Navštíveno 5082x

15.03.2017, 10:42 |
muSlim | Upraveno: 2017-03-15 10:43:13
Szia! Než nastúpim jednu z dvoch ciest, náhodný výber servisáka alebo konzumný postup vyjebem-kúpim novú, spýtam sa či tu vie niekto doporučiť niekoho šikovného a schopného na opravu pračky? Zn. Praha, Říčansko...
Ide o pračku Gorenje, z ničoho nič v nej začalo prskať, prasklo v tom niečo a smrad... nezapína, displej, nič. Po sundaní vrchného krytu nevidím na prvý pohľad nikde nič zhorené...
Model WA 74143, keby to niečo znamenalo... :-)
Ďakujem!
při dnešní ceně pračky je servis absurdní, jak je stará? vem to tak, že moje známá opravama pračky zaplatila tři nový
2 Horal-11: 10 rokov presne. Odviedla neskutočnú službu, keď ešte sa ani nehľadelo na to aby to nežralo tak splňala už x-plus za A-čkami, na každoročnom nemalom vrátení zo záloh za elektriku a prekvapeniach pri stočnom som si ju tiež vždy extrémne pochvaľoval... a tak nejak som nechcel byť jedným z konzumentov ktorí vyhodia 100kg vec len preto že však nová stojí pár korún. Lacná v tú dobu nebola (necelých 20k), tak mi je ľúto ju dať preč.
Tohle vypada na eletroniku - programator.
Zalezi jak hodne je to spatne. A idelane najit nekoho, kdo vymeni konkretni poskozenou soucastku a ne celou desku...
ALe v dnesni dobe jich je malo.
Prvne bych zkusil zdroj pro elektroniku. Dale bych se podival na net, ebay jestli nekdo prodava celou desku za par korun.
Horal...kdyz si vsichni misto oprav koupime 3 pracky, kam se vsechny ty vyslouzile daji?
2 mrazik, Knightey: no podľa zvuku a smradu som to chcel tipovať na nejaký kondík. Tak som to viac rokrytoval, je tam odrušovací člen u ktorého je cítiť zbytky toho smradu a na povrchu má niečo ako "vytečený kondík", olejovitá lepkavá aromatická srajda. Súčiastka s poštou do 200, tak ešte z prdele risknem objednať to a vymeniť, inak som sa objednal na servis tak až bude mať pán čas do piatku prísť a pozrieť sa na to, tak to snáď poriešime. Ak nie, tak holt budem konzumák, prať potrebujeme akútne obdeň...
Toto je tá vec čo sa mi nezdá:
[ Link ]
camron, to už není naše starost, vše se recykluje

15.03.2017, 17:31 |
TROY slimáčik
řešil kolega něco takovýho ale u bosche :D - pračka 14 let stará, součástka za 78 kč a návod na opravu na yutube :) a pračka valí a věřim že valit bude páč dneska je většina konzum odpadní za pár korun :(
2 TROY: no toho sa bojím že to tak býva. No zapojil som to bez toho filtru, ten vyzerá byť odjebaný ale zdá sa že vzal aj niečo iné, nikde nič. Ani zvuk, ani obraz. No v piatok príde opravár a za litr mi povie že to nestojí za opravu :-DDD

15.03.2017, 19:06 |
brzda kondíky v elektronice pračky jsou známý kurvítka. taky jsem měnil jeden. vyhledal jsem na netu návod podle čísla na jednotce a cajk
Horal-11: "to už není naše starost"....skvělý přístup, jen co je pravda....

16.03.2017, 08:34 |
clown .. lehl sporak, Baumatic .., soucastka 125kc :D .., nejvetsi problem bylo za sporakem uklidit :D ..
jinak Slime, zkus tohle ..
[ Link ]
na motorkarich.cz typek s nickem prackarr, gorenje opravuje, je odnekud z asie, ale nejspis by nasmeroval i na dalku...mam se ti zeptat? nebo poslu tel?
btw znamemu opravoval sporak servisak (nakej drazsi - electrolux?) - vadna zakladni deska v podstate v cene sporaku, kamosovi to vrtalo hlavou, ze to vubec nerozsvitilo nic a na poklep se to chytilo - prosel jsem desku a na napajeni bylo rele s jasnym studenakem do tistaku, propajeno, opraveno :)
...takové opravy jsem měl za poslední měsíc 3 po známých:
jednou spínač v myčce Wh., ušetřeno 6000 oproti servisákovi
potom relé v myčce AEG, uspora za udajně novou myčku
o víkendu tyristor v řízení vytápění, 9tis doma za nové
...jsem tři flašky v plusu :-)
Crestik: a servisaci nemaji co zrat :)

16.03.2017, 22:29 |
muSlim | Upraveno: 2017-03-16 22:34:08
2 assassin: kľudne, poprosím. Serviśaka už nezruším, starý pán, znel seriózne, nie také to že cez telefón jó pane, to bude drahý, alebo rovno kúpte nový... :-) Mimochodom, pochopil som správne áziu ako Brnensko? :-D
2 crestik: a prečo tu ešte niesi pred dverami? :-D

17.03.2017, 09:17 |
duke Také jsem si opravil pračku Samsung (stáří 4 roky) sám, paradoxem bylo, že jsem nesehnal ani servis, který by dřív jak za 14 dnů přijel.
Tak mi to nedalo, pračku rozhodil a zjistil že přestala fungovat jedna záslepka na zásobníku pracího prášku a tou při napouštění vody do pračky chcala všude voda.
Zaslepeno z domácích zásob a pere vesele dál...
Já to měl stejně jako crestik, taky jsem vyměňoval microspínač na myčce WP a relé v myčce AEG. A to díky návodům na netu jako jsou kutilska.poradna.net a ebastlirna.cz a podobně. A to nejsem žádný radioamatér, pájka z lidlu a základní multimetr ;)
Tak poriešené. Pán veľmi veľký démon, 60+ ročný v dôchodku, ale nikto dnes už nic neumí tak jazdí a opravuje zmluvne okrem iných aj Gorenje - paradoxne to najmenej, lebo sa neserú a divil sa tomuto konkrétnemu modelu že sa pokazil :-)
Bolo to tým filtrom a ešte niečím malým, čo odjebalo keď zomrel filter, oprava za liter, z toho 700 práca a cesta z prdelákova cez celú Prahu. Každopádne ďakujem každému za pripomienky/tipy
P.S.: mám si ju nechať a hýčkať, že také už sa nevyrábajú :-)