Navštíveno 10418x

19.08.2017, 07:30 |
M.a.R.i | Upraveno: 2017-08-19 07:35:09
Ahoj vsem,
zeptam se zkusenejsich :). Tenhle rok jsem malymu udelal piskoviste nekdy v kvetnu. Vzdy ho zakryvame, aby do nej nechodily kocky apod. Pred tydnem jsme tam objevili cerne neco viz foto. Nasel jsem tam take 3 slimaky a jeden mel to cerne neco u zadku, tak jsem to vyhodnotil jako slimaci bobky :). Vybral jsem to z piskoviste spolu s kontaminovanym piskem a usoudil jsem, ze to neni zdravy nebezpecne :). Ale vcera jsem to tam objevil znova a navic z jednoho kousku roste nejspis stonek, pritom slimak nebyl ani jeden. Takze je to nejspis opravdu trus? Mysi? A nebo se jedna o nejakou houbu? Ale co by tam mysi delali, na pozemku maji mnohem lepsi schovky.
Urcite nechceme aby malej neco chytnul, na druhou stranu se mi nechce ubytecne odvazet x metraku pisku a privezt novy a treba o nic nejde...

Jeste me napada ze jsou tam obcas vetsi pavouci, ale nejspis by i tak nebyly schopny vytlacit ze sebe neco tak velkyho :).
Myší výkaly vypadají jinak
[ Link ] Tohle je jak nějaká houba nebo mech. Co to bílé s tím zeleným koncem? To vypadá jak nějakej klíček...
mr.brain: Vim, ze mysi bobky vypadaji spis jako rejze, ale treba je to mys s travicimi problemy :). Mech je moznej, piskoviste je u zdi, kde mech porad roste. Ale tohle cerny neco bylo i na plastovych hrackach.
Ten zelenej konec je nejspis klicek, ale rikal jsem si, ze to muze byt zvireci vykal s nwnatravenym seminkem.
trochu se sem priseru, s prominutím :)
nám se v pískovišti objevilo tohle, má někdo představu co to je?

pískoviště mám pod stromem, nicméně přímo na stromě jsem nic takového neobjevil
Petr735i: tohle vypadá na 90% na trus housenky některého z větších lišajů. Lipový, topolový, šeříkový...
pravdu má ten Zdeny60. Tak to jsem neměl ani potucha, ale pogooglil jsem, jestli si z nás nedělá trololo :)
[ Link ]
Moje rada zni. Nejezte to ani jeden :)
no mě by zajímalo, jak to ty housenky prdelí vytvarujou do takových sofistikovaných granulí :-)
20.08.2017, 13:46 | crestik
Tak to samé máš, jaká to je fabrika ta slepice, že udělá vajíčko, to taky je zajímavé, a proč je šišaté, a vždy žloutek uvnitř, proč ne obráceně bílek uvnitř :-)
M.a.R.i. Věci hodně podobné co jsi nafotil mi na severní straně za stodolou na složeném dřevu a zámkovce nechávají standardní slimáci. Ten "klíček" je předpokládám náhoda, semínko co vytěžilo maximum z vlhka a živin toho trusu a stihlo klíčit...
radek.613: OK, díky. Předpokládám, že nic nebezpečného, akorát mě překvapilo, že ze sebe vytlačí něco takového. Nakonec jsem si mmyslel, že se jedná o nějaký kořínek rostliny.
Tak prostě občas vyčistím píškoviště a malej aspoň nebude v dospělosti žádnej chcípak :).
To je v poho, podle mě je důležitější zjistit co vám to roste z pískoviště za tu nohu, maskovanou vlajkou, to může být časem závažnější problém :-D :-D :-D