Navštíveno 4679x

Ahoj, chtěl bych požádat o možnou radu či konzultaci. Mám Renault Megane CC II,1.9Dci 88kw.
Začalo se mi dít, že za studena, tedy když přijdu ráno k vozu, po nastartování vibruje.Jede normálně, nijak nekouří,spotřeba stejná,žádné chybové hlášky. Po ohřátí motoru vibrace ustanou. I za dvě hodiny po vyzkoušení, když je motor nepatrně vlažný, nejsou patrné žádné vibrace motoru.Diagnostika nic nepíše za chybové hlášky.
Je možné že jsou vadné silentbloky motoru? V létě jsem měnil spodní,který byl utržený, jelikož jsem podobné vibrace již cítil i když nepatrně menší. Je tedy možné nebo pravděpodobné že když vyměním horní silentblok, že vibrace ustanou? Případně jak jinak se projevují vadné vstřikovače, jelikož se mi nechce vynaložit tak velké finanční úsilí za nové vstřikovače.
Děkuji za jakoukoliv radu.

31.10.2016, 12:32 |
kuja Vstrikovace to nejsou. To by hulilo jak protrhly, po akceleraci. Uz si menil ten hydraulickej silentblok, kterej je na prevodovce? Pak jestli si pamatuju, tak 88kw uz mela vyrovnavac torznich kmitu u rozvodaku. No a pochopitelne silentblok co je pridelanej k chladicovce rad umira :)
Měnil se spodní silentblok co byl na spodku motoru, byl vyteklý. Teď co sem měl vyndaný tak je nejspíš vadný ten silenblok(omlouvám se za technický popis),co vypadá jako osmička,nebo sněhulák,cena cca 1600 Kč, pak už zbývá jen ten velký, co leží po otevření kapoty na levé straně, ale ten se nezdá vadný

31.10.2016, 13:30 |
kuja Tak to bude ten jako osmicka. Ten totiz vypada dobre, ikdyz je vyklepanej. Pokud je vymenej ten hydraulickej, tak uz na klepani nic jinyho vliv nema.
Kuja: Tak přesně ten budu teď měnit, je to ta levnější položka,pak už zbývá jen ten vedle něho ten je za cca 2500 Kč. Ten hydraulickej je ten ve spod, jestli myslíš. Ten jsem tedy měnil. Děkuji za informace jinak :)

31.10.2016, 13:59 |
kuja Koukni na Renault klub, tam je to u dci normalni vec. Me teda jeste klepala Laguna, kdyz mi umiral klima kompresor.
Jo to sem koukal právě, půl lidí psala to a půl to. Zase mechanik mi říká, že to budou určitě vstřiky a já se přikláním tomu co tu říkáš ty. Páč si myslím, že b to vozidlo i špatně jezdilo
MB 320CDi, vadne 2 vstrikovace. Auto jelo jako z praku, ale na volnobeh se to klepalo jako drahej pes...
Tak silentblok vyměněn a vibrace pořád stejné :/. Zkusím teda nechat asi vymontovat vstřikovače a u pana Černíka v Plzni nechat zkontrolovat.Jinak ten silentblok byl vadný taky, když sem ho vyndaval.