Navštíveno 5836x

11.04.2017, 08:00 |
Tea Dřív se to tu řešilo, teď bych potřeboval poradit od znalejších. Rád bych měl v domě ovládání branky a brány s kamerou, tedy na zdi obrazovku a z ní možnost ovládat pojezdovou bránu a zámek branky. Aktuálně potřebuji natáhnout kabeláž od krabice do jednotky na stěně, protože bude pod obkladem, který právě dělám. Potřeboval bych vědět, jak jsou tyto jednotky obvykle připojeny, používá se UTP kabel, je třeba napájení 240V nebo adaptér je někde v instalační krabici, je třeba silové vedení k pohonům nebo se vše řeší po sběrnici?
Také bych byl rád za doporučení systému, mám představu obrazovky třeba 10" s možností ovládat 2 kanály (pojezd a zámek branky), zvonek a kamera s přísvitem. Nějaké slušné zařízení za normální cenu (něco třeba jako Jablotron, nevím jestli dělá).
Díky všem

11.04.2017, 09:11 |
michall | Upraveno: 2017-04-11 09:12:17
No nejlepsi je pripravit dostatecne mnozstvi chranicek. Jednak se jimi protahne kabel podle vybranyho systemu (utp, koax, cyky,...) a jednak se da v pripade potreby vymenit. DT dela treba tesla stropkov, jen ne s 10" lcd. Nebo neco od Hikvision, krome kamer delaji i interkomy.
Fermax. Na to se daji dat i externi kamery, svetla,...
No, pokud by někdo věděl o video-vrátníku, který by dokázal obousměrně komunikovat s Loxone, tak bych taky poprosil o radu.
Tak, aby při zazvonění byl vidět obraz na tabletu a bylo možné přenášet audio i video.
Ten jejich originál je super, ale 30 tisíc za vrátníka mi přijde opravdu hodně velký úlet.

11.04.2017, 21:14 |
Tea Chráničku bohužel nemůžu,je to v hotovým interiéru, musím to zaškrábnout pouze do omítky a navíc je tam ostrej roh, kterým by stejně ani péro neprošlo. V podstatě mám v předsíni instalační krabici s chráničkou k bráně a je tam i přívod 240V. Potřebuji jen pořešit trasu od té krabice k jednotce v chodbě. Myslel jsem, že napájecí adaptér dám do té krabice a k jednotce povede UTP, napájení DC a nějaký výstupní kanály, ale nevím co je všechno třeba.

11.04.2017, 22:01 |
Tea Koukal jsem na ty vrátný a zřejmě nejvíce by mi vyhovovala sada Commax Sada CDV-70AR3/ DRC-40KR2. Zřejmě by tedy stačil přívod 240V a UTP kabel k venkovní jednotce. Není mi jasné to otevírání posuvné brány, jestli ji lze takto i zavřít? Je to dobrá sada nebo raději něco jiného? Ještě přemýšlím, kdyby třeba někdo rozdělal to venkovní tlačítko a spojením drátů otevřel zámek nebo bránu?