Navštíveno 9497x

Zdarec, zvazuju nakup nejakeho grilu, zatim mam favorita toto, mate nekdo, nebo doporucite neco jineho na drevene uhli (brikety) v cene do 2000-2500,-Kc
Gril zahradní Landman 87310 (1090,-Kc)

weber - uz pro ten pocit... :-)
Presne jako tmx.806. Do dvouapul litru asi tenhle:
[ Link ]
Mám podobný komínový gril jako ten landman už 3rok a max spokojenost. Perfektně táhne, žádné rozfoukávání a pod. Weber je sice značka ale tento si myslím udělá stejnou službu.

25.08.2008, 18:58 |
buddha | Upraveno: 2008-08-25 19:00:21
mě se ten lesklej taky líbil,ale kvalita spracování se mi nelíbila naživo,vypadal trochu křehce.
Takže jako ostatní weber :)
koukám tuctovka :)
jj, tenhle se mi libi vzhledem a tim kominem, weber je klasika, ale stve me ze jsou nizky vetsinou - bolej me z toho pak zada

25.08.2008, 22:14 |
tmx.806 | Upraveno: 2008-08-25 22:15:26
tak 57gold... :-)

me se na weberu libi, ze kdyz to zavres nahore i dole, tak to uhli proste udusis a zbyde ti to na priste. to viko je super... i kvuli masu. Navic weber prodava i hobliny, ktery nasypes okolo a jakoby udis. To nerikam, ze bys to musel kupovat za nehorazny penize, ale jako dobrej napad...

26.08.2008, 06:36 |
hanzz Mám druhý rok podobný tomu komínovýmu, akorát je černý a hranatý. Kupoval jsem ho v Tescu asi za pětikilo. To, že se k němu člověk nemusí ohýbat je naprosto super, nízký gril bych už nechtěl. Myslím, že ještě sezónu vydrží, potom ho vyhodím koupím zase takový.
Má jedinou nevýhodu - gril by mohl mít o pár cm2 větší plochu :)

09.05.2015, 16:45 |
TROY reopen :D
typy kde kupovat příslušenství ke grilum? něco osvědčenýho :)

09.05.2015, 17:08 |
gizmi Podle toho co schanis..Baumax outlet mel ted v Plzni velky vyprodej na prislusenstvi Weber. Bral jsem tam mraky original veci, protoze to vyslo za stejny peniz jako noname.

09.05.2015, 19:26 |
TROY Gizmi - zrovna na Webra :D sakra prace :)))

10.05.2015, 13:09 |
Bucci ten nahoře na obrázku jsem měl, nesloužil špatně, ale vesměs je na hovno...
když to teď srovnám... koupil jsem Weber compact 57cm + komínovej podpalovač a nemůžu si to vynachválit....

10.05.2015, 13:13 |
Bucci TROY: jaký příslušenství? já koupil teď věšák na nářadí, kartáč a víc neni asi potřeba...
... co bych rád ještě koupil, je originál nářadí (obraceč, vidlička a kleště) - origo 1200,- a to se mi zdá dost
... věci typu pizza kamen nebo litinu dovnitř zatim neřešim...
Litina je vyborna na steaky.
Litina dovnitr je super na steaky, predloni jsem dostal wok a letos takovej hrnec, je to parada, delam v tom omacky atd atd...
Bucci: Origo kleste a obracecka staci, vidlicku jsem nikdy nepouzil, takze staci kompakt
[ Link ] Fakt se to vyplati, lepsi kleste nenajdes, ono az ti spadne par platku cehokoliv do uhli, tak pak ocenis kvalitni kleste :)
Vyzkousel jsem dost grilu, metod a musim rict, ze je rozdil mezi "opejkanim" a "grilovanim" a Weber fakt griluje, cokoliv tam das, to z toho leze naprosto dokonale udelany.
Minuly vikend, 47cm weber a grilovany kolena v patek, veprovy ocasky a pak nedostizny cely kure pod poklopem, neprima metoda v sobotu... :D

13.05.2015, 09:25 |
Bucci tappaja: souhlasim s tebou, že originál weber nářadí je super, asi máš pravdu, že vidličku nevyužiju...
koupil jsem compacta 57cm, mam jedinej problém, ale třeba mi někdo poradí, když zavřu víko i při otevřenym vzduchu mi uhlí zhasíná... takže když mám zavřeno 10 minut, uhasim to tim... poradí někdo?
jinak ještě jednou zopáknu, asi nejužitečnější příslušenství je komínovej startér... bez něj už ani ránu...
Co mas za brikety? Respektive pouzivas brikety, ne?
Ja vyzkousel vselicos, nejlepsi zkusenosti mam s origo Weber, ale jsou drahy, ze jo, tak jsem zkusil ruzny brikety od benzinek, z hobby marketu atd... No ugrilujes na tom, ale shori to za hodinu a pul, takze zase sypes, startujes dalsi varku... Ve vysledku to vyjde financne nastejno. Uz na pohled a vahu jsou weber brikety tak trochu jina liga, hori to 3 hodiny, oni pisou, ze 4, ale tu posledni hodinu se tam daj leda upect jabka (tri hodiny na tom griluju, postupne jak to chladne, tak delam ruzny veci)
Jo a jedna serie Weber briket byla nejaka navlhla nebo blbe lisovana a ty zhasinaly, jestli je mas, bez to reklamovat.
Jo a ty hobby levny brikety, vysypes z komina a polovina se jich rozpadne a tu druhou polovinu rozjebes, kdyz se to snazis urovnat v tom grilu...

13.05.2015, 18:30 |
Bucci Origo i noname jsem zkoušel brikety a podobně se mi chovalo i noname zbytek uhli

13.05.2015, 18:33 |
Bucci Prostě když zavřu víko, i když je spodek otevřenej spodek i vršek tak se to dusí

13.05.2015, 19:16 |
petis měl jsem ten samej problem. Origo Weber brikety a chcíplo to během pul hodiny. Ted jedu drěvený uhlí a paráda. Jinak absolutní souhlas. Dřív jsem měl nejakou šitku za pětibábu a to bud bylo málo, nebo spálený. Dělat natom třeba rybu bylo nemožný. Ted na Weberu ryba jak víno:-) Jakýkoliv maso štavnatý a dobrý.
Jinak taky děkuju Romane za odkaz na obracečku a plácačku, nekdy si udělám radost:-)
Akorát mám 47čku a je to malý:-)
Bucci: Jo hale, prehlid sem, ze je to Compact, u tech sem slysel, ze je ta nizsi stavba napytel, ale snad jen v souvislosti s tim, ze ma to ohniste bliz k rostu, ze se to musi vic hlidat. Zejtra se ti zeptam, jestli je to normalni.
Měl bych dotaz :) Předtím byl One Touch Premium Gourmet, tedy i s tou litinovou mřížkou za nějakých 8tis. Co je ekvivalent teď? Ten Master Touch? + k tomu zvlášť tu mřížku? Je toho tolik, že se nějak ztrácím. Případně kde nejlépe koupit? Dík
To za 8 je bez mrizky, ta se dokupuje zvlast.
Jo, to chápu, předtím to ale myslím bylo jinak, ale to je fuk. Teď je nejlepší ten Master Touch GBS? Není zase nějaká akce v OBI apod.? třeba i na ten se stolíkem?
u grilu se moc nevyplatí šetřit, weber byla jasna volba, ma ho kamos, tak jak jsme u nej grilovali, tak jsem si ho pak taky poridil a spokojenost velika :-) mam 57ku, mensi bych nebral -
[ Link ]

15.06.2015, 10:00 |
Bucci Tap: zjistil jsi něco? respektive nemůžu to víko mít zavřený moc dlouho..l. obecně do 5ti minut a pohoda, když dýl, tak pak zhasíná... nicméně zatim spokojenost největší...
Bucci, nezjistil, respektive zjistil to, ze je to vzdy jen v palivu.
Takze, chce to plnej komin briket, poradne rozpalit. Kolik davas briket? Jak dlouho roztapis? Duvodem muze bejt malo briket, hodne lidi si roztopi 10 briket, ze si udela jeden steak a zhasina jim to. Brikety se musi dotykat.
Duvodem muze byt i hodne potravin na rostu, ze to ubere vzduch, ale to je spis jen docasny a spis jen ubytek teploty pod vikem, jak ty potraviny absorbujou teplo.
Compactem to neni, prej chodi dobre.
Skladovani briket, jak navlhnou, tak nehori, neskladujes je nekde ve vlhku? Lupujes brikety z jednoho zdroje nebo ruzne?

15.06.2015, 10:41 |
Bucci komín mám plnej a přesypávám, když už je rudo... je fakt, že pak ale narvu rošt plnej dlabance, od masa po zeleninu...
vždy jsou brikety jen na 1/2, druhou mám pro nepřímý grilování, brikety jsou sice furt venku, ale vlhký nejsou a v grilu se dotýkaj...
tak jako tak díky za info, zkusim rošt plnit míň
Coz o to, to je metoda 50-50, to by melo chodit. Zkus klasicky neprimy grilovani, brikety na stranach, uprostred alu miska s vodou na odkapavajici omastek. Jestli se neco zmeni.
Jaký gril byste doporučili do 3000Kč? Má cenu koukat po něčem takovýmto co mají teď v akci v Uni Hobby?
[ Link ] 
Chlapi, nedá se teď někde ve výprodeji sehnat za lepší cenu Weber One Touch Premium GBS 57cm? Kupoval jsem docela nedávno v Globusu ve výprodeji za 6500,- a sháním jako dárek ještě jeden. Nevíte někdo o něčem? Globus, OBI, Makro, nějaký eshop(i když tam jsem ho nikdy levněji neviděl)....?
Díky za radu
Pardon, samozřejmě jsem měl na mysli Master-Touch GBS