorous v běžné laciné třídě a nebo potom špičkovou Atlonu.
3 metry bych chtel.
Dival jsem se na Alzu a tam ten Sonorous není a nikde v Brně nic moc taky nevidím.
Potřeboval bych ho zítra.
Nějaká alternativa,nenapadá tě?
Děkuju
3m bych v podstatě neřešil, kup, co najdeš. Já mam třeba na propojení PC-TV 15m HDMI asi za 900Kč a funguje, na kvalitě žádnou ztrátu nepozoruju a ani se 3D nemá problém.
Na 3m opravdu cokoliv co asi najdeš zítra v marketu krom těch úplně nejlacinějších tkaniček...
Diky. Tak to vezmu neco za 300-400kc.
Moc dik borci
Jo, jinakk tv signalu. Kontaktoval mne borec z Netboxu,provedl jsem reset stb, ale nepomohlo to, tak to budu resit dal.

03.01.2014, 14:18 |
X-sat (M)
Výměna STB...

03.01.2014, 22:30 |
AR No to sem zvěda jak u netboxu pochodíš. Já se pokusil reklamovat konektivitu že občas to krásně skočí na pár kbit/s a to mě poslali do hajzlu, že buď někdo dojde a provede měření a když nic nezjistí tak si to zacáluju i když jsem mu řekl že to prostě není pravidelně ale náhodně padne rychlost na úroveň modemu, takže holt můžu akorat šoupat nohama.
Ja bych mu to natocil na telefon:-)
Jsou to mrdky, vsichni stejny:-)
AR: nepsal jsi náhodou, že internet má dneska každý min. 200Mb/s a bez výpadků? To byl ten důvod, proč jsem na virtu zatracoval IPTV, moc funkčních jsem neviděl...

04.01.2014, 10:33 |
AR ach jo tunere, iptv jede ale po uplně jiném protokolu a její sledování nám jede bez problému....to jen tak abys byl zase o kousek moudřejší.
Po jinem protokolu mozna, ale porad jsou to jen data zavisla na stabilitě pripojeni a TV tuhle nestabilitu odhali velmi rychle...

04.01.2014, 16:51 |
AR S tebou je naprostá ztráta času cokoliv řešit, pojedeš si stále tu svou....