Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > centrální vysavač

o Navštíveno 6684x o
o 17.09.2008, 22:08 | kasko
Zdravím, má někdo zkušenosti s centrálním vysavačem? Pokud ano, poraďte jakou značku, ...
Bude to do baráku 13x18 - sklep, přízemí, podkroví. (včetně garáže). A zatím jsem si nechal navrhnout pouze suché vysávání.

Děkuji

o 17.09.2008, 22:17 | FBS
mám pronajatou novostavbu, a je tu centrální vysavač Husky, model ted nevim, je naistalovanej v garáži, a je pravda že jak jsem si na to zvykl, nedokažu si představit tahat obyč vysavač po baraku, přepínat to do zásuvek, uff :o)
Po cca 5minutách vysávání se vypne, napustí se voda, spláchne se do odpadu a vysava se dál... tento proces trva cca 15vteřin
o 18.09.2008, 07:06 | kasko
právě se mi jedná, jakou značku. Buď Husky, nebo Beam. Pokud by někdo dokázal poradit, měl možnost srovnat... Já můžuj srovnat pouze tabulkově a cenově.
o 18.09.2008, 08:55 | fredy
asi nepomůžu ale v naší novostavbě máme Husky, dům má 13x15m dost místností a na to celé jen 4 zásuvky a jednu štěrbinu v lince a vysavač v garáži. máme taky suché vysávání a je to pohoda, celková cena pro představu je 36 tis. hlavně si pohlídej at nezapomenou na technický otvor vpřed největším převýšením, kvůli tomu, že by jsi třeba vysál něco těžkého, velká matka nebo něco podobného a vysavač to nevytáhl až to nádržky...
o 18.09.2008, 10:04 | -Tomas_217-
tak to by me taky zajimalo. Prave jsem poptaval nekolik firem, Husky (asi nejznamejsi u nas,ale nejlepsi bych netvrdil), Beam (ty nemaji Husky zrovna v lasce co jsem pochopil :)), pak Smart a Sot-Eko. Ktery z nich jsou nej nevim...Smart a Beam se chlubi ze maji co docineni s elektroluxem...tak a ted babo rad :o)
o 18.09.2008, 14:26 | michal-valke
no jsem jeden za zaměstnanců už zanikající firmy SMART a koppletně nás převzal ELECRTOLUX nabudu tu vypysovat kdo je nej vím to a taky vím naše zápora a konkurenční zápory pak je na člověku jestli rozhodne cena nebo kvalita ELECTROLUX si to nechá zaplatit ale zase spolupracujeme s velkejma firmama které tohle od nás očekávaj kvalitu.
pokud by chtěl nikdo si domluvit schůzku a poradit se není problém.
o 18.09.2008, 18:33 | kasko
Michal-valke: můžeme se pobavit přes mejla, nebo ICQ, pokud to nechceš tady psát.
o 18.09.2008, 18:39 | Luke_288
BEAM. máme a už přes 4roky pracuje bez problémů
o 18.09.2008, 19:37 | -Tomas_217-
michal-valke: taky bych mel pripadne zajem rict si vice po ICQ nebo aspon mailu...
o 19.09.2013, 09:50 | capo
Trochu to oživím. Stavím, vybírám centrální vysavač. Zatím mi to všechno směřuje k Husky. Značky jako Beam, BVC, CycloVac, DrainVac, DuoVac, Electrolux či Elek Trens mi přijdou v dané cenové relaci vždy horší. (srovnávám primárně s Husky Cyclon2, který bych zřejmě volil.)

O dost levnější jsou pak značky Allegro ( [ Link ] ) a Aertecnica - ( [ Link ] )

Nemáte s nimi někdo zkušenost?

Jsou nějaká jiná doporučení?
o 07.11.2016, 17:18 | Mr.Scully
Zkusím obnovit staré téma. Nemá někdo doma centrální vysávání, které nemá vývod ven mimo dům? U pasivních domů to tak údajně často funguje, že profiltrovaný čistý vzduch se jen prostě vyfoukne ven (v rámci třeba technické místnosti nebo garáže, kde ta centrální jednotka bývá). Prý to není vůbec žádný problém, tak se chci ujistit. Nejde mi do hlavy, že se do jedné malé místnosti vyfoukne 200 kubíků vzduchu a je to úplně jedno. Kromě lehkého oteplení vzduchu v dané technické místnosti (které naopak spíš vítáme) to nic negativního neznamená? Nějaký průvan, nápor na vzduchotechniku atd.?
o 07.11.2016, 21:32 | AR
Hele taky sem to řešil, nechtěl jsem jít skrz stěnu, tak jsem to vyvedl na půdu, tam to bude vadit ještě míň.
o 08.11.2016, 22:01 | capo
MC.Scully - já teda nemám to co chceš, ale mám centrální vysavač v pasivním domě. výstup mám normálně ven. blowerdoor test dopadl dobře, protože všechny ty zásuvky docela dobře těsněj. jakej je reálnej důvod nemít ten vývod ven?

jinak musím zmínit jednu věc - když začnu vysávat (dům je relativně "vzduchotěsnej"), je schopen nasávat lehounce kouř z krbu takže je to pak cítit. Krb evidentně netěsní tak jak by bylo potřeba :)
o 08.11.2016, 22:05 | MazliG
ty vado, aby jste se v těch pasivních barákách pak neudusili když to tak těsní .o) - mám husky a ok - normoš díra ven - mám to z roku 2008.
o 08.11.2016, 22:45 | Mr.Scully
capo - reálnej důvod je ten, že mám technickou místnost tři metry pod zemí, kde fakt není kudy ten vývod udělat, aniž by to nebyla komplikace :-) Můžu si centrální vysavač dát do garáže nebo do zádveří, ale už víc lidí mě ujistilo, že mít vývod normálně v rámci té technické místnosti je absolutně v pohodě a není to vůbec poznat. Nesmí to jen být nějaká brutálně utěsněná místnost, to by se tam vzduch samozřejmě hromadil a vysavač by ztrácel výkon. Ale jinak prý naprosto OK, mluvil jsem i s lidmi, kteří to mají doma.

U mě je navíc ještě vzduchotechnika, která do toho taky bude promlouvat... prostě digestoř, krb, vzduchotechnika, to se všechno sečte a musí to asi být udělané nějak promyšleně, aby to nekolidovalo :-)
o 09.11.2016, 13:53 | capo
No on ten vysavač docela saje dost vzduchu takže mě to taky překvapuje že to "bude" v pohodě. Jinak rekuperaci mám samo taky, bez toho by to nešlo. Jen nemám digestoř, ta v pasivu bejt nemůže právě kvůli těsnosti....
o 10.11.2016, 08:56 | AR
capo: tak digestoř se dá řešit i vnitřní cirkulací, samo není to jako odtah ven, ale pořád lepší odsávat mastné páry než nic :D
o 10.11.2016, 09:54 | capo
No tak digestoř z vnitřní cirkulací mám a navíc mám nad ní odtah rekuperace kterej to pouští ven, takže to je vlastně něco jako druhá digestoř :)
o 10.11.2016, 16:55 | Mr.Scully
Budu mít to samý, cirkulační digestoř s filtrem a odtah rekuperace. Šla by udělat i normální digestoř (nejsme pasiv, jen nízkoenergeťák), ale je to prostě zase díra do baráku a úplně extra význam navíc nevidím, léta jsem digestoř nepoužíval (i když jsem ji měl), tak předpokládám, že ta cirkulační vzhledem ke vzduchotechnice pohodlně stačí.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3311 sekund.