Navštíveno 2566x

jakej soft použít na vzdálenou správu PC přes internet
tchyně si koupila PC a nebaví mě tam jezdit na každou blbost....
dik
hamachi a VNC... klidne...

23.08.2006, 11:57 |
Daryl (A)
pokud ma XP tak ty uz maj zabudovanou vzdalenou plochu. Staci nakonfigurovat a jedes. Nepotrebujes 3rd party soft. Navic ta vzdalena plocha je sviznejsi na praci a mene narocna na linku. Jde to i po modemu.

23.08.2006, 12:11 |
RedBaron | Upraveno: 2006-08-23 12:12:48
VNC, náročnost na linku (zejména nepřenášením wallpaperů, omezením palety barev atd.) i všechny ostatní parametry lze nastavovat, prográmek je myslím free. U nás se s tím spravujou telemetrické PC přes GPRS, tak to doufám vypovídá o použitelnosti...
jj, a hamachi ti udela tunel bez nutnosti public IP...
ako už odznelo, hamachi v prípade že by si potreboval spraviť tunel (dynamická IP, NAT a spol.), a doporučujem Ultr@VNC alebo klasický Windowsácky Remote Desktop, PCAnywhere, Cytrix... .
hm
tak na obou "strojích" jsou XP prof.
ale tam nemam páru jak to nastavit

23.08.2006, 14:30 |
Daryl (A)
bart: koumej ...
tento pocitac/ vlastnosti/ vzdaleny pristup > tady povolis
a pak z druheho pocitace jen proste pustis vzdalenou plochu na tu IP adresu
U ty vzdaleny plochy musi asi byt verejna IP co?, kurna, resim neco podobnyho, tchyni mam s Win95 o patro vis, alekamos 11km daleko porad potrebuje pomoci

23.08.2006, 15:50 |
Daryl (A)
musi mit IP na kterou si pingnes :)

24.08.2006, 00:19 |
Shr3k www.logmein.com ... projde všude (jede přes HTTPS), i za překladem.
jako Daryl, vzdalena plocha je super, hodne svizna
Ozivim tema. Potrebuju na dalku spravovat 2servery (win2003 a win2008) a 30 PC stanic od WinXp Home po Win 7 Pro
Zatim jedu, ze na server se pripojim vzdalenou spravou a z nej pres VNC na stanice. Ale mam 2 stanice, kde zadny server neni a dalsi 3 kde je t take problematicke.
Zvazuji teamviewer, ale majitel teto site asi na to neuvolni penize (asi 16000,- bez DPH - jedna instalace prave na server + 1 pro mobil)
Date tip na jine reseni? Mam jednu verejnou IP adresu
popripade nejaky tip na nejaky wake UP programek - kdysi sem pouzival prikazovy radek, do kreryho sem musel zadat tusim IP pocitace + MAC asdresu,a le uz ej to asi 8 let

19.11.2013, 21:19 |
Daryl (A)
www.logmein.com
mam tam asi 10 serveru a kolem 300 stanic :)
A mas pod palcem neco, co routuje?
Mam na Mikrotiku, co mi dela gateway nastaveny porty na jednotlivy pocitace a na vsechny chodim na stejnou IP a pokazdy jinej port u vzdaleny plochy :-)

19.11.2013, 21:28 |
Daryl (A)
zbytecny. Logmein ma nainstalovanyho agenta, ktery zevnitr drzi otevreny ssl tunel. Nepotrebujes resit zadny firewally :)
Daryl - omrknu, diky
Darker - jj, mam pod palcem routery

19.11.2013, 21:48 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-19 21:50:12
já používám Teamviewer, 1 kliknutí na každé straně,
nic jednoduššího neznám..
[ Link ]
Daryle, mas u me pivo, je to masakralni SW,kam se hrabe teamviewer
Jen mi prosimte, pokud mas chvilku prozrad, jak to maji s licencovanim? Sem v desnym presu, tak se pak kdyztak kouknu,ale predpokladam, ze je to free, ale nevim, zdali i pro komercni pouziti
Koukal jsem ze je i aplikace pro android,a le to je uz asi placeny co sem zahledl
Crimson - jednoduchy to je, ale taky dost drahy pokud to chces pouzivat jako business (komercne)
jo já vím, nepročítal jsem to celý k čemu to chceš

19.11.2013, 22:24 |
Daryl (A)
licencovani: zadaco mas 10 kompu pod jednim uctem (prihlasenim). Za hubicku pak husty rozhrani s neomezenym poctem stanic a pak jsou jeste licence na pro agenta, ktery ti rekne o tom PC co ani spravce nevi ... vzdalene instalace aktualizaci, kontrola antiviru, stav systemu, procesy, disky, pristupy na disk ... ale free bohate staci.
Mobilni aplikace jsou mazec, mam jablecnou ... nic lepsiho jsem zatim nenasel a uz snad ani heledam. Maji i tzv rescue, kde jen posles uzivateli link a aniz by musel cokoli instalovat, mas jednorazovej pristup ..asi jako u teamvieweru, jen nemusis nic sosat a nic ti na disku nezbyde :)
Atd atd ... kua, ja bych moh ten logmein prodavat :)

19.11.2013, 22:25 |
Crimson | Upraveno: 2013-11-19 22:31:12
u nás to taky kluci používaj
z jiného soudku, znáte AuditPro, asi jo,
[ Link ] nás to majitel donutil nasadit na 500 PC , to je masakr to udělat licenčně čistý, 3 měsíce už neděláme nic jiného :-)
OK, super, jeste se optam, nemas tip na firmu co to u nas nabizi (prodava), omrknul bych ty licence, jelikoz nevim, jak velky problem by to bylo nakoupit ze zahranici
Nebo pak jedine jak pises, free na 10PC a udelat si vice uctu....

19.11.2013, 23:52 |
Daryl (A)
plati se to kartou .. neni co resit :) Neni duvod to preprodavat.
JJ licky jsou rocni.
super, diky moc, omrknu to, na chvili sem koukal, co umi ta pro verze a fakt na spravu + monitoring spica...
diky moc
Pánové LogMeIn me nadchl. Poreferujte nekdo kdo aktivne pouziva :-) Je nekkde pripadne nejaky manual co vse umi apod? Chapu to spravne ze na kazdy PC nainstaluju klienta? Lze pouzivat i desktopovou aplikaci na strane me jakozto spravce nebo to probiha jen na bazi prohlizece?
tak sem si zalozil nekolik e-mail uctu a posleze logmein uctu a tim sem navysil pocet PC, ktere mohu ovladat, sice je komplikovanejsi se prihlasit (musim vybrat spravny prihlasovaci ucet), ale ono se to podda... :)
Dokonce pri registraci noveho uctu mi nabidne stazeni aplikace (clienta) a uz do nej nadefinuje prihlasovaci ucet, coz zjednodusuje naslednou instalaci a konfiguraci na clientovi :)
Tak mi dneska prisel e-mail, ze od 21. je LogMeIn zpoplatnen a konci free verze

23.01.2014, 18:19 |
Daryl (A)
A tak ročně 30 babek za pc jeste neni konec světa .. Teda pokud nemáš ve správě 300 pc jako ja :))) ale uz jsem si napsal o individual offer. 15 babek za kus je muj strop :)

23.01.2014, 18:26 |
ACEMajky | Upraveno: 2014-01-23 18:28:04
40PC mam ve sprave ve organizaci, kde mam 2. zamestnani, coz je 24 000,- rocne, to je moc moc moc - kor kdyz maji problem schvalit router od mikrotiku za 2500,- a rozpocet na rok mam se vsim asi 60 000,- (bez spotrebnich veci jako tonery). I jedna licence na teamviewer je problem a ta se neplati kazdej rok
Cili se vracim k metode vzdalena plocha na server a z nej pres VNC na stanice

24.01.2014, 11:29 |
Daryl (A)
tak je to cajk :) Important Message
On January 21st we announced the elimination of LogMeIn Free. As a Central customer you are NOT impacted by this change. You can continue to deploy free hosts and purchase host-level subscriptions of LogMeIn Pro. Access to computers in your account will not be interrupted for your secondary users.

24.01.2014, 11:29 |
Daryl (A)
takze muzu v klidu jet dal ... ale nevim, zda jeste tendle program prodavaji :)
Daryl: nebyl by pro tebe vyhodnejsi LogMeIn Central? Tam je tusim cena 400$ za rok

24.01.2014, 12:27 |
Daryl (A)
minimike: ja ho mam :)
jooo tak :-) tak uz mlcim :-)