Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výběr foťáku

o Navštíveno 8124x o
o 10.04.2020, 17:41 | walish | Upraveno: 2020-04-10 19:46:10
Už to tady dlouho nebylo :) Sháním pro kluka foťák, zatím ho to baví... :) Líbil se mu Panasonic FZ82EP, Canon 4000D, Nikon L840...ale já jsem pro Sony RX100. Je teď v akci za 6999,-. Více dávat nechci. Nějaké rady? Díky

Edit: baví ho fotit makra a takové věci, spíš jen tak zkouší, takže zatím žádné nějaké specifické zaměření

o 11.04.2020, 12:44 | walish
Ještě doplním, té Sony Rx100 je mkI. Ještě jsem koukal na Sony HX60.

Fotky se dále už upravovat nebudou, možná občas max nějaký filtr na FB :)

Co byste zvolili vy? Vím, že Mr.Scully měl rx100 6.generaci nebo kterou, případně Crimson...?

Já bych šel kvůli rozměrů a 1" snímače do rx100, co byste volili vy na univerzální použití a naučení?

Díky
o 11.04.2020, 14:03 | Mr.Scully | Upraveno: 2020-04-11 16:05:04
Já jsem měl RX100 verzi I, pak III a teď VI. I ta původní verze I je furt super foťák, dá se spousta naučit, spoustu věcí nastavit a oproti zrcadlovce má zřetelně menší rozměry a víc promine díky větší hloubce ostrosti, přitom kvalitativně nebude za 4000D moc zaostávat, menší senzor se kompenzuje lepší světelností objektivu.

Nějakou Sony HX jsem kupoval myslím otci nebo dokonce jsem něco měl i sám. Asi HX50. Oproti RX100 je to pochopitelně o několik tříd níže.

Dobré kompakty umí ještě Canon (GX řada) a tuším Panasonic Lumix tam měl jeden model. Osobně bych vybíral mezi RX100 a GX. Nebo zrcadlovka (Canon/Nikon) pokud ho to chytne profi, ale nebral bych ty úplně nejlevnější modely. To už radši bezzrcadlo Sony (A6x00) jako kompromis mezi oběma světy. Zrcadlovky navíc zůstávají jako profi stroje třeba pro sport nebo wildlife, ale u svateb a reportáží už Sony vedou.

Vždycky je to o nějakým poměru velikosti foťáku, ambicím fotografa, cenovce a x dalších faktorech...
o 11.04.2020, 15:10 | walish
Supr, to jsem chtěl slyšet.

Moc díky!
o 13.04.2020, 13:14 | Crimson | Upraveno: 2020-04-13 15:20:15
Kolega si teď koupil zmiňovaný Canon G5 MKII (23tis.),
jelikož také zvažuji něco do kapsy na cesty, půjčil jsem si ho na den ...
ne tohle fakt ne, to je strašný co z toho leze, ještě tak náhled je OK,
ale 100% zoom a zejména při horších světelných podmínkách, prostě nepoužitelný..

to mě utvrdilo v to, že jdu do kompaktu APS-C
a je celkem fuk, jestli to bude Fuji XF10 (10tis.)
ale spíš Ricoh GR III (22tis.)

zkrátka 1" sensor mu nekupuj, čistě můj pohled na věc
hele to mu vezmi radši Sony A6000 + nějaký bazarový sklo holt no

[ Link ]

foto k příspěvku  od Crimson

o 13.04.2020, 14:09 | Mr.Scully
Tak vždycky velikost senzoru rozhoduje, já bych zase nešel do kompromisu APS-C, když může člověk mít FF... ale je to všechno o penězích.

A6000 už mi přijde pravěká, chce to aspoň tu 6300 nebo co si to vloni koupila sousedka. Ale jak jsem psal, k čemu ti je APS-C senzor, když na to nasadíš objektiv, který má světelnost třeba 4-5.6, zatímco na 1" snímači máš 1.8 světelnost, takže dáš třeba čtyřikrát nižší ISO. Pak se rozdíly v kvalitě snímače v podstatě smažou.
o 13.04.2020, 18:21 | Crimson
Mr.Scully:
to je sen nosit v kapse u košile FF (RX1,Q2) třeba, ale mám nějaký psychologický finanční strop :-)

Walish:
mladýmu kup cokoli, on bude šťastnej, že to dělá obrázky, a co to je bokeh, světelnost, zrno, rychlost, velikost a váha, na to přijde až za pár let, a jestli do toho spadne už teď, tak si taťko připrav chechtáky, hódně moc chechtáků :-)
o 13.04.2020, 18:38 | walish
Objednal jsem tu RX100, jestli do toho spadne nebo ne uvidíme, ale vždycky je fajn si půjčit něco menšího do kapsy než tahat celý batoh :)))
o 13.04.2020, 19:50 | Mr.Scully
Vůbec bych se nebál začít u RX100 a jestli ho to začne bavit, tak pak přejít třeba na něco ve stylu A7III, resp. to mít souběžně. Stejně člověk má něco na serióznější focení, něco jinýho do kapsy na dovču atd.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3212 sekund.