Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Sekačka - opět

o Navštíveno 7791x o
o 01.08.2017, 06:14 | Losky
Ahoj, nedávno jsem koupil Dolmarku, která po dvou sekání přestala jet a vrátili mi peníze.
Takže musím koupit novou. Ale už ne tak drahou a s cenou do 13tis.
Mám to na sekání čistě 600 m2 rovné zahrady, kde zatím roste taková travní vsehochut.
Můžete něco doporučit? Konkrétně uvažuji nad nákupem vícerychlostní sekačky.
Zaujala mě Vega:
[ Link ]
AL-KO:
[ Link ]

Stiga:ta je teda jedno rychlostní
[ Link ]

Co je vůbec ta Vega zač? V téhle třídě 10-14tis si myslím, že kvalita bude tak nějak stejná.

o 01.08.2017, 06:25 | Losky
Tohle taky vypadá dobře:
[ Link ]
o 01.08.2017, 06:28 | DaveX
My máme Alko už asi 4 roky a je v pohodě. Sekání cca tolik kolik ty, možná bych nic nevymýšlel a volil ověřenou kvalitu :) Přesný typ bohužel nevím, ale parametrově to je podobné.
o 01.08.2017, 06:56 | HIGHTOWER
AL-KO mám asi 7 let, motor B&S a spokojenost, funguje bez problémů, kupoval jsem ji právě kvůli motorů B&S, což dle recenzí, testů, zkušeností je velmi dobrý motor
o 01.08.2017, 07:32 | Losky
Asi to bude nejrozumnější počin jít do Alka nebo do toho Solo by Alko.
o 01.08.2017, 07:49 | Losky
Asi vezmu tuhle, maji ji v akci za 13tis, jinak je všude za 18tis
[ Link ]
o 01.08.2017, 08:33 | duke
Vegu bych nebral, 3x jsem ji reklamoval v Mall, než ji šlo vrátit.Pořád na ní něco nefungovalo a zpracování tragédie.
Nyní mám Husqvarnu LC 348V a to co s ní posekám (docela vysoká vlhká tráva) jsem s jinou nikdy nedal (stejně tak ve srovnání se švagrem a tchánem co mají obdobnou Hondu z Mountfieldu).
o 01.08.2017, 08:53 | J-T.
Losky: Ta Solo by AL-KO je super volba, pokud jí mají v akci za 13 tis. Kč tak do ni bez váhání jdi. Je to nejvyšší řada od AL-KO, hliníkové zpevnění v namáhaných částech, silný motor a perfektní precizní zpracování - vyroběno komplet v Rakousku. Za tu cenu NIC lepšího nekoupíš!
Co se týká případného následného servisu, tak narozdíl od Mountfieldu, Vegy, a podobných tak AL-KO drží sklad náhradních dílů na všechny jeho sekačky 20 let! To je to co dělá značku značkou - pozáručný servis.
o 01.08.2017, 10:12 | CervinVega
Není to sice k tématu, ale vzal jsem aku sekačku od Gardeny a kdyby dělali auto, koupím si ho :-) po různých sráčích z Mountfildu tahle funguje, je lehoučká, tichá, silná a baterka má výdrž... sice stojí 2-3x tolik co do zásuvky, ale komfort sekání je zcela jinde...
o 01.08.2017, 10:53 | Dave1984
Loni jsem kupoval novou sekačku a vybral jsem McCulloch

[ Link ]
jsem s ni velmi spokojen, startování jedním prstem, jednoduchý a silný pojezd, předtím jsem měl cca 10let Vikinga a taky super, ale čas si na tom všem vybral daň a oprava byla nerentabilní..
o 01.08.2017, 11:29 | Losky
Objednal jsem tu Solo za 12990,-. Je k tomu i nějaký profi servis, že při poruše si to odvezou a půjčí jinou sekačku. Všude ji měli o 5tis dražší, tak uvidíme. Díky
o 01.08.2017, 14:58 | J-T.
100% jsi neudělal chybu. Ten jejich profi servis fakt funguje - platí ho totiž přímo AL-KO.
Náhradní sekačka v době sezóny je k nezaplacení, když člověk nemá možnost si půjčit od souseda...
o 01.08.2017, 15:03 | Stofi
Losky: kde jsi objednal?
o 01.08.2017, 17:44 | Losky
Namir.cz
o 01.08.2017, 18:41 | Losky
J-T: Jestli jsem to správně pochopil, na konci sezóny odvezu do autorizáku na výměnu oleje a nějaké seřízení a pak platí záruka šest let nebo stačí tam vždy zakoupit předepsaný olej a vyměnit doma?
o 02.08.2017, 16:19 | Losky
Tak je doma a vypadá opravdu dobře. Pokud mohu srovnat se sekačkama okolo 25tis (Dolmar a Oleo-Mac) tak vypadá bytelněji. Zvláště je dobré, že madlo je vyztužené litinou. I co se týče přenášení, tak v jednom to takový problém není díky madlu zepředu a pak překlopeným řidítkům s výztuhou. Takhle od oka je super a naklápění rukojetí, což poslední dobou ne všechny sekačky mají. Takže za mě takhle spokojenost, opravdu bytelný stroj. Bohužel sekat budu až tak za 14 dní, tak zatím recenzí nemohu sloužit:) Jediné, co se mi moc nelíbí je, že madlo pojezdu je vykouslé a uzpůsobené na levou roku. Nejsem si jistej, zda na jiných sekačkách jsme to měli, myslím, že tam bylo stejně veliké jako brzda nože.

foto k příspěvku  od Losky

o 02.08.2017, 16:20 | Losky

foto k příspěvku  od Losky

o 02.08.2017, 19:52 | crestik
...no stejně si nejsem jistý, jestli bys i tou levou rukou dosáhl na pojezd, pokud by sis nepomohl pravou. Já to měl na bývalé podobně. Na nynější mám plyn seshora, pojezd zezdola nastavený tak, že si jej chytám seshora přes madlo prstama a vlastně jezdím jen s jednou rukou...ve druhé je třeba pifko :-)
o 02.08.2017, 20:54 | Losky
Oranžová je ta brzda a černá spodní je pojezd. Plynu i variátor je vpravo nahoře.
o 07.08.2017, 11:30 | J-T.
Losky: Sorry za opožděnou odpověď...
6-ti letá záruka platí při jejich každoročním servisu - viz ten jejich záruční list, co už k tomu máš. Nicméně já to považuji spíše za výhodu - aspoň mě donutí to tam 1x za rok dát a oni se o to komplet postarají (nabrousí a vyváží nůž, vyčistit, olej, ...). Takže se o nic nestarám = línej "městskej lufťák".

BTW: Na té rukojeti je krásně vidět to detailní zpracování. Ono se řekne detail, ale rozhodně ty levnější sekačky nemají udělanej pojezd a brzdu tak, že to krásně zapadne do madla (je tam prolisek), takže tě do ruky nic netlačí a přijde ti to při držení jako kompaktní rukojet a ne tři kulatinky...
o 07.08.2017, 16:59 | Losky
J-T: Heleď, jak píšeš o tom madle, tak máš opravdu pravdu. Porovna jsem to s OleoMac Max 53 a s Dolmarem, oboje sekačky v té době přes 20t a nikde to tak krásně nelícuje, jako tady. U tamtěch obou si člověk přiskřípával ruce a hrůze, Dolmar konkrétně model PM-4855 SA to byla zoufalost jako prase
[ Link ]

Trošku nezvyk to vykousnutí, ale sešteluju si pojezd, aby stačilo to pustit třeba 3 cm a zastavilo to a bude to super. Takhle se pojezd vypíná až když se spodní madlo plně pustí a to je teda nic moc.
Kolik vůbec stojí posezónní servis sekačky? Vždy jsme si vše dělali sami, tak nemám vůbec tucha.
Díky
o 07.08.2017, 17:09 | J-T.
Losky: Hale tohle netuším, já servisuju u p. Tícha v obci Semice u Písku, super chlápek vřele doporučuju!

Teď jsem platil cca 1.500 Kč
olej, vyčištění, nabroušení a vyvážení nože, 5x broušení řetězu, servis motorové pily, náhradní plast víka koše sekačky (praskli mě takové háčky).

Takže odhaduju servis v rámci stokorun, ale jak řikám je to Písek a starší pán co to dělá od srdce a ne pro peníze v první řadě...
o 07.08.2017, 18:56 | Losky
Pohoda, zjistím si to. Jen mě to zajímalo, jestli se třeba člověk do litru vejde atd.
o 15.08.2017, 19:53 | Losky
Dnes poprvé sekala a max spokojenost. Jezdí lehce a ta velká zadní kola působí obratněji. Boční Výhoz perfektní
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3251 sekund.