Navštíveno 7520x

12.03.2017, 16:45 |
kasko Má někdo reálnou zkušenost s tímhle motorem?
Ať už v Superbu, nebo ve VW.
Zajímá mě především pohodlí v kombinaci s DSG, reálná spotřeba, hluk, apod.
Důvodem je to, že nechci 2.0 TDi 140kW a BiTDI neznám.
Již jsem se na to ptal cca před půl rokem, tak snad má někdo více zkušeností.
Současný SII 3,6 musí pryč.
Má najeto 198tis. a motorově bez chybičky...
Jinak ten 2.0TSI by byl do SIII, jelikož je Kodiaq ještě moc mladý, má max. 2.0 TDi 140kW, což je na takové auto málo a SUV není to pravé na dálniční rychlosti, 160+
Dík
Tak vzhledem k te obri prodejnosti (ironie) tu asi noc lidi dlouhodobejsi zkusenost mit nebude. Za celou dobu, co se prodava SIII, jsem v provozu zahledl tak 2 ks (a buhvi, jestli to nebyl ten stejny).
12.03.2017, 16:56 | camron - Jezdím Prahu a okolí, sem tam po celé ČR a věř, že SIII jezdí hodně a čím dál více, vidím to každý měsíc, kdy jich na silnici přibývá. To nevím, co tou ironií myslíš...
S 2.0 TSI 206 kW jsem jezdil cca měsíc, spotřeba město převážně spotřeba kolem 7,5 l. Já DSG nesnáším, v žádném módu mi nesedí, buď je to líné a nebo to zase zbytečně podřazuje a řve.
Pohodlí, Sport je znát, že je tvrdší podvozek, tak akorát bych řekl, na město a kostky je dobrý comfort, ale to je zase motor děsně líný, já si za měsíc na to nezvykl :-(

12.03.2017, 17:18 |
kasko Ja jich zase potkavam docela dost. Spise limuziny, nez combi ale i tak je to hodne kusu.
Pokud byl prodej u SII, 60%benzinovych motoru 3,6, tak nyni by ta 2.0TSi mohla byt taky hodne zastoupena.
Urcite nevydrzi 300tis., ale to dneska vydrzi uz malo ktery motor...
Záleží co od toho očekáváš.. Nejede to špatně, DSG řadí tak jak má. Jezdí se s tím tak kolem 7-8 litrů, když tomu šlapeš, tak je to tak 12-15 litrů. Podvozkově příjemný, přesný, výkon dostačující..
všechny novější TSI jsou pořád relativně nové motory, ještě čas ukáže, jak na tom jsou. 3.6 byla jistota.
Jel jsem v Superbu kterej měl najeto 170tis a šlapal pořád v pohodě, zvukově v pořádku. Zas tak moc bych se toho nebál..

12.03.2017, 18:55 |
Alííí Jel jsem jen kratce, nejvic mi teda vadil chybejici kroutak na takovou limuzinu, ale asi je to o zvyku. Skoda, ze si VW ani Skoda nevydupou 3.0 TDi V6, to by do Superba i Kodiaka byl idealni motor.
Spotreba je vzdycky o prave noze, bude litat mezi 7,5 az 12, podle toho jaky je kdo prase. A DSG bude radit tak, jak si ji naucis, pripadne mas vzdycky moznost jit na manualni razeni, nebo pomoct padlama na volantu.

12.03.2017, 20:34 |
kasko Ok, diky moc

12.03.2017, 23:52 |
Losky DSG řadí suprově. Chce si to pár dní zvykat a ovládá se řazení krásně plynem. Prostě i rozjet se dá třeba na tři způsoby:)
Já jsem se se sueperbem taky svezl na předváděčce. Mě vadí, že převodovka škube. Udajně to tak má být úmyslně, ale já jsem vychovanej na hydroměniči z Jaga a sametovém řazení a teda původní 3,6 se mi líbil asi daleko víc. Projevem, charakterem. Dvoulitr jede hezky, ale je takovej nervozně výbušnej s tím turbem, je lehčí. Asi bude i rychlejší a kdo ví co ještě a v čem ještě bude lepší, ale V6 byla taková vyklidněná a přesto měla sílu a určitou okázalost, což novej dvoulitr nemá.
O_O hezky jsi to vystihl ;-)
2 HIGHTOWER a kasko: Len či to camron nemyslel na ten konkrétny motor, že ho nevída... :-)
Kdo ví, do hlavy mu nevidím ;-)
Samozrejme, ze to Camron myslel tak, jak pise muSlim...
Mam to v Cupre s DSG a jsem spokojeny.