Navštíveno 7288x

Má tu někdo montovanou garáž?
momentálně řeším barák a rovnou i postavení garáže a momentálně se hodně řeší plechové a z venku je omítka, mám nabídku od montovanegaraže na dvougaráž 5,8x6,8m z jednima velkýma vratam od Hormann, dopravou a montáží na základovku(kterou si musím udělat sám) za cenu 192tkč s DPH komplet s prací a dopravou, nevíte jak jsou na tom ty garáže, nebo dá se za tohle postavit i zděná, cca ve stejné velikosti

22.10.2016, 17:03 |
xSam Mně to přijde hrozně ošklivé a k rodinnému domu bych to já určitě nechtěl.
Za podobné prachy by se to mělo dát postavit zděné.
no nevím, co jsem se tak ptal, tak zděná mi bylo řečeno při téhle velikosti, tak půl mega
nevím - ale asi bych kouknul po prefabrikované
začalo mě to zajímat - když kamarádovy přivezli strop
na stavbu položil to jeřábem a za 2 hod. odjezd
[ Link ] ale reference atd nemám
plechova te bude stvat ze neni zateplena a je to hnus to je tak ke staremu domu a spis nekam za nej ale kdyby preci jen tak tady
[ Link ]

23.10.2016, 09:10 |
xSam Midi34, tak to vypadá opravdu zajímavě, myslím, že na garáž skvělá volba.
cendler, když si to postavíš po večerech sám do 200K se vejdeš.
xSam : bohužel nejsem zedník a v životě jsem to nedělal
Midi34 : hele to je pěkný, ta B6(což je 6,2x6,2m vnitřně je to 6x6m) vychází na 112129kč s dph, což ja asi dobrý, potom nasadit vrata, okno a dveře a nechat udělat sedlovou střechu a hotovo, to bych se snad mohl pohybovat kolem 200tkč, za tohle + teda deska, kterou chci právě nechat rovnou dělat, když se bude dělat deska na barák
chce to sehnat reference
-ale mě se líbí že je to v podstatě zděné
(v práci máme halu zděnou a hned vedle kingspan -ve zděné části je snesitelné klima ,v kingspanu na chcípnutí )

24.10.2016, 08:21 |
yethy Taky jsem koumal jak nejlevněji postavit dvojgaráž, ale zároveň jsem nechtěl nic odbýt, přecijen to dělám pro sebe... Od nápadu použít rámy z unimobuněk, přes dřevostavbu jsem nakonec svépomoci postavil zděnou garáž z porfixu. Vnější rozměr 7,25 x 7,25 a výška štítu 4,5m. Stavěl jsem to jako dům, tzn nová plastová okna, dveře, zateplená sekční vrata, zateplené zdi, strop atd atd. Vyšlo mě to na cca 300k a nelituju. Výsledkem je garáž, která nezamrzá (barvy, laky) a dá se v ní pracovat delší dobu i v zimě.
Samozřejmě se to dá řešit levněji (použitá okna, dveře, materiál poshánět z inzerátů co komu zbylo ze stavby, neřešit zateplení, atd atd). Zkus ještě mrknout na možnost použít takových těch zateplených panelů, ze kterých se staví haly, Tesca atd. Jestli se nepletu, tak vnější stěny jsou plech a uvnitř je vata nebo pěna. Přikládám pár starších foto z průběhu stavby, aktuálnější nemám.

24.10.2016, 08:22 |
yethy

24.10.2016, 09:12 |
kuja crestik: Za tyhle penize bych tam vysvihnul zdenou. Mam postavenou zdenou patrovou garaz 6,5x4,5 s 30 porothermu a ze 2 stran ztracenyho bedneni. Je zateplena 5cm polystyrenu a mam na tom pultovou strechu s osb pobitou asfaltovym sindelem. A vysla komplet s vratam neco kolem 170.

24.10.2016, 09:17 |
Antonio | Upraveno: 2016-10-24 09:19:31
Taky bych asi sel do stavby. jestli plechac je za 190 bez zakladove desky, tak za ty penize, max trochu drazsi bude stat i zdena.
Ted jsem taky garaz stave, bohuzel nemam presny rozpocet, protoze se stavela soucasne s domem, takze se hodne veci delalo najednou,ale odhadem do 350-400 se musim vlezt.
zakladovku kdyz si udelas sam, tak musis udelat kolem 1000kč/m, obvodove zdi se musi do 30tis vlezt, nejake to lepidlo, popr pena na lepeni, krov me stal 20tis vcetne plneho pobití, na strechu klidne plech, za par kacek, cenu oken bych musel pohledat z faktury za komplet barak, ale kdyby 10 000, tak je to moc (4okna, z toho 2x fix, 2x vyklapeci + vstupní dvere- plast) garazova vrata 50 000. nejaky rozvod elektriky za par kacek a rozvod vody. Máš garáž na věky.
Moje garáz ma desku 7x8 a myslím, že se do 400 000 vlezu. Zatím není dokončená, čekají mě ted garázová vrata, zatím vybírám ze dvou nabídek - hermann, kružík, cenove 50 000+- a vylít podlahu. Tam chci litý beton, leštěný (brousený) cenově 35 000. Tím se to trochu prodražilo.
Urcitě se vše dá udělat levněji. já stavěl z 30cm porotherm, garazova vrata 5,5m x 2,5m, lesteny beton, vysoký strop a umístění ve svahu, tzn 4rady ztraceneho bedneni, kvatna strusky, festovni zaklad.
to jsou vsechno veci, ktere jsou trochu nadstandart, takze by jen na garazovych vratech slo usetrit minimalne 15000, kdyby byly trochu mensi.
Jinak krom sadrovych omitek jsem si tam delal zatim vse sam, takze na tom taky usetris.
Daniel12 : tak sem dej fotku a kde ti to stojí, dojel bych se podívat