Navštíveno 2036x

Ahoj premyslim o koupi zrcadlovky nikdy jsem nic podobnyho nemel tak nemam scim srovnavat .... jeden a dulezitej parametr je cena moji kandidati
Nikon D40 nebo D40x u tehlech bych chtel vedet jestli ma cenu jit do x-ka nebo je to zbytecnost
olympus 510
canon 400
proklanim se k nikonu ma ho kamos parkrat sem snim fotil a je uzivatelsky pro me jednoduchy a to mi vyhovuje....diky za rady
tak to je teda na pěkně dlouho diskuzi....
mrkni tady
[ Link ] najdeš vše co potřebuješ...
velky zvetseniny plagaty atd neplanuji tak nevim jestli je pro me vyhoda 10Mpx, k tomu bych popripade chtel objektiv asi 70-300
za mě jednoznačně canon , s D40 sem taky zkoušel ale nepřesvědčila. . .
Myslím, že ty foťáky budou zhruba nastejno, stejně je pro fotku důležitější kvalita objektivu. Já bych vzal Canona a víš proč? Protože jakmile jednou koupíš zrcadlovku, tak budeš nakupovat dražší a dražší výbavu a nejkvalitnější objektivy má Canon :-) (A přechod z jedné značky na jinou je potom už prakticky nemožný).
A jéje,opět Canon vs Nikon :o) Věčný souboj:o))
Je to souboj bez vítěze :-) Protože obě značky jsou špičkové. Ale podívejte se na fotografy, co jezdí na safari, co fotí mistrovství světa nebo rallye. Z 95% budou mít L-kové objektivy od Canonu.
umim k tomu napsat pouze to, ze jsem mel Olympus E500 double zoom kit a pak jsem ho prodal a koupil zanovni Canon 20D a neda se to moc srovnavat - canon je kvalitativne jinde, foti rychleji, presneji
zkratka libi se mi to o moc vic
ale canon vs nikon bude otazka vkusu - spise bych se dival i na zpracovani, protoze treba canon 400ka je tusim celkem malej a plastak, tak to neni nic extra - mozna jit stejnou cestou a radeji treba koupit jetou 30D

23.05.2008, 09:54 |
Kapka (M)
Canon :-)
Asi budem niekam poslany, kedze je to suboj C vs N, ale ja by som dal na zvazenie este Sony (Minolta) Alfa 100 alebo 200.
Foti to vynikajuco, je na to spusta kvalitneho skla, nakolko tam sedi vsetko od Minolty a skla su podstatne lacnejsie ako Canon a Nikon, nakolko Alfa ma v sebe integrovanu stabilizaciu a tym padom nemusi byt v objektive.
Pokial sa clovek fotenim nezivi, tak su mu L-ka od Canonu aj tak na dve veci.
Pokial si chces o tom fotaku nieco precitat, tak:
[ Link ]
ja jsem nedavno koupil Pentaxe K10D a jsem nadmiru spokojenej, sice s tim poradne neumim,ale je to super stroj a hlavni vec co pro nej rozhodla bylo, ze je prachu a vodevzdornej. rozhodoval jsem se mezi nim a C400D.
kouknul bych se jeste drobatko vedle :-) mam ted Pentax K200D, jeste s tim neumim ale je to kus fotaku, i kdyz lowend.
u-dzin: tak pro nekoho kdo fotil jen s kompaktama(ja) je prechod na zrcadlovku kus cesty a hlavne konecne poradnej fotak, se kterym se daj delat veci... takze jako o louendu nepremyslim. v dany cenovy relaci je to super stroj
Já používám Canon Eos 30D a úplně super, max. spokojenost
C...arlos: no ja taky tak. minulej fotak byl Oly C55 ... s novym se zatim ucim. K10ka mela bejt puvodne misto ty k200, ale mezitim jednak prisla k200 a druhak skoncil prodej (no spis dovoz) k10. k200 jsem kupoval na blint bez recenzi jen s kusejma informacema, recenze vysly az pote... nastesti velmi kladne :-)
Já se taky přidám, už dva roky mám Panasonic Lumix DMC-FZ7
[ Link ] Fotí se s ním celkem dobře, ale netušil jsem, že mi tak bude chybět manuální ostření (hlavně při rally je to konec, automatem to jde taky, ale není to ono).
Ale abych se dostal k tomu co chci, mám teď možnost koupit za necelé 3000 Kč Panasonic Lumix FZ20 (nedají se měnit objektivy, vlastně to ani není zrcadlovka, jen má na objektivu ostřící prstenec)
[ Link ] Jenže mám možnost i za cenu kolem 5k čechokreditů sehnal Nikona D40 se seťákem Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6 G II ED DX (záruka je na něj do dubna 2009), ale tak Nikona D70 s Nikkor AF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 DX ED SWM (tělo je cca 3,5 roku starý, objektiv asi 2, má tam nahrajen firmware z D70x).
V krámě jsem si osahal tu D40 a docela se mi to líbilo, sáhl bych klidně i po Canonu, ale za podobný peníze nemůžu nic sehnat. 350D jsou kolem 6000, 300D to se mi zas zdá moc starý (ale třeba by byl lepší než ty Nikony) a 10D je sice profi, ale taky zrovna není nejnovější.
A nemusím ten foťák mít hned, tím Lumixem se to dá odfotit taky, ale přeci jen :) Díky za rady

01.01.2009, 09:26 |
MaxxT tak ja mam D40x a urcite si myslim, ze to Xko stoji za priplatek, ac nebudes delat velke plakaty, tak se to obcas hodi, mit 10mpx nez 6mpx. Ja jsem pro Nikon. :-)
Já jsem pro CANON sám mám EOS 450D a super votky zpracování - jednoduše spokojenost .
[ Link ]

01.01.2009, 10:13 |
mr.brain | Upraveno: 2009-01-01 10:13:42
MaxxT: no 6mpx ma ten lumix a nedavno jsem si nechal delat 30x20cm fotky z vyrezu a v pohode... Takze to by pro mne zas nejaky handicap nebyl.
Aligátor: njn, taky by se mi to líbilo, hlavně že to má i 55-250mm objektiv, ale cenově je to mimo momentální možnosti.
no dá se to různě dokupovat základ je někde na 15tis. a pak už jen přihazuješ :-)
Aligátor: no s tím počítám, že časem blesk a další skla, ale právě že ty Nikony můžu mít za cenu kolem 5 000 Kč...
Mel sem zalusk na tu D40, nakonec jsem se podival na srovnavaci test
[ Link ] a radsi bych volil Canon.

01.01.2009, 15:18 |
Miras lidi ja sem mlady koupil k vanocum Sonaka dsl-a2OOK cet sem o tom ze je to vyhralo ejaky oceneni za zrcadlovku roku 2008 v teto cenove skupine tak sem se pro nej rozhod. K foceni muzu rict ze se s tim zatim jeste ucime rotoze takovou masinku jsme jeste nemeli jen kompakty ale kdyz jedeme podle navodu a modu tak to dela supr fotky
Ač mám nikona, tak D40 bych nedoporučil, raději starší foťák D50, D70 apod. To, že D40 a D60 nepodporují skla bez vlastního zaostřovacího motorku je podle mě dost velká nevýhoda.
SilverGhost: no mohl bych mít za stejný peníze co tu D40, D70 s se seťákem 18-55 mm. Tělo je starý cca 3,5 roku a objektiv 2... Ale psal, že mu to na displayi občas vypíše nějakou chybu "CHA", ale že prý to dělají jak D70 tak D90, ale i D200. A co jsem hledal, tak je chyba komunikace foťák x paměťovka... Nesetkal ses s tím někdy?
Já mám dva roky starou D50 a zatím ne.
No tak po debatě s RedBaronem asi půjdu do D40 :) Ale ještě uvidíme... A děkuji za rady :o)
SilverGhost: Dneska je fůra skel s motorem a D40 se seťákem za 7.500 je prostě extrahustá nabídka když si pomyslím, že s tím jde dělat stejný nebo lepší fotky jako se stroji a objektivy, za které já jsem kdysi vyplácal desetitisíce. Viz
[ Link ]
ozivíme tema. co by kdo poradil z dnesniho vyberu ? Mel jsem Nikon D40 a Sony A450. Po chvili jsem se obojiho zbavil a rikal jsem si staci nam kompakt . Ale po letosni dovoleny ty fotky jsou vyblity takze se chceme vratit zpet k zrcatku pro amatera:) Koukal jsem ze zacinaj ceny na 8900 za 1100D a odtud bych se chtel nejak odpichnout cenou do nejakych 15000 ? vic asi ne . Premyslel jsem o nejakym pevnym objektivu taky . diky za nazor
Jdi do nějaké prodejny, tam si vyber základní/nejlevnější modely Canon a Nikon (dejme tomu dva a dva), vyzkoušej si, jestli ti sedí do ruky líp Nikon nebo Canon a máš vybranou značku. K ní pak máš v téhle cenové relaci na výběr obvykle tak 2 těla, 1 základní objektiv a když se hodně zadaří, tak 1 teleobjektiv z bazaru. A máš to :-)
Pokud se bavíme o nových, tak mě nejlépe vychází toto:
[ Link ] . Hlavně na to sklo nemá v téhle ceně Canon žádnou alternativu.

31.05.2012, 08:24 |
Bucci přesně jak píše Scully, všechno je o osahání si danýho zrcadla, uvidíš, který ti padne do ruky, který ne, v týhle cenový hladině jsou funkce i výstupy plus-mínus stejný, hlavně si na místě porovnáš funkce, který očekáváš (pro někoho je video důležitý, pro mě zrovna video zbytečný, někdo chce LiveView, někdo rychlou kontinuálku, atd...)
walish: máš pravdu, že 3100 neni špatná, je to defacto nástupce modelů D40/40x/60/3000... teď nově vyšla D3200

31.05.2012, 08:24 |
Bucci přesně jak píše Scully, všechno je o osahání si danýho zrcadla, uvidíš, který ti padne do ruky, který ne, v týhle cenový hladině jsou funkce i výstupy plus-mínus stejný, hlavně si na místě porovnáš funkce, který očekáváš (pro někoho je video důležitý, pro mě zrovna video zbytečný, někdo chce LiveView, někdo rychlou kontinuálku, atd...)
walish: máš pravdu, že 3100 neni špatná, je to defacto nástupce modelů D40/40x/60/3000... teď nově vyšla D3200
Bych přitlačil na nějakej ten set s tím Telákem , ta 55-250 IS je hodně dobrá, syn ho má ..