Tak co říkáte na nový pořad bývalých činoherníků z Top Gearu? Dneska jsem si na to udělal hodinku času. Co je moc pěkné je ten začátek, nádherné záběry z příjezdu a dobře vybraná hudba. Ale ten zbytek? Překopírovaný Top Gear s vynuceným humorem a tak jsem se alespoň těšil na test a srovnání P1, 918 a LaFerrari a nějaké pěkné a reálné záběry. Ale zase nic, sestříháno akčně jak v nějakém hollywoodském filmu a výsledek? Buď Jeremy plánoval demolici domu už dávno před tím a nebo pro to nemám logické vysvětlení?
1. Časy na kolo měřily s pevným!!?? startem což je už samo o sobě nesmysl, ale přitom výsledné zveřejněné odpovídají letmému měření. To dělají z lidí blbce hned v prvním dílu?
2. Když porovnáte časy co zajel opičák (Chris Harris), tak u 918 i LaFerrari to odpovídá, ale proč je P1 o tolik horší v testu Gran Touru? Oba dva testy jsou na stejných gumách, na Pirelli Trofero R na kterých jede P1 z továrny je ještě o kus rychlejší (čas napsaný menším písmem).
Za mě nejlepší video a test těchto současných supersportů. Je tam naprosto všechno, od čistého kola každého auta (P1 od 11:30 třeba) kde jde čas změřit i stopkama pro ověření (když gizmy ničemu nevěří, může si to pustit), tak show v podobě společného ježdění a nakonec i humorný pokec, kde toho humoru a vyprávění je mnohem, mnohem víc než předvedli hoši v Grand Touru...
Mě je prostě opičák daleko bližší svým přístupem k autům i jeho humorem. O tom jak musí řídit ani netřeba vyprávět.
Tunere ty si pleteš šou o autech v podání GT s kvalitativní žurnalistikou v podobně řádného otestování auta. Na GT se nikdo nekouká kvuli těstování aut :-D
Nepletu, přečti si ještě jednou první přespěvek. Začátek se mě líbil, ten příjezd ve smečce nadšenců je fenomenální a krásně natočený, ale zbytek? Show pro mě asi vypadá jinak. Humor? ten humor, který byl tak předvídatelný, že se tomu ani nedalo smát? To srovnání P1, 918 a La Ferrari tomu nasadilo korunu...
me se nikdy TG nelibil, protoze to je show a auta jsou spis kulisy. Ze srovnavali McLaren s dalsima autama ze stejne tridy a dokonce na okruhu je pro me prekvapeni, cekal bych neco na pousti nebo za polarnim kruhem a srovnani s vodnim skutrem nebo dostavnikem :)
Me se libilo moc.. Uvod TOP, auta super, american vybornej, okruh taky, myslim ze to bude dobry.. Jedine co tak "studio" nic moc - bitky s divakama, mrtvoly atd, to uz mi prislo dost krecovity.
Je to dobrý, přesně jak se čekalo, prostě TG s více prachama 0 cenzura :).
Že okopírovali TG? Ten názor mě dost pobavil.
Vrtat se v tom jak tam auta testují no... Celkově myslím, že počet aut otestovaných "správně" touto trojicí se dá spočítat na prstech jedné ruky. Vždycky to bylo vzít auta a dělat kraviny a to co přežije, vyhrává.
Myslím, že tadle show není založená na výsledcích resp. byl by jsi tunere šťastnější kdyby vyhrál Mc? Ovlivnilo tě to nějak? Mě teda ne, možná proto, že až si budu vybírat auto, tak ani jedno nebude v hledáčku ;)
Mně se to líbilo moc, všechny ty narážky na Top Gear a celkově na BBC, to nemělo chybu. Proč se to asi jmenuje Grand Tour, čili GT, protože jsou to obrácená písmena Top Gear TG, všechno to do sebe krásně zapadá. Beru to tak, že první díl byl vysloveně ukázka toho, co jak bude, představení stuida, tratě atd. Další díly budou větší sranda. Co se mi vůbec nelíbí, je testovací jezdec, toho bych vyměnil hned.
Jinak za mě supr a těšim se na další díly, kde konečně začne show, na testy aut se dívat nechci. :)
Nudneho testovani aut je plne youtube, tak proc vymyslet dalsi. Chris Harris umi pekne mluvit o autech, ale kolik lidi to bude zajimat oproti formatu TG resp. GT, ktery dokazal vydelavat nekolik let miliardy liber ? Jak uz nekolik nade mnou, je to show se tremi moderatory spojene s pouzitim aut a testovani obcas podivnym zpusobem. A to dokaze uchvatit i divaky, kteri maji auto za spotrebni polozku. Tuner je holt narovny zakaznik, protoze ma nejakou predstavu, kterou mu GT nesplnuje, takze je ten porad automaticky spatny.
Začátek super, krásně natočený s partou zapálených nadšenců fenomenální příjezd.
Zbytek sračka. Od mrtvol počínaje, přes to, že je "děj" jak přes kopírák, nový STIG ve formě tlustého Američana, který neumí jezdit a testy, kde na videu je vidět start z klidu, ale časy dají zřejmě z letmého kola (jinak by museli mít o nějakých 10 sekund více)... To vše mě znechutilo a humor? Já teda nevím, ale daleko více se pobavím u stolu kde sedí Harris a Needell.
Vtipné je, že všichni co to tady vidí povrchně se pak dokážou hádat o autech. Alespoň vím, že s někým takovým to nemá smysl :-)
Viděl jsem, bohužel furt asi nechápeš že porovnáváš jablka a hrušky. Pro většinu diváků GT, kdyby ty časy byli ± 15s, tak jim je to jedno. TG i GT o tomdle prostě dávno není.
Jasně, takže oni měli svůj okruh (teď mají jinej), soupisku aut s časama co zajel STIG, vždy k tomu byla velká show než odhalili čas, ale o tom to vůbec není... Tak jo, já tomu fakt nerozumím :))
Navíc tady jde i o klamání, kdy auta startujou z nuly, ale zveřejní časy zajeté letmo a ještě pochybné...
Tuner my jsme jen zapomeli, ze ty jsi nejvetsi odbornik na auta, mas za sebou obrovske zkusenosti a my obycejni motoriste ti nesahame ani po kolena. Zvlaste, kdyz mas nejlepsi auto ve vesmiru. ¨ Velky vezire ponizene prijmi nasi omluvu.
O_O: Podle mě není, protože pak si taxíkáři u piva budou říkal jak to Porsche natřelo Mclarenu i když přitom je realita drobet někde jinde a pokud jde o zábavu, tak ani ta se nedostavila, ale to jsem již psal...
mrazik: Čekal jsem kdy vytáhneš urážky... Už seš tím trapnej, stejně jako tvoje povrchní znalosti o autech a jejich hodnocení ;)
za mě palec hore, a upřímě nechápu co se tu jako porovnává .... vždyť TG ani teď GT není ani nikdy nebyl "seriózní" pořad na skutečné testování důležitých parametrů aut .... to je ovšem jen můj pohled na věc .... každý pořad si najde svého diváka,taky svého odpůrce ...
mě se to celkem líbilo, ale některé úseky, např. s tím zabíjením hostů a bitka s divákama, to bylo stršně laciné...až trapné...to přece nemají zapotřebí
Honzo ty musíš mít fakt šíleně moc zbytečnýho času, že tolik energie věnuješ tomuto tématu... sranda je, že tím děláš vlastně tu nejlepší sluźbu právě pro GT :-D reklama zadarmo...
Ad časy: to, že řeší ve finále čas z letmého kola místo pevného? Ehm - a? Auto mají stejné podmínky, gumy, jezdce... tak o co jde? Že je efektnějśí záběr auta startujícího z místa než prachsprostě prolítnuvšího skrz čásru se asi bavit nemusíme ne?
Ad časy number dva: draku ty sám nejlíp víš jak málo stačí k tomu, abys na dvouminutové trati někde prostolicoval vteřinu... takže i pokud je to skutečně přesně změřeno, kde je napsáno, že to tak skutečně nebylo?
Zkrátka příjemná jednoduchá zábava okolo aut na nedělí poobědí... pokud se ti to nelíbí, nekoukej.
Pro relevantní informace jdu ale taky jinam, to se shodneme :-)
Tak to téma dopadlo zase jak jsem čekal :). Všichni co mají odlišný názor než Tuner#2, tak jsou automaticky pitomci, kteří mají pouze povrchní znalosti :). Díky bohu, že občas mám nadhled a dokážu brát věcí s rezervou, jinak bych si ten nelehký život ještě víc stěžoval :).
Tuner tvuj hlavni problem je ten, ze musis sve okoli neustale presvedcovat o sve genialite a dokonalosti, protoze jen tvuj nazor je ten spravny. Doporucim ti zalozit nejakou sektu, kde ti tobe podobne smyslejici buou sohlasne kyvat hlavou a trebai zatleskaji. Tady jsi v realnem svete, kde sto lidi budou mit sto nazoru a ze se ti nektere libit nemusi to je tvuj problem. Korunu tomu nasadis, kdyz do toho zamotas tu tvou zlutou pampelisku, ale to je jina kapitola.
Viděl jsem a bavil jsem se. Test aut, na který nemám, budu radši sledovat v zábavný formě a je mi úplně jedno, jak to dopadne. V tomhle případě je pro mně důležitá zábava.
Jsem rád, že evidentně nejsem sám, komu je naprosto ukradený, jestli je test reálný nebo který auto nakonec vyhraje :-) Kluky z Top Gear mám rád z naprosto jiných důvodů. Ta kombinace hollywoodských efektů s ostrým britským humorem je nepřekonatelná.
L-J: Jo dělám tomu reklamu na AHC - to jim zcela určitě pomůže :-D
Co se týče časů, předpokládám, že když dělám záběry na pevný start, tak časy tomu budou odpovívat.
Že TG nikdy nebyl o časech? A co ta jejich tabule, kde řadily všechny auta řízené STIGem a vždy jim šlo i o setiny a vždy o umístění konkrétního supersportu? Asi jsem holt koukal na jiný TG než Vy...
kiklop32: Ale to jsou i časy dosažené na severní smyčce, stejně tak různý track testy v mnoha periodikách. Navíc pokud to bylo na vodě, tak to měli tuším uvedené. Nicméně právě proto, že tady stejně jako Chris Harris měli auta stejně obutá a v jeden moment, tak by se měli o serióznost snažit o to víc...
Jojo měli, psali tam W - wet a VW - very wet a Clarkson tam myslím říkal: W = -2s a VW nikdy neuváděli. Ale i tak psali do žebříčku to co naměřili, protože tvrdit, že všechna auta jsou na mokru o 2s pomalejší to asi ne.
Myslím, že oni si naopak zakládají na neserióznosti
První díl se mi líbil docela hodně a říkal jsem si, že rozjezd slušnej a bude to mít v kvalitě rostoucí tendenci. Druhej díl mě fakt zklamal, možná kdybych nebyl pacifista, tak by se mi to líbilo víc, ale tohle mi fakt přišlo úplně mimo:-(
No ja zase mam zbrane rad, takze jsem s tim problem nemel. Ale vzhledem k tomu, ze je od nich ted celkem velke ocekavani, tak tento dil byl slabsi a spouste lidi se to asi libit nemuselo. Nektere veci byly hodne pretazene a aut obecne velmi malo...
Tretí diel bol imho už na dobrej ceste k starému dobrému. Skoro žiadne trápnosti a zbytočne naťahované džouky, pekná podívaná. Tak za cca. 2 diele už to bude starý dobrý TG dúfam :-)
10 ) na diskusním fóru není povolena jakákoli forma distribuce softwaru apod. (hudba, crack, warez, scan clanku) podléhající autorskému právu podle zakona č. 121/2000 Sb. , o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon). Výjimku tvoří soukromé inzeráty prodávající tento software v souladu s autorským zákonem Zástupci provozovatelele (M) a (A) jsou oprávneni rozhodnout zda příspěvek ponechají či smažou.
Je vidět že jediného koho to vzrušuje je muSlim ;-) Alespoň doteď :-)
19.12.2016, 12:17 | muSlim | Upraveno: 2016-12-19 12:18:25
2 Bigboss: na jeho príspevok som sa popravde nedíval, prehliadol som to a zdá sa že aj admini. Mne je jedno kde a ako warezujete, je to Vaša vec, ale sú tu nejaké pravidlá, tak reku upozorním na ne. A Ty si sa ozval, ako tá trafená hus :-)
Koukáte na Top Gear? Mně se to docela líbí, je to příjemné a Joey je fajn. Ovšem poslední díl mě dostal, nové Ford GT a pak Offroad sekce - absolutní masakr. doporučuji.