Navštíveno 4425x

Čau,
rád bych provedl změnu nesymetrického signálu z klasického výstupu (cinch) na symetrický (xlr) a to aktivně. Výsledkem by mělo být vedení signálu na cca 17metrů. Receiver XLR má, zdroj zvuku na sruhé straně obyváku má jen cicnh. Nevíte o nějakým black-boxu?
Tak mě napadá, neválí s eněkomu doma Audison BTX "trafa"?
Ha, tak kolega poradil, jde o "di box". Kdyby se nějaký někomu doma válel, dejte vědět. Díky

13.12.2016, 21:26 |
kuja Koukni na midi.cz tam se daj koupit DI boxy s XLR pro nastroje :)

14.12.2016, 10:57 |
RedBaron | Upraveno: 2016-12-14 10:59:16
Pro sedmnáctimetrový kabel už má symetrika slušný smysl. Do současný aparatury mi doleze v pohodě 6m RCAčkem, ale se starým zesíkem jsem na to nachytal víc rádia a brumu než původního signálu :-) A rozhodně by bylo lepší použít nějaký zdroj přímo se symetrickými výstupy než to pomocí dalšího prvku konvertovat.
RedBaron: Jde o gramofon. Je na druhé straně obyváku na nábytku v bezpečné výšce - ochrana před děckama. Sice de o Pioneer "plast-end", ale mezi zvukem 17m a 0,5m je propastný rozdíl. Samozřejmě, že nejlepší by bylo lepší gramec a phono-preamp se symetrikou ven, jenže to teď není priorita. A tak sem si říkal, že když AV má XLR in, tak by právě tohle moha být možnost, jak tomu celkem lacině (di boxy od 1000,- nový i jetý) pomoct.

14.12.2016, 11:41 |
DaveF možná blbost, ale vyzkoušet jen nějaký kvalitní tlustý koax ? (tj. 2x)
DaveF: Mám tam teď va koaxy, ne úplně tlustý, ale pořádným opeltem. S rušením nemám problém vůbec, třeba hodně markantní je to na vejškách, který se cestou prostě ztratí. Dávat tam něco bachratějšího, třeba TV koax se mi nezdá úplně nejšťastnější řešení. Chtěl bych to právě řešit symetrikou, už jen jako příprava na lepší gramec. Ale rád se nechám poučit.

14.12.2016, 17:02 |
DaveF zkušenosti nemám, jen mě to napadlo jestli tlustý kabel používaný i pro kmitočty kolem 1GHz nebude lepší
Něco jinýho je slyšitelný rušení a něco jinýho naindukovaný vysokofrekvenční, který se pomocí takovýho "anténního" kabelu pak vloupá do každýho stroje v cestě. Ne, tohle je fakt na symetriku, veškerá profi technika je jí vedená. Signál je veden dvojmo a na konci se sečte a veškeré rušení se vyruší.

15.12.2016, 22:03 |
DaveF to všechno je pravda, ale když to zjednodušim tak potřebuješ co nejmenší kapacitu a odpor. Já bych zkusil RG62
Udělám to symetrikou tak jak tak. Když to ten můj AV preamp má, tak by byl i hřích to nevyužít.
DaveF, mno jo, legendární RGčka :) Pokud bych měl bezprizorních několik desítek metrů, tak háleluja.

16.12.2016, 09:55 |
DaveF jj je fakt, že když budeš kupovat 40m RG62 tak to taky nebude zadarmo
DaveF: leda že by ho měli v Lidlu v akci :)
Předpokládám že phono preamp máš u gramce??
Pokud ano, pak použij linkový zesilovač s malým výstupním odporem (buffer, např. něco jako SR opd Dudka)a je po problému. Linkou i na nesymetrice můžeš tahat pak desítky metrů.
Zdeny60: bohužel, jak sem psal, gramec je "plastend-lowend", má preamp už v sobě. I tak díky za tip. Možná to do upgrade gramofonu nechám tak, jak to je, protože se mi začíná celé rácio rentability, vzhledem k nekvalitě gramofonu, jevit jako blbost ...
No a není lepší si ho na poslech někam přenést?? Kolikrát za týden/měsíc posloucháš LP?
Zdeny60, kdyby to byl "pan gramofon" tak jo. Jestli v tom nebude ta moje touha všelijakých drátků a zkoušení, protože mě to baví.