Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vánoce se blíží - děti a technika

o Navštíveno 4488x o
o 06.11.2016, 10:34 | DaveF
Přemýšlím a dost v tom nemám jasno, za našich mladých let to bylo trochu jinak. Nechci je od toho odstřihnout ale na druhou stranu bych nerad aby u toho trávili většinou času. Děti mám 4 a 7let a nic z toho zatím nemají.

Prosím o vaše názory kdy dětem pořídit vlastní:

Tablet
Mobil
Herní konzoli
PC a notebook
TV

o 06.11.2016, 11:15 | crestik
Podle mě nejdřív Merkur, Cheva, Lego, mobil tlačítkový od školního věku, doma PC/NB pod dohledem.
o 06.11.2016, 11:29 | Seat Power
Ja poridil pouze herni konzoli s dohodou ze budou hrat max 2hodiny denne jinak ze to vyrvu ze zdi a jelikoz deti vedi ze to klidne udelam vse dodrzuji a funguje to skvele :)
o 06.11.2016, 11:40 | BATMAN
U nas vloni na Vanoce dostali kazdy tablet. (5+7let)
Samozrejme je hlavne na hry,ale i na foceni,zacatky s NETem atd.
Dle me je to lepsi volba nez konzole.
Muzes to vzit kamkoliv s sebou a zabavit je tak na delsi ceste atd.
Vzhledem k velkemu riziku padu nedoporucuju vybirat tablet nad 2000,- nebo poridit pouzdro ci obal.
o 06.11.2016, 11:51 | camron | Upraveno: 2016-11-06 11:58:59
Tak tablet pro děti ve věku 4-5 let je super hlavně pro rodiče, co na své děti nemají čas. Popdle mě je lepší si čas najít a s dětmi si postavit Lego (nebo jinou stavebnici), složit puzzle, zahrát pexeso, řešit úlohy, zasportovat si...
o 06.11.2016, 13:19 | -Hans-
camron: Thumbs up!
o 06.11.2016, 13:47 | BATMAN
Camron to rozsekal!
Vsichni co maji cas,nervy a chut venovat se svym detem od 12:00 kdy se vrati ze skolky(skoly) do 20:000 kdy jdou spat ruce nahoru!!!
:-) ne vazne bylo by to sladky jak z romanu pro zeny,ale takhle dneska nikdo nefunguje. Verim ze ani camron ne.....
o 06.11.2016, 14:16 | camron
Batman...a predstav si, ze nase deti budu od tabletu a podobnych zalezitosti drzet co nejdele. Bohate staci, az se s tim setkaji na skole. Mame zname (nekolik) co jim prislo pohodlnejsi jiz 2 letemu decku strcit tablet, nez se mu venovat. Ale pak z toho vyroste psychotik, kteremu kdyz seberou tablet, tak je bez sebe. Dekuji, nechci. A ano, s zenou se stridame, jdeme s detma ven, hrajeme si s nimi, stavime...ten cas jim venujeme a jsem presvedcen, ze delame dobre. A proc vyzvedavat dite ve 12, kdyz pak do 20 nevim, co s nim? Ale je to nas pristup, ostatni necht si delaji, co chteji...
o 06.11.2016, 21:12 | X-sat (M)
7" tablet s kvalitním displejem
o 06.11.2016, 22:58 | dogeatdog
Tablet jsme meli a pomaloucku polehoucku z toho byla zalezitost denniho cumeni do obrazovky, takze to letelo.
Konzole je fajn pokud umi snimat hrace, neni to spatny na fyzicke aktivity a nektere gamesy se daji parit s detma, ale i tam mame docela jasno - hrani je vicmene za odmenu, rozhodne to neni automatika (btw, mame konzoli, ale ne s tim ze to je jejich, prave proto aby to nebylo "prijdu a pustim si konzoli")

Jobs IMO nebyl blbej, kdyz vlastni deti od tech kramu drzel bokem.
o 06.11.2016, 23:17 | radek.613
To je dotaz týdne, akorát to člověka zvedá ze židle....

Já tedy v tom úvodním seznamu Dave, nevidím nic, čím bych se vůbec kdy zaobíral, pokud nechci mít z dítěte dementa současného konzumu, co chytne záchvat když hodinu nenajde wifi signál nebo si potřebuje dokazovat kvalitu své osobnosti a součinnost se stádem pomocí "techniky třetích stran".....(4 roky nás minuly loni, do sedmi ještě chvíle je). Jakékoli paušalizování typu "vždyť to mají ostatní, tak to musí mít taky" naprosto odmítám a je to cesta do pekel, nikam jinam.

Chápal bych seznam s položkami např - o level vyšší vybavení ke sportu, kterému se nyní dítko aktivně věnuje, nebo třeba preferovaný hudební nástroj, věci jako třeba kolo, nebo rok předpalceného kurzu plavání či čehokoli jiného, skipas, víkendový výlet třeba do legolandu, a podobně.

Nicméně myslím že ten "seznam" dost souvisí s tím jak kdo vnímá a zná své vlastní děti...dokážu si představit, že workoholik nebo megapohodlný člověk, co ho děti spíše obtěžují než oslovují, či někdo kdo vlastní děti vidí půl hodiny před spaním a ráno deset minut, může nabýt dojmu, že se bez těch elektronických sraček prostě neobejdou, nebudou "in" a ještě bůh ví co ještě... ale děti jsou obrazem svých rodičů a rodiče jsou, či spíše mají být, pro ty děti vzorem. A stačí koukat kolem sebe ... mám čerstvý "zážitek" z minulého týdne - čekárna u dětského doktora, my na pravidelnou prohlídku 5 let, v čekárně další čtyři děti s různou formou bacilů, rozmezí věku od školky po puberťáka. Přecházím to, že krom jediné asi pětileté holčičky si ani jeden harant při chrchlání a kašlání ani nedal pazouru před pusu (co doma nevidí, to neumí, že), ale co mě dostalo, ty vzorné a moderní matky, co ledva posadily dítě na židli a sundaly kabáty/bundy, okamžitě každému dítěti strčily před rypák svoje chytré hladící mobily a ty děti se během pár vteřin propadly do matrixu demence, který teď všemu vládne. S rodičovským přístupem "hlavně ať mě dítě neotravuje, nějak se zabaví a já mám pokoj" nic jiného očekávat nelze, naopak lze u těhle prototypů společnosti očekávat vánoční "seznamy" velmi podobné tomu v úvodním dotazu tohohle vlákna.....

Camron má 100 bodů za "bílou vránu" v dnešní šedi průměru a konzumu ajeho potomci mají neuvěřitelné a neskutečné štěstí, jaké mají rodiče.
o 06.11.2016, 23:37 | Ondrero
Mě taky začíná tahle doba čumění do telefonů pěkně srát.
Bohužel taky sám koukám.
Projít si fora, fejs, odepsat kamarádům na Messenger.
Ale jak z toho ven....
o 06.11.2016, 23:44 | CRK
já si myslím, že se to přehání... já do telefonu průměrně čumím co 7 minut a ještě sem na sobě žádnou závislost nepozoroval :D
o 06.11.2016, 23:45 | kiklop32
Tak to jo :D a co třeba se odstěhovat na farmu v lesích bez elektriky? Nahodit vous a černý klobouk.
o 06.11.2016, 23:57 | DaveF
radek.613 jen jsem chtěl slyšet nějaké názory, vůbec nás a naše děti neznáš, tak si prosím odpusť ty svoje přechytralý kecy :-)

ale jen tak pro zajímavost - ještě ne 7letá dcera 4roky plavala, kolo má už třetí, lyžuje od 4let, jezdí na inlinech, hraje na hudební nástroj, cvičí aerobik, chodí na angličtinu - samozřejmě všeho s mírou, nijak ji nepřetěžujeme
o 07.11.2016, 00:18 | radek.613
Tak buď chceš slyšet názory, a nebo ne. Jestli to jsou přechytralé kecy, to je taky věc názoru - je to tu diskuzní forum, pamatuješ? :-D Podle mě jsou na místě, ale může to být jen můj pocit....každopádně, já osobně jsem neskutečně rád a blažen, že takový seznam, co jsi sem v úvodu postnul, řešit nemusím, protože svého potomka dokáži zaopatřit i zabavit věcmi, ději a procesy mnohem přirozenějšího a pro vývoj a osobnost důležitějšího charakteru.

o 07.11.2016, 09:04 | FBS
Camron a radek.613 velký palec nahoru!
Má 5 letá dcera mi minulý týden řekla že ve školce je kamarádka a má svůj mobil. Jsem nesmírně pyšný, že to řekla s podivem a nežádá ho po mě...
o 07.11.2016, 09:07 | mrazik | Upraveno: 2016-11-07 09:16:43
Mame 3 deti a co jsem se naucil je nekecat do vychovy ostatnim, nejsou to moje deti.
At chceme nebo nechceme, technika deti dozene a hadejte o cem si deti ve skole povidaj ? Do cca 3 tridy to jeste tak nejak jde, ale pak kdo nezna Minecraft, RowBlock, Pokemony atd. je uplne mimo. Muzeme pred tim zavirat oci, ale realite neutece. Regulaci to chce a to je na kazdem rodici. Placat se v prsa, jak moje deti nikdy na TV koukat nebudou, mobil dostanou tlacitkovy a nepustim je domu pred veceri je pekne, ale mimo.
o 07.11.2016, 09:26 | Collin
radek,Dave chtěl slyšet názory,ale na věci které se ptal.. A ne jestli je to dobré nebo ne.. To si neplet..
o 07.11.2016, 09:30 | Collin
Ale kdyby Daveho zajímalo kázání tak může pocist i zde.. :D

[ Link ] -
o 07.11.2016, 09:39 | worm03
Collin: pamatuju... Tenkrát tam Zdědy70 pěkně úřadoval :)))
o 07.11.2016, 09:42 | Collin
Jj moje oblíbené.. :))

Čekal sem kázání i zde [ Link ]
Ale nic.. :D
o 07.11.2016, 09:46 | worm03
on už sem teď moc neleze, protože z takovejch hlupáků, neznabohů a zlodějů by mu mohla prdnout cévka :D

EDIT: ale mám podezření, že šmíruje furt :)))
o 07.11.2016, 10:21 | PlusOne
Jsem rád, že si náš starší (5 let) řekl Ježíškovi o knížku s velkejma písmenama, aby si mohl číst sám, a nový kopačky... konzoli nemáme, tablety akorát do myčky, k PC je nepouštím. Semtam si kluci půjčí telefon, ale s rozumem, a pod dohledem. Stačí, že večer koukají před spaním na televizi.

Camron a radek.613: super názor, děkuju
o 07.11.2016, 10:23 | camron
Mrazik: ale ja zde pisi o detech veku predskolniho. Je jasne, ze na skole je to "dozene"...
o 07.11.2016, 10:43 | Milhauzz
Když vezmu techniku u nás a budu se držet původního dotazu (mám děti 2,5 holka a 5 let kluk):

Tablet - před rokem a něco, sem byl přemluven na pořízení jetého tabletu. Měli jsme u kluka tenkrát problém se sraním, prostě ne a ne se vysrat. Už nezabíralo nic. Až sme mu teda na hajzlík dali do ruky na chvilku tablet, najednou se myšlenkovitě odprostil a šup, hovno bylo na světě. Takhle to bylo několikrát a pak už to šlo bez tabletu. Proto tomu zařízení doma říkám "srací tablet". teď si na něj vzpomene jednou za měsíc, samozřejmě když je vybitej. Teď leží na polici a máme ho asiu jen jako lapač prachu. Nepoužíváme ho, máme knížky. Ano, číst je někdy "otrava" a žere to čas, ale chce to zatnout zuby. Pak maj děcka nějakou fantazii.

Mobil - na to máme spoustu času.

Herní konzoli, PC a notebook - v obyváku je PC napojený na projektor. Jednou za dav týdny si na půl hodinku pustíme hru "Auta od dysneyho" (Burák, McQueen), pak vypínáme. U švagra, kde jeho pokolení hraje delší dobu, pozoruju onu "vygumovanost" při delším hraní. Malej má smůlu, buď půl hodky, nebo nic. Když si vzpomenu na svý mládí, kolik sem u toho proseděl času, mám opodstaněné obavy.

TV - jo, máme v pokojíku vysoko na stěně, ovládání zapovězeno. Tady holt víkendová pohodlnost zafungovala. Není fakt nad to, třeba v sobotu ráno dětem to zapnout, třeba kanálů Déčko a jako rodič se ještě válet v posteli. Někdy jim pustím i něco přes den, holt člověk potřebuje trochu času na nějakou tu práci na baráku, úklid a potřebuje, aby děcka fakt dali na chvilku pokoj. Někdy sám se sebou peru, jestli je to ok, ale na druhou stranu, když hraní a tabletování u nás vlastně skoro není, tak nad tím asi mávnu rukou.

Zatím mám děcka malý, až budou starší, tak teprve budu řešit nástrahy tohoto moderního světa :)

o 07.11.2016, 21:00 | X-sat (M)
Asi stárnu, ale naprosto souhlasím s mrazikem.
o 08.11.2016, 09:54 | JA | Upraveno: 2016-11-08 09:54:26
no já sem trochu v jiné situaci...vnučku 2.5 máme jenom na hlídání, i když celý den( pro zvídavé dcera chodí 2x týdně na ičo dělat grafiku do bývalého zaměstnání)co s elektronikou...no v autě na dálku výborný, páč 2-3 dítě když neusne je na zabití...ale doma? Od malička strašně ráda maluje , no čmárá ale časem to začíná mít hlavu a patu, TV taky jezdí ale po roce čumění jede počítání do deseti Aj i česky,prostě jedna je van atd, pomalu jede barvy a dotaz při stavění kostek ,dědo dej oranž mě trochu rozhodil a tak se prostě učíme u tv i českou verzi red a já červená, mladá zopakuje atd. Co ale miluje nejvíc je osobní kontakt, to znamená od malička čtení všech možnejch leporel. Bohužel můj přednes nic moc, tak musí babí :)abych to shrnul, prostě od každého něco..bohužel si uvědomuju, že zeťák má na krku 3ku hypo a dcera možnost pomoct v práci, takže celkem hlídáme a hlavně máme to volno a možnost. Tak co tedy s telefonem a pc. Oči to nekazí... ještě něco, já jsem tablet a foun přesměroval na tv takže se ty Youtube říkanky jedou v tv. takže co ? pokud to čas dovolí věnujte se jim osobně.Takže za mě tak nerozhodně a to jsem býval zásadně proti.
P.S. kamarádka babička má vnuka 2+ co se mu líběj bagry..vyhrabal jsem prospekty Catrů když jsem tam dělal a poslam mu je..prej mu málem vypadli voči..a celej den byl v rauši...obyčejný prospekty..dětská hlava je jinej svět a otázka co jemu, je zbytečná, protože to prostě pořádně nevíme a holt to musíme zkusit zjistit. Pak se nemusíme divit, že kámen z venku je nejzamilovanější věc co nedá z ruky...a neplá nad hračkou za 3litry...já bych vánoce pro malý dělal jen s jednim dárkem a hlavně s atmosférou..
no přeju správný výběr ale spíš prožití každý chvíle co můžete.

foto k příspěvku  od JA

o 08.11.2016, 11:05 | Mr.Scully
Nic se nesmí přehánět, ale je těžký najít hranici.

Když se podívám na sebe, tak v roce 1990 jsem dostal od táty první PC. Děti hrály venku volejbal, já jsem zavřený doma hrál hry a učil se základy programování (no, spíš ty hry). Zřejmě jsem tím hrozně utrpěl, protože mí spolužáci, kteří si tenkrát krásně hráli venku, dneska makají někde v továrně, hulí, chlastají a jsou rozvedený, zatímco já jakožto programátor mám mnohonásobně vyšší příjmy, stálou ženu a pohodový život. Evidentně na mě měla moderní technika devastující účinky.

Pokud půjdete na děti "starou školou" a budete jim odpírat přístup k elektronice, tak sice to asi bude zdánlivě správné, ale ve škole budou za losery a jestli to vylepší jejich psychickou pohodu, tak o tom vážně pochybuju. Hlavní je najít tu hranici. Mně přijde super, že šestiletý dítě může mít mobil, jen prostě je nesmysl, aby to byl mobil za desítku. Přijde mi super, že tříletý dítě kouká na tabletu na pohádky, jen to ale musí být třeba jen hodinu denně, aby se z toho nestala rutina a náhražka za hraní s rodiči. Atd.
o 08.11.2016, 11:28 | Kapka (M)
Asi takhle :-)

foto k příspěvku  od Kapka

o 08.11.2016, 12:02 | JA
to je přesný, otázka je jak vypadáme rodiče a prarodiče...myslim, že jsme taky někde jinde..:( bohužel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3277 sekund.