Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Malá anketa: silnice solit nebo nesolit?

o Navštíveno 5131x o
o 29.11.2016, 19:51 | Zdeny60
Dneska přijela žena z práce a já se lekl, že jí někdo vyměnil auto. Máme šedou, ale před barákem stojí bílé. V poslední době už mě vytáčí debilita těch, kteří poroučí silničářům, aby solili. Ono je 8 nad nulou, svítí slunce a Honsová prohlásí, že by se mohlo ochladit a že by mohly přijít nějaké sněhové přháňky. Na to konto všichi vyrazí a už kydají tisíce tun soli. Nepochopím blbost těchto jedinců. Kruci jezdil jsem nějakou dobu po Švédsku, kde je sůl povětšinou zakázaná, sněhu tam mají po kokos a vše funguje. Ovšem tady napadne 1 milimetr sněhu, ale pak dalších x týdnů lítáme v soli, stačí, když je mlha, ale silnice mokré a auta zasolená až po střechu.

Solit nebo nesolit?

o 29.11.2016, 19:58 | HIGHTOWER
Není ve Švédsku možnost jezdit s pneu s hroty? To jen dotaz, určitě i tak ne všichni s nimi jezdí.

No a solit/nesolit. Jednou brečí, že sůl spotřebovali už v únoru a nemají na další měsíce, někdy, že jim zbyla. Podle mě je to jen o tom utratit prachy na jedné straně a na druhé zase krytí se, aby někdo neměl kecy, že nestíhali solit, tak raději solí pořád.

Solit jak kde, jak kdy. Jsem pro to solit, ale rozumně.

Plno lidí třeba nechápe, že nemá cenu solit, když hustě sněží.

Já se ani nebojím, že bych se vysekal já sám, mou chybou, ale dokud, a to budou pořád, jezdit lidi v zimě na zimákách na sněhu, ledu, jako v létě na letních, tak raději, ať se solí, než aby mě takový nějaký debil sestřelil...
o 29.11.2016, 21:50 | jzxr
tak treba dalnice solit jako sfin. jinde bych to se soli neprehanel. takze jako HT- az na tu posledni vetu ktera me pripomela kdyby to melo zachranit...atd...maminku v kocarku...nebo ruzovou zahradu treba...takze solit solit solit at se HT neboji:) nebo bych rovnou zakazal jezdit v zime a nemuselo by se solit vubec. a nebyly by dohady o soleni.
o 29.11.2016, 23:37 | crestik
já bych taky nesolil, ještě by někdo překonal mohelničák, a bylo by po prdeli.

Zdeny, problém je ten, že třeba pár dní zpět u nás večer pršelo, v noci mrzlo, takže si dokážeš dát dohromady, jak to ráno klouže. Že se druhý den oteplilo a nikdo tu blbou sůl ihned nesmyl z cest je opravdu zlo.
o 30.11.2016, 08:22 | Transportérák
Za mě hlavní tahy asi solit, a jinak nesolit. Moc mě štve, že CHKO mám sice od baráku ani né 1 km ale do práce jezdím bohužel na druhou stranu, kde se solí :-( Takže tady se svezu krásně jen o víkendech. Jezdí se na tom super :-)

foto k příspěvku  od Transportérák

o 30.11.2016, 09:25 | Horal-11
tak přesně takovouhle silnici miluju, jizda bokem občas neuškodí, ale některý matky si myslí, že když maj zimní gumy tak to sedí jak v létě na letních
o 30.11.2016, 09:30 | SilverGhost
Zdeny60: Trošku srovnáváš nesrovnatelné.
Ve Švédsku je v zimě neustále teplota hluboko pod nulou, takže jednak tam solení nemá smysl, protože nic nerozpustí a pak ježdění na sněhu není nebezpečné, když tomu přizpůsobíš styl jízdy.
U nás je však teplota pořád okolo nuly, jednou nad, jednou pod. To bez soli bude mít za následek to, že se sníh rozpustí a pak hned zase zmrzne a místo sněhu budeme mít na silnici led. A po něm se nedá jezdit ani když si člověk s reflexy jako závodník a zkušenostmi S. Loeba. Natož když jsi pantáta z vesnice nebo blondýna. Takže za mě solit, ale i tak si hledám v zimě silnice solí nedotknuté, protože je to zábava. Teda do doby, než zapadneš :-(
o 30.11.2016, 09:34 | Freerider
Hlavní tahy - silnice 1. třídy a dálnice - tam to beru jako nutné zlo, ale dokážu to pochopit.

Na okreskách bych nesolil vůbec. Bydlím v CHKO a navíc u přehrady, kde se nic takového neděje a kupodivu se lidi naučili na sněhu jezdit.

Podle mého jsou rozsolený sračky horší než čistý sníh...
o 30.11.2016, 10:14 | DavidCh
Nesolit, at se lidi nauci slusne jezdit!!! Ti co to neumi se na jaro sami vyfiltrujou.
o 30.11.2016, 13:20 | Harryp
Hlavně pravidelně myji vozidla v zimě o "sůl" více :-)
o 30.11.2016, 15:02 | DaveX
U nás se některé silnice nesolí, jen hlavní tahy a někdy to je opravdu o hubu i s pomalou jízdou. Když se opře sluníčko a večer silnice namrzne, tak to není ideální.

Za mě, v našich podmínkách bych solil.
o 30.11.2016, 18:04 | Petura
mě sůl příjde lepší než tuny rozházeného písku a kamínků, které lítají všude a jízda po nich je jak být krytý kulometnou palbou.... navíc když sníh sleze, tak toho písku a kamínků je všude plno a klouže to znovu :(
o 30.11.2016, 18:11 | assassin
vidim to jako sliverghost, jsou tu odlisne podminky - snih bysme solit nemuseli, ale bohuzel tady to bude spis o ledovce a nebo spis dokonale necitelne kombinaci voda/led a pak by se po skarpach valeli i borci se zazracnym symetrickym AWD
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3191 sekund.