Navštíveno 5644x

Čau lidi, chtěl bych se zeptat zdali existují nějaké sběrné místa kam by člověk mohl vyvézt zdarma staré pneumatiky? Máme zemědělskou firmu a začínají se nám tu množit staré ojeté VELKÉ TRAKTOROVÉ pneumatiky. Určitě už jich tu máme tak 2 traktorové plné vlečky. U nás na obecní sběrný dvůr můžou vyvážet pouze "občané" nikoliv firmy (ani místní). Neřešili jste někdy podobný problém?
S tímhle přístupem se nedivím, že jsou pořád plné škarpy bordelu...

14.12.2016, 22:13 |
Alííí Po jednom to naloz kamaradum "obcanum".
Nebo najdi nekoho kdo ma Mx trat, bude se mu to hodit do zatacek a pod lavice. :-)

14.12.2016, 22:21 |
CRK | Upraveno: 2016-12-14 22:26:07
to bude drahý...
ojetý gumy přijímá spousta prodejen, servisů atd. Ale co jsem viděl, tak jenom osobní, takže...
to bude drahý :)
a nebo to můžeš pořešit takto...

Nejakej vyrobce protektoru to nevezme?

15.12.2016, 09:02 |
RON Taky si myslím, že pokud jsou kostry v poho, tak po nich každý výrobce protektorů skočí
Zkusil bych KALT, Spálenský, ...

15.12.2016, 12:22 |
duke A nebo zaplatit firmu na svoz tohoto odpadu. Holt jako firma za tuto službu musíte platit.
Dle mne je to normální postup.
Určitě si nemyslet, že máte stejné práva jako občané, kteří mají možnost dovést do sběrného dvora.
Já to chápu, že asi za to budeme muset platit, ale vzhledem k tomu že pneumatiky jdou snadno zrecyklovat po všech stránkách, (protektory, drť ze které se dá lecos vyrobit atd.)tak se divím, že nejsou prostě sběrná místa kam se to může zdarma vyvézt. I firmy. Nu což, postěžoval jsem si a teď hups, zpět do reality ;)
CRK: s těch traktorových pneu bych mohl vyrábět tak mamuty:)

16.12.2016, 00:09 |
Rudi Po jednom jim to stejně nevezmou, u nás dělali problémy už s gumama z SUVček nebo dodávek, nakonec vzali, ale kamiony, traktory nevezmou určitě ani od soukromejch osob.
Zrovna pneumatiky se recykluji prave docela blbe. Neexistuje totiz zadna efektivni (levna) metoda, jak zpracovat pogumovany ocelovy kord a mimo nadrceni se s timto druhem gumy taky zrovna moc veci delat neda...
Tzn pokud to neni extra stare, tak na protektory, ale i tam to musi splnovat nejake kvalitativni parametry. Pokud se to xx let nekde valelo, je to zrale fakt tak nekym nechat odvezt, kdo si to necha zaplatit
A nemělo by to být tak, že ty gumy ve firmě si X krát na tu placenou likvidaci vydělají? Jinak to stejně nejde. Prostě to odvézt na skládku a zaplatit. Pokud to nechceš Xlet vozit po troškách do sběrného dvora :-) U nás když je sběrný dvůr 2x do roka, berou gumy i z traktoru.. vždy je tam vidím v kontejnerech. Takže bys musel jedině podělit přátele a zásobit pomalu ten sběrný dvůr :-) Pak jim koupit něco v hospodě za ochotu ti pomoci :-)
...já kdysi vyklízel garáže a byly tam gumy z nějaké staré 1202 nebo co. Když jsem s tím přijel tam, kde to měli brát, tak že prej mi to vezme za 5kč/kilo. Napočítal mi to snad na 600. Tak jsem mu řekl, že mu dám max kilo, jinak to hážu do potoka a stejně by se s tím museli srát oni. Tak to teda vzal :-)
I pneuservisy berou stare pneu pri prodeji novych a oni plati dal za vyvoz
stačí přizastavit kolem jezedáků a přidat do hromady:)

17.12.2016, 09:58 |
Alííí To je taky fakt, JZd si s tim zatezuji plachty na hromadach sena a repy...
v ČR existuje pár firem které drtí a dále zpracovávají staré pneu, tak se zkusit poptat tam....zadarmo to jistě rádi zrecyklují.
Jerry.s: nevím z kterého kraje jsi, ale zkus třeba:
[ Link ]