Navštíveno 7644x

23.09.2018, 14:10 |
xSam Ahoj, prosim o radu.
Buduju podkrovi a mam novou strechu.
Velmi brzy zacnu vatovat a nevim jakou vatu koupit.
Jedna se o 60m2 a celkova tloustka izolace bude 30cm. Krokve maji 14cm, takze jedna vrstva vaty bude 14cm a druha do krize 16cm.
Vyrobcu a druhu vatu jsou miliardy a ceny maji taky velky rozptil.
Otazkou je, jak znatelne rozdily jsou v tepelne vodivosti. Treba isover ma 0,033 a Ursa ma 0,037. Je to takovej rozdil, poznam to, vyplati se priplatit? Isover stoji cca 250Kcm2 a Ursa cca 85Kc m2. To je sakra velky financni rozdil.
Za jakoukoliv radu ci tip budu vdecny.
Diky moc
xSam
ten rozdíl co si psal nepoznáš. Obě vaty chutanají kunám uplně stejně :-D
Co si byvereš za matroš je podle mě jedno, pokud splníš technické požadavky v dané navržené tloušťce. Ale co hlavně si pohlídej, správné folie k dané izolaci. Každá ta izolace vyžaduje trošku jinou folii nebo skladbu. To je klíčové aby pak to celé dobře fungovalo. Samotnému se mi jednou stalo že sem se přehlédnul a difuzku v jednom pásu dal obráceně.

23.09.2018, 18:09 |
xSam | Upraveno: 2018-09-23 18:10:36
O_O, takže myslíš, že nedává smysl se honit za co nejnižší lambdou?
Jedná se o starej rekonstruovanej barák, žádnej nízkonergeťák.
Instalaci snad zvládnu a vše dodržím, mám to pečlivě nastudovaný. Youtube je v tomto velký kamarád:-)
hele já žiju v domě kde mám 18cm izolace a zima mi fakt není :-D. Jde o detaily, opravdu pečlivě to skládat, bez mezírek, dobře udělat folie a detaily u napojení u stěn, pokud tohle dodržíš, pak si myslím, že to bude cajk a je fakt jedno jestli to bude Ursa nebo Rockwool. Tam je to spíš o tom, že ty vaty mají jiné struktury, s každou se dělá lepe na trošku jiných místech. To jen v takových těch super těsných domech v pasivu to moc řeší.

23.09.2018, 18:50 |
xSam Asi vezmu Rotaflex KP 02. Lambdu má 0,035 což je asi kompromis a cenově to docela jde.
Když už jsme u těch fólií, taky nějaká rada jakou?
Díky
Každý ten výrobce má obvykle katalog, kde si najdeš skladbu a typ folie k danému konstrukčnímu řešení střechy a izolace, aby to fungovalo pak správně. Toho bych se držel

22.11.2018, 17:45 |
xSam Vzhledem k tomu, že nebylo to co jsem chtěl nikde skladem,
pořídil jsem nakonec KNAUF INSULATION NatuRoll Pro 039.
Dle projektanta by to mělo být absolutně v pohodě v tloušťce 30 cm.
Folii jsem dal nějakou 100gr. hliníkovou.
A zatím tedy bomba. Nemám v podkroví topení a je tam vedro jako prase, takže myslím, že pohoda:-)