Navštíveno 14839x
Asi první skromný dotaz. Klasická situace, distribučák v kufru na napájení, změna průřezu kabelu. Dle pravidel není dána délka kabelu a nutnost jištění. Platí tedy že k distribučáku bych se měl chovat jako ke kladnému pólu baterie nebo zde bude téma otevřené?
16.04.2013, 11:06 |
CHUROS | Upraveno: 2013-04-16 11:06:54
V tomhle směru nejsou pravidla nějak detailnéí
Je to jednoduché , součty průřezů kabeláže + a - musí sedět, ne že někdo na + táhne 50 a pak dá na - 35, kor při vyšších Kw. Jinak pojistkový distribuční blok dál doporučujeme (stará škola :-) ale není nutností, pokud má pojistky zesilovač. Prostě vše s rozumem.
Jasně, chápu, čím méně pravidel a s rozumem, tím lépe. Já jen že zrovna vymýšlím napájecí část a chci se prostě vyhnout čemukoliv, co by bylo proti pravidlům. Díky.
19.04.2013, 22:09 |
swep pojistka ale musí odpovídat nejmenšímu průřezu napájecího kabelu v jednom okruhu
já osobně se kloním i k jištění za každou změnou průřezu - viz EMMA
myslím si, přestože EMMA má dost přísná pravidla, tak co se týká napájení, kde jsou dost velké proudy, to má v pravidlech velmi dobře zpracováno. Už kvůli vlastní bezpečnosti během jízdy, apod. to má smysl tam ty pojistky dát
Jak tak čtu pravidla pro SQL tak mám ještě hodně co dohánět, kabel na baterce a pojistky splňuji :) Akorát pro mě nějakou soc. kategorii :) Pěkný čtení :)