Navštíveno 6680x

Jakou byste doporucili wapku kolem cca 10tis? Na autá sem tam traktor, nejaka dlazba proste kolem baraku.. Diky
Ja bych mrknul na Nillfisk :)
Taky bych to tak videl, nebo kärcher.. Jde mi spis o zkusenosti s konkretnim vyrobkem
Z wapek už jedině Bosch GHP 5-13 C Professional, má fakt sílu a budeš ji mít na pořád.Měli jsme v práci vždycky Karcher okolo 7000kč, vydržel tak 3 měsíce, pak se zadřel, vystřídali jsme jich asi 6, než došla trpělivost.Tuhle Boschku máme už tři roky a bez problemu.

10.12.2016, 22:20 |
M.Á.R.A. | Upraveno: 2016-12-10 22:21:36
Pokud chceš opravdu profi tak vem střední třídu od Nilfisk original wap.Řada E-140 xtra. Vse kovový,indukční motory,prostě kvalita a to bez debat. Dále samozřejmě profi servis.

Mame ten Nilfisk 140 uz asi 5 let a zatim jsem asi 3x menil "o krouzek" mezi hadici a pistoli. Tez popraskala hadice, ale jen ta vnejsi cast, na funkci to nema vliv a navic uz pry delaji nejakou inovovanou, mekcenou. Za me dobry.
Ta Boschka,to je nejaky kapesni model?

11.12.2016, 09:05 |
gizmi Jedine Karcher, ale nekupovat nejlevnejsi tridu jako pise kolega. Vyhodou je, ze jako jedina firma v CR i po 20 letech bude mit nahradni dily. Kdyz zvolis kovova streva, tak po 15 letech provozu ti ji zrepasnou a pojede dal. Me slouzi 6. rokem, bezi hodne casto a parada.

11.12.2016, 12:59 |
gizmi Z hlavy nedám :)

11.12.2016, 13:21 |
camron | Upraveno: 2016-12-11 13:31:07
Twl, jeden napíše "jedině Bosch", druhej "jedině Karcher". Kam na to "jedině" chodíte? A jak víte, že to bude jediná firma, která bude mít za 20 let náhradní díly?
Nechce se mi to obšírně hledat (celkové portfolio, atd.), ale jen letmo -společnost Nilfisk založena 1906, společnost Karcher 1935.

11.12.2016, 14:27 |
Bigboss | Upraveno: 2016-12-11 14:32:03
Camron: Souhlasím netvrdil bych že jedině karcher.
V práci už 20 let používáme nilfisk a jednoznačně kvalitni záležitost,původní Wapka nám vydržela při troše péče 14let(oplach cca 70 aut denně). samozřejmě se bavím o profi třídě,ale osobně mám doma třetím rokem řadu Hobby excelent E140 a jsem maximálně spokojený,vysoký tlak,ale hlavně slušný průtok vody. Jediný co budu měnit bude hadice za superflex.
A proč jsem ji vybral? Viděl jsem co v práci vydrží a když přijel technik(dělá všechny značky) na údržbu tak jsem chtěl poradit a jasně mi řekl u všech značek nebrat to nejlevnější. V poloprofi vychází lépe Nilfisk. Má lepší materiály a motory. Ukazoval mi pár dílů v autě pro představu a já měl pak lehčí rozhodování...

11.12.2016, 16:58 |
gizmi Camron: mě je to úplně jedno chlape, ať si koupí kdo chce co chce. Jen říkám, že já bych jinou značku nechtěl. Co má společného založení firmy s faktem, jak dlouho ta firma drží díly? :D :D To jsi trochu zabrousil na jiné téma. Mám od Karcheru 1x průmyslový vysavač malý, 1x ten největší průmyslák vysavač, 1x wapku a 4x tepovač na koberce (máme firmu na půjčování tepovačů). Super je, že Karcher drží díly i na první hranatou generaci tepovače, která je 30 let stará a má to tak na všem v edici "průmysl". Na wapku za 5tku nákupku nemá smysl v plastu něco opravovat a držet díly, ale třeba se pletu. Napsal jsem vlastní zkušenost, nic víc.. (navíc si stroje opravuji sám)
Co to s tim ma spolecneho? To ti to fakt musim vysvetlovat? Treba, ze ma delsi tradici a tedy, vysoce pravdepodobne, vetsi zkusenosti? A mas zkusenosti s tim, jake dily si drzi Nilfisk anebo si jen placas jatra? Mne je to taky uplne fuck, co si kdo poridi, pouze ten vykrik "jedine" mi prisel minimalne usmevny.
Proč bych se měl trápit jestli bude mít výrobce za 20 let náhradní díly?
Proč řešit zda za 20let budou díly?
Za mě jedině Karcher :D.. Používáme cca. 7-9let.. Jen dobré zkušenosti.. :) Ano samo najde se i nějaká ta výměna.. Např. Turbína z vysavače,ale na druhou

11.12.2016, 18:07 |
Collin | Upraveno: 2016-12-11 18:08:44
Stranu,Běží to téměř furt..

11.12.2016, 18:38 |
gizmi Mára: protože jsou stále ještě firmy co dělají výrobky, kde není třeba kupovat pořád nové a nové. Jinak řečeno - když koupím za xy stroj, tak je prostě príííma po 10 letech koupit kravinku která se porouchala za minimum peněz a používat dalších x let. Vím, není to moderní, ale jsem rád, když něco funguje jak má dlouho a nemusím nic řešit.
mám tuhle mnohoo let a pecka, bez závad, dodnes jsem nepotřeboval jediný díl
[ Link ]