07.04.2017, 13:02 |
hanx Ahoj,
zkoušel jsem tu hledat, ale nenašel jsem nic aktuálního.
Mám Mazdu 3 sedan (2003) a trápí mě svazek kabelů do víka kufru. Je už několikrát opravovaný. Nedávno se mi to prodřelo a dal jsem to do servisu, protože přestalo fungovat dálkové odemykání kufru. V prvním s tím něco udělali, ale řekli, že už nevědí co s tím (peníze si ale vzali). Dal jsem to jinam, tam mi tvrdili, že musim koupit novej zámek.
Bohužel, s tím autem tam v obou případech byla přítelkyně, nezkontrolovala si to a já jsem si to taky pořádně nezkontroloval. Krom dálkového odemykání kufru přestalo fungovat i třetí brzdové světlo, čehož jsem si všiml až pozdě.
Celý mi to přišlo jako blbost. Nedalo mi to. Kabely jsem rozebral, zkontroloval zkoušečkou a našel jsem minimálně 2 špatně napojené kabely - odemykání funguje, když se zkratuje brzdové světlo. Brzdové světlo jsem tedy zprovoznil, ale chybu s tím odemykáním kufru stále nemůžu najít.
Bohužel, sám toho víc neudělám - je potřeba zkontrolovat celý svazek ve dvou místech, proletovat a propojit kabely, vše proměřit. To už je nad mé síly a nástroje (nemám ani páječku).
Nemáte prosím tip na nějakého autoelektrikáře v okolí Litoměřic, Lovosic nebo v Praze, který to neodflákne jako tihle bastliči?
díky