ono kdyz pomines vahu tak je to nadherna a hlavne kvalitni zbran ta 1911, a pokud jeste pomines cenu naboje :-) ale pak se dostavama k samemu jadru veci k cemu na paradu pekne na strileni asi hodne zalezi jakej mas pristup k razi 45
Metodman: ty norinco bych vzal asi jen na strelnici. Na noseni bych se na ne asi nespolehal. Xenonman: ceny naboju bych se nebal, .45 je levnejsi nez .40, stoji zhruba stejne jako 9mm. A prebijeny jsou uplne za hubicku. Jinak muj favorit 1911 jsou Kimber. Nejen ze nadherne vypadaji, ale na to, ze nejsou spasovavany rucne, jsou presne. Nejlevnejsi na porizeni i provoz je stejne Sa58... Akorat si s tim muze clovek malokde zastrilet, protoze se vsude boji, ze by jim to tam rozstrilel :-(
Metodmen: taky Ti to balení 9mm Norinca připomíná 30-50 let staré válečné zásoby? Když jsem ty škatule poprvé přitáhnul domů, normálně mi zaplesalo srdce milovníka historických věcí, ale střílet se s tím kupodivu dá ..... :-D
Tas :D jj je to kuličkárna,koupil jsem si ji ve španělsku jako malej fakan.Už je to fakt pěkně dlouho.Sem ani neměl tušení že to je nějaká replika pravy.
Počkej,tahle žádnej shit neni,je stejně těžká jak pravá a určitě z víc jak 15 metrů jsem sestřeloval jabka ze stromu,co si pamatuju(když moc nefoukalo).Stála v ty době okolo 4k co si vzpomínam.
jinak donutit ho strilet presne obnasi ruzne upravy prevazne kladivem a gumovou palici ale ted je z toho jedna z nejpresnejsich zbrani co jsem kdy mel :O)))))))))
H-Honza: kdyz koupis NORKONIA BIGTEN 10999Kc tak uz nemusis nic doladovat v pondeli si jedu dat povoleni a hned ji koupim. Ty strenky co mas jsou uzasne fakt nejlepsi co jsem kdy videl a jen za 895Kc to je pohoda
mno nevim, vsecho je to jen cinskej shit takze pochybuju ze to bude bez doladeni :O)) Jestli ty strenky ted stojej 895 to je celkem masakr pac tyhle jsem se objednavaly cca 2 roky zpatky za 3000. Ty miridla na cinanovi jsou tusim z Frankonie.
Musku a miridla jsem k tomu P99 dostal, je to limitovana edice LaChase, takze uz takhle vymazlena byla, vcetne toho kufru, taky byla cena nekde pres 40t....
zbrane mi teda moc nerikaji, kazdopadne mame tohle delo na chate proti nezvanym hostum.... uz se jednou osvedcila... par vystrelu do vzduchu a meli nasrano v kalhotach
Asi me ukamenujete, ale s P99 jsem strilel 3x, vzdycky s pujcenou, a prekvapilo me jak byla ta pistole silene nepresna.Horsi byla jen jakasi ruska novinka, ale to si nevzpominam jaj s jmenuje. S Glockem se neda vubec srovnavat.
Nerikam, ze 3 ruzny kusy byly serizeny. Kdyby to slo nekam jinam nez na stred, tak to chapu, ale nastrel byl na 25 metru silenej. Rozsety po celym terci.
I rukama to muze bejt. Nebudu se chvastat ze strilim kdovi jak dobre, ale jezdim co mesic po soutezich, takze trosku strilet umim :)
je a neni to pravda. Diky konstrukci spousteciho mechanizmu je P99 extremne citliva na strhavani, ze zacatku jsem s ni nebyl schopny strilet na 25 aspon tak, abych se trefil do terce, ted to jsem schopny vsechno nazobat do cernyho. Nicmene P99 neni pistole na tercovou strelbu ale na noseni a pripadnou sebeobranu zblizka.....
Kolega kupuje za mesiac americku STI 9mm za nejakych cca 40 litrov CZK, uz na nu caka pol roka,konecne je uz na ceste :-) Ja vlastnim iba trapny H&K P2000
Metodmen : diky, je to cca 4 roky stara fotka, poprve sem mel v ruce digital a na chate me proste napadlo to placnout na parez, necekal sem ze to bude takovy hezky (kontrast toho parezu s plastem) :-)
protoze to jsou hrusky a jabka ne?? na obranu chce kazdej neco malyho a lehkyho. na tercovou strelbuse rozhodne pouzivaji zbrane s delsi hlavni, tercovy specialy maji treba kompenzatory, takze ty zbane maji vyssi vahu. Tyhle plastovy sracky jsou lehky, tim padem mnohem vic nachylny na chyby strelce. Nicmene jo, ja nastrilim na 25m sice sem tam do cernyho, ale lidi ktery strili zavodne s tim nastrili vsechno kolem stredu 9-0.... Pokud se strili na 50m jsem totalne v prdeli a jsem rad kdyz trefim terc. Takze pokud mas pocit ze jsi takovej borec, klobou dolu. Ja s tou 1911 strilim mnohem lip a presneji, i na tech 50m, rekl bych ze pokud mi o neco jde automaticky sahnu po ni, protoze u ty P99 je muj vysledek pokazdy jinej a s pribyvajici vzdalenosti horsi.
mno, nechtěl sem vůbec to této komunikace zasahovat, neb prak je prak, ale jenom drobný postřeh. jeden kousek je k vypůjčení u Frohlicha tady v Průhonicích na střelnici. Stavitelná mířidla, seštělovaný chod, fajn hračka. Na druhou stranu (asi budu kamenovanej taky), ale oproti seštělovaný CZ 75/85 je nepopsatelně uživatelsky a střelecky horší. nemůžu porovnávat víc kusů, ale na to abych poslal do terče zásobník a neustále lítal prstem v lučíku jak u padesátiletý kurvy v .... to mě opravdu nebralo. jednotlivá mířená střelba naprosto v pohodě. na doraz v naprostým konci lučíku se dalo zvyknout a pak to šlapalo jak má, ale dát s tím v rychlosti zásobník, tak sem si připadal jak s kuličkovkou. Je mi jasné, že z bezpečnostního hlediska to tak asi musí být, vzhledem k absenci nějakých bezpečnostních prvků - pojistka, vypoušťák, dlaňová tady asi nehrozí (i P22 jí má), ale co. jak se k ní uživatel chová, takovou jí má.....
TROY: Spokojenost, no zatim jsem moc nestřílel. Mám to teprv chvilku, ale když to srovnám s CZ 75 bo s nějakym revolverem Smith & Wesson tak Sig je docela fajn :P . Btw zkušené oko pozná, co ten Sig má za vychytávku. Schválně jestli jí někdo najde.
Tak trošku přispěju svoji troškou do mlýna. :-) Zbraní jsem skřílel už několik desítek a pro mě asi nejhorší co znám je pistole vz. 52 (7,62x25 Tokarev). Ne ani tak na přesnost, spíš jako na celkový pocit ze střelby. Na druhém místě je asi Glock G19. Příšerný mířidla a celkový dojem ze zbraně taky hrozný. Faktem ale je, že jsem vysazený vůču plastu... :-) CZ75 považuji za takový slušný střed, žádný zázrak to určitě není, ale dá se to. Uvažuju teď o něčem malém, vhodném na nošení v ráži .45 ACP takže pokud má někdo nějaký tip, sem s ním.. :-)
H-Honza (M): Tak na 50 metru nestrilim. Na 25 metru nastrilim s Rugerem P89 do cernyho vsechno. S Glockem to samy, spis lepsi. S P99 to bylo tak, tak do terce se vsema trema kouskama. Mozna na ni nejsem zvyklej, ale s jakoukoliv zbrani co jsem vzal kdy do ruky jsem nastrilel lip. Krom toho rusaka. Proste me ta pistole ani trosku nesedla.
Mno vidis, to na tom jsme stejne :O)) Navic ta spoust u ty P99 je fakt peklo. proste opravdu jsou lidi co vezmou do ruky cokoliv a nastrilej, a staci jim dat 3 zkusebni rany na otukani a pak to sypou do cernyho. Bohuzel, takovej machr ja nejsem. Staci zmenit patrony a je to vsechno zase jinak. Proto nepouzivam ten cinskej ksindl, pac mi prislo ze co patrona to original, nastesti ten pocit nemam sam. Taknejak jsem si uz pripadal jako totalni guma, ale pak mi stacilo vzit cokoliv jinyho kde jsem zjistil ze jsem schopnej se trefit, takze to tema myma volsovyma rukama az tak neni. V posledni dobe jsem si vybral na terce favorita, ale ta cena je hrozna, nicmene ten Sig na me pusobi jako dokonale zpracovana, presne chodici zbran, nicmene je velka a tezka na noseni. Tak budu vyckavat treba se nejakej slusnej bazarovej kousek objevi
@Pardal - to jo, blbuvzdornej kver, kteryho se valeji tisice ve skladech tak proc na tom neco netrhnout od CZUB dobrej tah a vyvozy do Kanady taky prosperujou (vse semi auto).
D@veXT600 : na strelectvi.cz se Beretta probirala no a nic moc, praskani zavory apod. najdi si to tam. Osobne bych volil G17 pokud nemas extra velkou ruku tak klidne G19 lip se to taha...
jj to jsem uz cetl .... nicmene plast se mi moc kupovat nechce s CZ je pro me taky jako skodovka proste me neoslnila... cena te B 92S je do 10t. .... ted o vikendu ji jdu mozna zkusit ( snad to casove klapne )
btw... budu si teprve ted delat zbrojak, a vyhledove koumam kterou si koupim ;-) takze uz se pomalu na to pripravuji a shanim informace, at do toho neskocim jak nejaky "novacek" ktery koupi uplnou herku
Tak jako novacek s vetsi rukou rozhodne chybu s G17 neudelas, je to sice plast, ale kvalitni a odolnej za stejny penize jako CZ. Urcite lepsi volba jak neco jetyho...
02/08/2007 11:44 Q jinak by byla možnost krmení 9mm za 3,-Kč (S&B žádná libra) zájem? ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
hmmmmmmmm nedavno jsem nakoupil dost ale munice neni nikdy dost :o))) mas i 45ACP?
Přijde mi až zarážející, kolik lidí má dnes v držení zbraň. Opravdu by mě zajímalo, k čemu Vám to je. Pak se vůbec nedivým událostem jako je ta dnešní, kdy otec s v nedbalosti při manipulaci se zbraní zastřelil svou tříletou dceru, která se zrovna vedle něj plazyla po koberci!! [ Link ]
Já se zase nedivim tomu, ze chceme dneska mit zbran kazdej, kdyz se venku deje co se deje )o: ale je mi jasny, ze cim dal vetsi sebeozbrojovani asi nikam nevede... to bych za chvili s sebou mohl tahat vodikovou pumu bo tak neco (o:
To máš pravdu, že to nikam nevede! Chápu že se toho děje hodně, ale i tak někoho odprásknout mi přijde zcestné. A když vidí jaký lidi dnes mají zbraň tak je mi z toho zle!
tak jsem si udelal malou radost a koupil na shadow custom patku a strenky, stejne jako svetlovodny miridla a musku. Strenky a patka super. U musky me jaksi zapomeli upozornit ze k jeji montazi se musi zbrousit uzaver, jinak se neda instalovat. Tak musim zjistit kde to nechat udelat pac na tohle si netroufam.
tak tomu rikam tuning Ja furt premyslim, co bych si koupil a ted mam dva favority. Hechler a koch nebo siga P226. Oboje v razi 9mm, co byste doporucili?
mno... Sig mi sedi vis, stejne jako se mi libi vic. Ale.... proste nezda se mi nahoda, ze bych kolem sebe mel ve streleckym klubu tyhle zbrane 3, a vsechny vykazovaly velkou zavadovost, pricemz jedna z nich se po opravach, reklamacich a jinych tahanicich flaka uz 3ti mesic :O//
trochu to tady oprasim, delsi dobu koukam po DesertEagle .50 ale nejak se nedari, tak kdyz se naskytla vymena 1911 dan wesson v razi .45 za tohle maly kapesni delo, nedalo se odolat :O)
ty voe sem myslel ze muzu mit v drzeni jen naky pistole ??? Ale vy mate sapiky to na to potrebuju nake extra povolenei jsou vubec pouzitelny nebo zality vidim tam i nosina a sem prave myslel ze sniperky uz vubec obycejnej clovek nesmi mit ? A strilet se smi jen na strelnicich jinde ne ? Ja vim divny otazky ale zajima me to :)
no asi by se to dalo pouzit v Africe na slony, kdybych jel na safari, pac jsem zjistil ze na 25m to neni pouzitelny na nic mensiho nez je slon, nebo jsem mel slepy patrony, ale zase jsem usetril za terc, pac jsem se do nej ani jednou netrefil :O) Je mozny ze uz fotrovatim, jenze 9mm flusatkem musim trefit popper do hlavy aby padnul, vetsi raze ho shodi kamkoliv se do nej trefim :O)
budu muset asi také o pár levelů nahoru jinak mě přestřílí kdokoliv, sice musím říct že s 9mm na 50m nastřílím nejlépe čízou než glockem nebo steirem ale asi to bude tou spouští jinak není možný
ja si myslel ze ta CZ Shadow byla nejlepsi pistole co jsem zatim mel, prodal jsem ji a mam misto ni koupil Siga SP2022, hodne dlouho jsem na ni vzpominala litoval toho prodeje... nez jsem konecne sehnal Bernardelli Practical VB, s tim se mi strili opravdu nejlip. Skoda ze uz se nevyrabi a neda koupit, protoze jsem v nemecku videl practical VB elite kterou bych moc chtel, ale proste neni absolutne k sehnani, u nas snad neni ani jedna co jsem zjistoval.
zlatej desert je saskarna, ja bych chtel v te stribrne, lestenyho nebo duotone cerna/stribrna, videl jsem kdysi u Chaloupky nejakyho custom upravenyho s rytinami pro Hapku udajne, tehda jsem si rekl ze tohle jednou musim mit.
strilet jsem nebyl ctvrt roku, nemam na to cas, a to mam strelnici pres kopec... Chodil jsem rad na poppery ale museli jsme je kvuli bezpecnosti zrusit, to bylo to pravy odreagovani. Ale jsem sracka, ja strilim na 25m, na 50 uz leda saigou s puskohledem :O)
Jinak konečně pořádné téma. Vracím se ke střílení po delší době, protože mám konečně k dispozici střelnici na praktickou střelbu. Vyhovuje mi celkem G17 s nejslabší spouští. Nejlépe se mi zatím střílelo z HK USP Expert. Sig P226 mi třeba moc neseděl, asi oproti G17 osa hlavně dost vysoko nad zápěstím. Asi nejhorší byl Steyer, tenkrát ten první s plastovým rámem. Speciální sklon rukojeti (vypadal jako aku vrtačka)a po každých cca dvou výstřelech jsem si musel opravit úchop.
Teď řeším pouzdra na pistoli a dva zásobníky. Jaké používáte? Objednal jsem Fobus s opaskovým průvlekem, ale asi bude změna na Blackhawk Sherpa. Takové malé umělecké dílo.
IPSC jsem nikdy nezkousel, nejak me to nelaka, radsi si zastrilim v klidu.
me se blbe strili s cimkoliv z plastu (polymeru), proste mi ty zbrane nesedi co se uchopu tyce - kratka pazba mi neumoznuje na ni poskladat vsechny prsty - jeste jsem nemel v ruce nic, co by mi vyhovovalo, zatim jsem mel HK USP Mach, SW MP9, Walther P99, XD-9tku od springfieldu, vsechno jsem prodal a na noseni si nechal jen Sig 2022. Z tech polymerovych jsem mel nejlepsi vysledky asi s USP Match, ale i tak zadna slava, ale u me to je spis rukama a ocima, ja se na zbrane neodvolavam :O) Na klubove zavody sem tam prijde kamos s 9mm defenderem od Alfa proj. a prestrili tam vsechny, vcetne chlapu s IPSC specialy kteri pravidelne trenuji a venuji se strelbe desitky let. Mam bryle, takze 50m je uz opravdu docela problem, drzim se klasiky bez opory na 25m.
Pokud by někdo chtěl, je k dispozici G17C, krátká a dlouhá hlaveň se závitem. laděno, integrované ukazovátko, možnost custom úpravy a upgrade. 2x 30ranný zásobník, 2x standardní.
presne tak, delaji to prave treba na IPSC, ale i bezni strelci, kdyz potrebujes rychle natahnout zaver, resi to tyhle prouzky, pokud je clovek trochu nervozni a ma upoceny ruce je to k nezaplaceni. Ja to mel na strenkach taky, jak vidis na obrazku z 29.11.2007, 23:30, ta zbran se lip drzi, neklouze. Pokud premyslis o te zbrani neni spatna, 941 jsem mel, strilel dobre, aspon do doby nez mi praskl ram :O/
Metodmen: Můžeš porovnat karabinu a mosin nagant? Dost mě to zajímá.
Jinak 9mm flusátka nezabijou bejka a přijde mi to směšný :) Z vlastní zkušenosti... Prostě prachobyčejná malorážka udělá víc práce než kdejaká krátká zbraň.
Mauser jsem prodal, nejak jsem pro nej nemel vyuziti a koupil neco na noseni, trochu jsem z toho zklamanej, pac jsem asi vybiral az jsem prebral, nechtel jsem glocka, tak jsem sahl po Sig 2022 a nejak mi ta zbran moc nevyhovuje, asi ji poslu dal.
CZ-u jsem taky prodal, pac uz jich na strelnici bylo moc, a hlavne jsem mel moznost si pujcit pistoli, ktera mi okamzite sedla do ruky, a i se svyma obema levyma rukama se mi s ni dari strilet slusny vysledky - Bernrdelli practical 9mm
a ted jsem u Brymovy objevil revolver Rhino v 6" .357, sice jsou na to dost negativni ohlasy, ale na to se*u, je to spravna uchylarna, az bude zase nejaka k mani, jdu do ni :)
no, proste mi nepadne do ruky diky cemuz se mi s nim nedari strilet s nejakou slusnou presnosti. Dost casto mi vyhazuje patrony tak, ze mi padaj do obliceje nebo za obleceni, moc nerozumim spousti ktera je vysoka a jeji krok vede k tomu ze kdyz si to nehlidam hodne strhavam zbran, pri strelbe mi prijde ze vule mezi ramem a zaverem je vyssi nez by musela, ale to vsechno muzou byt jen moje subjektivni dojmy, jsem zvyklej na jiny typ zbrane a tyhle plastaky mi proste moc nesedi.
To je všeobecně problém SigSauerů. Padnou do ruky jen málokomu. Ty patrony jsou nepříjemné. No budu si ho muset někam jet odzkoušet. Měl jsem 2x P226 a P229 a s tím se mi dobře pracovalo.
Překvapivě málo CZ v tomhle threadu (až na toho vytuněnýho Shadowa)... to vám fakt připadá tak tuctová? Nestyďte se a hoďte to sem, stejně ji všichni máte doma v trezoru jako svoji "prvničku" ;-)
USP jsem měl a není to špatná zbraň. Ale neskutečně mě štvala celková výška rámu a závěru - je to takové kopyto. V tom je Glock snad poloviční a vyhovujeme mi daleko více - lépe padne do ruky, neční nad ní (je to samozřejmě dáno jiným spoušťovým mechanismem)
Brácha se zbavuje HK P30L právě kvůli nedostupnosti a vysoké ceně tuningových dílů. Jen např. zásobníky stály 1800Kč/ks a čekal na ně více než měsíc. U pouzder také velmi omezený výběr, nemluvě o lištách CR-Speed, Amadini Ghost apod. V tomto má Glock obrovskou výhodu. Dílů je dost, ceny přijatelné a netřeba puškaře. Zajímavě vypadá také S&W MP9. Prý hezký americký Glock.
Při střelbě z Brena doporučuji rukavice. Předpažbí má dost ostré hrany. Nevím také proč je tak těžký a nemotorný. Zlatá SA-58. Raději ji měli modernizovat, místo vytvoření této obludky.
Kolimátorek máme stejnej, celkem jsem nečekal, že to tolik pomůže. Co se týče kabátu, tak mám FAB defence, taková klasika za rozumnej peníz.
BREN... strašný heblo, ale jestli Ti to pomůže, tak se o tom ví :D a dokonce už je upgradovanej. Ale pouze pár detailů, materiál bohužel zůstává. Hrany jsou ostrý, bez rukavic to opravdu nejde... pokud to teda nedržíš jak vrtačku viz obr. výše. Nejvíc mě ale sere ta pažba. To si vymyslel opravdu dobrej kokot. Nechápu, proč to není jen teleskop. Ten sklopnej kloub tam udělal spoustu cm navíc a drží se to menšímu člověku na prd.
K tomu HK tuningu... No snad je na tom USP líp, ještě jsem se po tom nepídil, to má čas. Ale je mi jasný, že toho bude podstatně méně oproti Glocku.