Navštíveno 7530x

09.11.2018, 17:35 |
birliban33 | Upraveno: 2018-11-09 17:46:56
Mám dotaz, nějakej zm*d mi naboural na parkovišti auto, ale viníka nemám - překvapivě sem za stěračem nenašel vizitku :) Bez viníka mám asi smůlu, co? Takže buď ze svého nebo z havarijky... ale jak je to potom s malusem? (a pro toho, kdo mi nechce poradit, ale pouze chytračit, tak samozřejmě, že si umím do pojišťovny zavolat, ale rád se předem vždy dozvím reálné zkušenosti, abych byl připraven). Předem díky
čsob pojišťovna

11.11.2018, 06:25 |
pbjun Pokud se u ČSOB nic nezměnilo tak odečtou 12 měsíců bonusu, maximální bonus je 96 měsíců, pokud máš dost bonusů (minimálně o 12 měsíců víc než je maximum) tak bys to neměl na pojistce poznat (samozřejmě platí pro první plnění, opakované už je horší). Ale jestli se nezměnilo něco v posledním cca roce Ti neřeknu.

14.11.2018, 13:57 |
savle Stalo se mi to samé 3roky zpet u měsíc starého auta. Pojišťovna AXA. Žádného malusu jsem si tehdy nevsiml. Ale mel jsem predtim urcite pres 100 měsíců bomusu, nebo pres 96, pokud se víc nepočítá.
Ty malusy už se počítají z počtu pojistných událostí za určité dlouhé období? Dřív to myslím bývalo tak, že pokud člověk deset let neboural a pak měl jednu "novou" nehodu, tak to dostal napařeno naplno. Ale dneska už se to asi sčítá za nějaké časové období, co? Takže pokud člověk řídí třeba od roku 2000 do 2020, tak je pro výpočet pojistného jedno, jestli boural v roce 2001 nebo 2019?
bez viníka, máš smolíka, já jsem zjistil, minulý měsíc, že ikdyž máš viníka, taky můžeš dostat prd. Asi si koupím kameru.
Po pojistné události z havarijního se nějaké měsíce odečtou a pojistka zdraží (vlastní zkušenost u Kooperativy), pokud teda nemáš víc než ten maximální počet měsíců. Takže zvážit, jestli se vyplatí to hlásit i s ohledem na to jak vysokou máš sjednanou spoluúčast a jaká škoda ti na autě vznikla.
Jestli chceš vědět kolik máš naježděných měsíců a nevadí ti uvádět telefon, můžeš si ho ověřit třeba tady (taky vlastní zkušenost):
[ Link ]