Navštíveno 7156x

Zdar.
Potřebuji poradit. Ségra má 106-ku 1,6D rok 1999 a má problém s prvním studeným startem. Auto naskočí, ale prvních cca 10-20 vteřin se motor hádá, jak když se má rozpadnout. Potom se sám sklidní a běží kultivovaně na cca 1000ot. Při každém dalším startu je vše o.k. Lze vyvolat až zase úplně vychladne a třeba přes noc, když stojí. Palivový filtr měněný vloni na jaře. Auto spíše poslední půl rok stálo a je tam stará letní nafta. Myslíte, že když tam dám třeba Vervu, že se to sklidní? Nemůže ukapávat vstřik? Po tom první nastartování se z výfuku valí šedý dým, jako když bouchnou kamna.
tak to snad mělo být jako první, vyjet/naředit tu starou, dát novou, dát tomu trochu čočku po zahřátí a uvidí se.
Jinak kolega v práci má taky nějakého staršího Peu v dýzlu a mění palivový filtr vždycky v zimě, páč mu to začne dělat kraviny.

07.02.2018, 23:05 |
Komba Zkontroloval bych žhavící svíčky,popřípadě vyměnil.Když ti to chytne třeba jen na dva válce,kde jsou žhavičky,tak potom trvá tim dalším než se samy prohřejou,pak dojde už k samozápalu nafty.Proto se to první moment hádá.

08.02.2018, 01:47 |
Adler Vymen zhavky....a jeste Predtim mrkni za palivovy filtr ten je namontovany na prirube a je tam taky blny ventil a pres nej casto prolina nafta...
Žhavičky jsem vyndal. Zjistil jsem, že je každá jiný typ a to i délkově. Tři po odzkoušení jdou do oranžovo žluta a jedna je úplně mrtvá. Zítra koupím nové všechny čtyři. A vyměním i ten palivový filtr. Vzduchový je měněný taky asi ještě za Žižky když ještě viděl :-)No a pak tu naftu. Snad to bude o.k.
Tak dnes jsem se dostal k výměně dílů. Takže vyměněný palivový filtr, žhavičky a baterka. Auto chytlo pěkně i se starou naftou, ale samozřejmě se zítra natankuje nová a pořádná. Ještě se zeptám na jednu otázku. Když stojím pár vteřin na plynu, tak se nechce spadnout otáčkám na volnoběh. Resp. zůstanou viset. Jak to nazvat? Zkrátka přímo na čerpadle se moc ochotně neotáčí ovládácí hřídýlka, na kterou je pak připojené plynové lanko. Dá se to rozhýbat?

13.02.2018, 09:05 |
Komba Ta stará nafta ti tam mohla někde zatemovat hřídelku a už to odbře neběhá.Na tý plynový páce bývá i pístek co jí vrací zpět a nebo tam přidej pružinku.Možná i lanko může blbě chodit.