Navštíveno 7437x

Neměl někdo stejný problém? Již podruhé během jednoho roku se mi stalo že se nainstalovali aktualizace a po restartu prostě napíše ze nelze spustit a oprava se nedařila... Vždy pomůže pouze reinstall :-( Docela síla,tohle sedmičky nikdy neudělali.
Dal jsem obnovu den před aktualizacema,napsalo v pořádku dokončena ale při restartu opět nelze spustit a stejná obrazovka oprava nelze,nic nepomaha

11.01.2017, 23:11 |
Bigboss | Upraveno: 2017-01-11 23:14:29
Tak ani tovární nastavení nic neřeší,to je fakt sila :-)) nejde spustit ani nouzový režim

Na jinem PC zastřč USB, klikni na "Stahnout nástroj" a vytvoř si instalační boot USB W10
pak na něho nabootuj a nainstaluj znovu W10,
automaticky budou aktivní, pokud už jsi je tam měl
[ Link ]
Na 99% chyba na disku. Vsadím boty :)
to je taky možný, nabootuj na usb a dej chkdsk /f C:
Fakt disk? Mám čistou instalačku win10,vím že pak budou rovnou aktivovany,tak potom zkusím otestovat disk a případně koupím novej no,lepší disk než to řešit zase a zase. Jinak mam Allinone Lenovo edge 72z. Mam vzít rovnou ssd?
No otázka jakou verzi instalačky máš, pokud to není verze 1607 (červenec 2016) tak bych to tam vůbec nedával, stejne se ti to tam bude celý valit znova pak
Před vlastní instalací dej plný formát, ne quick, zjistí to eventuelně špatný clustry a zafixuje
jinak samozřejmě v případě nového disku jedině SSD, taky jsem si ho ted dal do NB a je z něj rázem rakeťák
v klasických PC už nikde HDD nemám

12.01.2017, 14:22 |
Bigboss | Upraveno: 2017-01-12 14:23:35
Crimson: Jaky build mám netuším,kouknu se,nicméně když vyšli desitky,tak jsem udelal upgrade se sedmiček následně aktivoval a pak to cele skopnul a udělal čistou instalaci z iso které jsem stahnul primo z Microsoftu.Od té doby používám to původní iso co vyšlo když začali desitky. To co se mi stalo je podruhe behem jednoho roku,vše chodí a vždy behem nějaké větší aktualizace to skončí takto.
Jinak formát dávám pri vlastní nové instalaci kdy si určuju rozdělení disku.
Když teď stahnu nové iso tak to by měla být poslední verze?
Desitky mám ve verzi PRO 64BIT
Jinak jaky ssd bys doporučoval? Na data mám externi, čili do toho jen pro systém. Upřímně ani nevím jak na to,s ssd nemám zkusenosti,v biosu něco měním nebo nechávám vše na auto.
Diky moc za info:-)

12.01.2017, 15:14 |
AR Pokud máš iso z doby vydání 10tek tak je staré ;) Loni byla velká aktualizace jak píše Crimson. Takže čím novější ISO tim méně dotahovaných updatů.
Jinak taky bych to tipoval na disk. zřejmě umírají clustery a když děláš update tak se můžou data dostat na clustery co umřou a pak to lehne celé. Zkusit chkdisk co vyhodí.
Takže koupím new disk(ssd) jak píše Camron a udělám čistou instalaci z nového iso co si stáhnu z Microsoftu,předpokládám že tam je vždy nejnovější verze :-)

12.01.2017, 17:47 |
Crimson | Upraveno: 2017-01-12 17:48:27
Plný formát trvá několik hodin, několik hodně hodin :-)
hele nevěřím, že disk je v hajzlu, fakt zkus install z usb flash, stahni ten instalační nástroj link viz výše,
jasně že to bude nejaktuálnější build, zabere ti to 10min, jentak pro prdel, zda to nabehne
já kupuju zásadně jen vítěze většiny testů, SSD Samsung EVO 850 120/250GB, ty jediné opravdu chodí to co deklarují,
těch 500MB/s čtení/zápis, zbytek lže, u konkurence 500MB/s nenaměříš
[ Link ]

12.01.2017, 18:40 |
Diner Muj tip. Velice podobne se mi chovaji (resp chovaly nez jsem tjistil cim to je a uz to vypinam) Hyper-V VMky pri updatech pokud je zapnuty secure boot, jelikoz nektere updaty proste nejsou podepsane. Nevim jestli to BIOS tveho PC podporuje, nebo ma zapnute, ale zkusil bych BIOS prohledat a pokud to pujde, tak secure boot vypnout
Někde u Microsoftu jsou vypsané všechny věci, které právě působí tyhle pády, hledej
Tak mám tuto verzi,stahuju nový iso a udělám čistou instalaci a uvidíme :-)

Dneska mi W10 PRO uvitali hlaskou "platnost licence na Windows brzo vyprsi" ?! Co s tim ?
A máš origo? :-)
Já měl origo Win7 s hologramem a po sedmi letech mi po reinstalu najednou nešel licenční klíč použít a na Microsoftí lince mi řekli, že mou licenci mají vedenou jako nějakou programátorskou beta nebo co. Marně jsem vysvětloval, že mám origo krabici a všechno. Kromě účtenky teda, sedm let jsem si ji neschovával...
W10 jsou furt zadara, jen se o tom moc nemluví
a jestli maj tvoje železo zaregistrovaný už v databázi jako že jo, a nějak zásadně jsi neměnil HW, tak to přelízni a musí to fachat
[ Link ]