Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ohřev vody nadzemní bazén(ek)

o Navštíveno 4960x o
o 10.11.2016, 17:33 | JB
Já vím, že mám samé špeky. Máme nadzemní bazén, takový ten plechový s folíí (tu jsem musel koupit lepší, protože ta origo nic nevydržela). Předloni, když bylo to teplé léto, tak to šlo. Letos ale skoro vůbec. Na hladině mám tu bubli folii, ale voda studená. Bazén i s pískovou filtrací a tím solinátorem vyšel tehdá na 15k, cca. Tedy - čím ohřát vodu? Tepelné čerpadlo je blbost, pročetl jsem tento moc pěkný článek: [ Link ]
Jenže nemám plochu, kam ty hrozný metry černých trubek dát. Takový ty šidítka za pár korun nechci. Mám volnou střechu na zimní zahradě - cca 30 m2 otočenou skoro na jih. Má to smysluplné řešení, nebo mám ten bazén dát pryč? Děkuji. Stačí mi i postřehy. Mám dnes vyšťavenou náladu, tak sorry, že se zase rozepisuju asi až příliš...

o 10.11.2016, 20:43 | xSam
Tak tohle mě také zajímá, řeším stejnou věc.
Letos byl bazén fakt jen pro hrdiny.
o 10.11.2016, 21:20 | Jeffry.j
mam solarni panel 4,5x1,2 2kusy a spokojenost. bez ohrevu bych se nekoupal. mam bazen 14m3 a bezne jsem mel v bazenu 28-30stupnu. oba jsem koupil puzite daj se sehnat za 3000 - 3500za kus
o 10.11.2016, 22:50 | Bigboss | Upraveno: 2016-11-10 22:53:36
JB: Nedalo mi to a přispěji trochou do mlýna,mohl by jsi mi vysvětlit proč je tepelné čerpadlo blbost? Mám totiž opačnou zkušenost. Máme 3.66m cca 10 kubíků, bazén klasika nadzemní plech. vzhledem k výkyvům počasí a malému dítěti jsem se rozhodl pro TČ. Koupil jsem starší,klasika shott příkon 1kw výkon cca 5kw. cena byla komplet cca 6. kamarád mi za litr udělal komplet automatiku,čili TČ si samo řídí oběhové čerpadlo,po dvou sezónách musím zkonstatovat že už bych neměnil. oběhovku mám 6kubíku/h a voda na vpusti do bazenu je skutečně velmi teplá,dám příklad ráno když jdu do práce má bazén 22C zapnu tč a odpoledne má 30C,navíc neřeším jako u soláru jestli bude slunečno,ano jsme blázni ale večerní koupání při 32C je lahoda :-)
Co je důležitý říct je cena,nevím přesně cenu ohřevu,ale já mám měřák spotřeby a za celou sezónu (červen-září) cca 2500kč komplet i s filtrací. Nikomu nic nenutím,samozřejmě pokud je chladno tak ohřev trvá déle, nicméně i když bylo venku 21C tak nebylo problém za odpoledne bazén nahřát na 30C. Byl jsem překvapený jak dlouho pak ta voda vydržela teplá-prostě je to velký objem.Známí okolo chtějí také ohřev,protože když oni nadávali na špatné počasí že mají v bazénu 22c tak já se prostě koupal a počasí neřešil..
o 10.11.2016, 23:00 | Bigboss
:-)

foto k příspěvku  od Bigboss

o 10.11.2016, 23:06 | JB
Děkuju! v tom článku, co jsem nahoře uvedl ten pán píše, že je potřeba výkon 10 kw. Co jsem se díval na ty čerpadla, tak na takový tepelný výkon bude mít příkon 2-3 kw, v optimálních podmínkách. Takový čerpadlo už bude
něco stát a i ten provoz nebude zadarmo. Samozřejmě, jsem rád, že jsi napsal, že výkon 5 kw stačí. Pokud to takhle vychází, na 2500 kč za sezonu a při Tvé investici samozřejmě vůbec není co řešit. V té mé kalkulaci jsem počítal, že by ty řekněme 2 kw "běžely" cca 8 hodin denně, což při cca ceně za kw 5 kč vychází na 80 kč denně. Což je prostě raketa.

Díky Tobě se tedy budu dívat i tímto směrem. Náhodou, kamarád by neměl chuť si to s tou automatikou třeba zopakovat, aby nevyšel ze cviku? :o)
o 10.11.2016, 23:27 | Bigboss
JB:Jen jsem napsal svojí zkušenost,která je skutečně pozitivní,díky té automatice se o nic nestarám,solnička běží sama,občas udělám korekci jinak za celou sezónu jsem do bazénu nic nenalil a voda krásná,ovšem je důležitý se zmínit jakou máš v lokalitě vodu,ale to už jsem odbočil od tématu :-) Každopádně pokud nebudeš šílenec jako já a teplotu budeš mít okolo 28c a používat solární plachtu tak si myslím že ty finance budou v pohodě,ještě doplním že je TČ tiché,přirovnal bych to jako ke stojanovému větráku na druhý rychlostní stupeň. Jediné co může být nepříjemné tak ten ledový vzduch co z něj proudí,musí se vhodně umístit.
o 10.11.2016, 23:37 | Bigboss
Já jsem teď řešil kyselé deště,toto léto dost pršelo a vždy mi to trochu rozhodilo PH,navíc sem nechtěl řešit v zimě sníh atd,tak jsem udělal pergolu a neřeším povětrnostní vlivy.

foto k příspěvku  od Bigboss

o 11.11.2016, 09:28 | /// MiŠeL ///
JB: zastřeš to a máš teplou celou sezonu
o 11.11.2016, 09:40 | JB
no jo, jenže střecha bude stát několikanásobek ceny toho bazénu - viz tady..... [ Link ]

já jsem si koupil takový ten stan, první rok jsem ho i použil, ale přišlo mi to, že be stanu se to ohřívalo líp.
o 11.11.2016, 09:46 | Harryp
Jako MiŠeL: Zastřešení dělá strašně moc. Letos ještě začátkem Října měla voda 28 (TČ, ovál 5.7x3.6, zapuštěný a zastřešený)
o 11.11.2016, 09:48 | Harryp
JB: při troše šikovnosti lze vyrobit "zastřešení" v řádech pár tisíc.
o 11.11.2016, 22:05 | Alííí
Tepelny cerpadlo na bazen bych mozna umel. Od 5kw az po 18 kw.... Zastreseni na tyhle nadzemaky nema cenu resit, staci kvalitni bublinkova folie na bazeny
o 11.11.2016, 22:26 | JB
Alííí.... můžu poprosit o návrh? Díval jsem se na to, co psal Bigboss. U Mountfieldu to stojí cca 14K nový. V inzerci jsem to našel za 10 zánovní. Plus tedy ta automatika. Bigboss - můžu prosím poprosit o foto tohole detailu? Táta je elektrikář, takže by to myslím zvládl. Děkuju. Střechu taky vypouštím. Zatím máme dětičky malý a platím hypo na barák. Až se to doplatí, tak plánuju zakopaný bazén se střechou. Ale to bude trvat. Díky všem!
o 12.11.2016, 16:14 | Alííí
JB , napis mi email, at na to nezapomenu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3427 sekund.