Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Hypo - aktuálně

o Navštíveno 7028x o
o 17.10.2016, 22:20 | Woko_O
Zdar

U koho byste mi doporučili vzít hypotéku na cca 1.4 mil v tuto dobu, aktuálně. Pokud možno, kde jsou aktuálně nějaký "ideální" podmínky a hlavně slušný jednání. Momentálně se budeme bavit o 100%, max s nějakým doplatkem do 30tis. Vůbec se v tom nevyznám, v číslech už vůbec ne.. dokážu si říct a spočítat si to v rámci možností.. ale vim že by mě mohli napsat jak bábu na hrnce. Takovým těm "finančním" poradcům, nedokážu moc věřit, vzhledem k těm OVB, Partners apod. sračkám.

Díky.

o 17.10.2016, 22:23 | AllInOne
Umím CMSS a Hypotecni banku.

100% hypo jiz behem par dni nebudou!!!
o 17.10.2016, 22:28 | Kamil07
100% hypo se da resit umelym navysenim ceny, ted jsem to resil pri prodeji bytu.
Kupujici si pak jen zaplati o neco vyssi dan.
o 17.10.2016, 22:48 | Woko_O
Vím právě, že se něco měnilo ohledně hypoték a proto bych to asi nejraději stihl co nejdříve..
o 17.10.2016, 22:59 | AllInOne
Odhad nemovitosti dela odhadce banky..
Urvite nikdo neudela z 1.4mio 1.7mio...teda ookud se nemovitost neprodava pod cenou ;-)
o 17.10.2016, 23:01 | AllInOne
Woko..

To uz asi nestihnes..reseni

1) Vzit 90tku
2) 10% dofinancovat treba stavebkem
o 17.10.2016, 23:06 | HIGHTOWER
tady je o tom článek, co a jak a odkdy :-/

[ Link ]
o 17.10.2016, 23:58 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-17 23:59:15
AllInOne: Odhady se daji poresit, pokud se bavime o nejakych rozumnych mezich.
Pokud delas hypoteky, tak urcite vis o ruznych vyjimkach atd., takze kdyz clovek chce, jde vsechno.
o 18.10.2016, 00:00 | Woko_O
Kurna.. v článku píšou ještě zkusit vyjednat podmínky. I když s větším úvěrem..

All: co myslíš tím 10% dofinancovat stavebkem? Jakože bych si měl vybrat nějaký moje stavebko a použít ty peníze, nebo jak? Já nic takovýho nemám.. nemám prostě naštřeno ani 140tis abych si mohl vzít jen 90%..
o 18.10.2016, 05:49 | lambados
Woko_O: zalozis stavebko a na nej das 10 treba nvm kolik musis a predbezne si na nej jakoby pujcis trrba na 20 let nebo 10. Jakoze ho predem vyberes. Samkzrejmne pak splacis stavebkonpo urcitpu dobu. Ale mas diky tomu zaklad na tu hypoteku. A pak se ti za 10, 15. 20 let ulevi treba 1500 na hypotece.
o 18.10.2016, 07:16 | LukasMatej
100% LV už jen pár dní. Lze jak zde padlo trošku poladit odhad. Toto lze většinou jen u KB, jelikož vetšina bank ti odhad udela na korunu presne na kupní cenu. Na zvážení je, zda si tu hypo brát, když není člověk schopen našetřit ani na dofinancování hypo vlastních zdrojů. Není to o tom si jen vzít hypo a bydlet. Daň, vybavení bytu také není sranda :-)
o 18.10.2016, 08:31 | Woko_O
To víš... když člověk dělá jen pár let, z toho většinu za hovno co v ČR platí, tak člověk 200tis nenašetří. A když to alespoň trochu vypadá tak je potřeba to řešit rychle. Jsem mladej a jsem na to sám.. bud mi to vyjde a nebo ne :)
o 18.10.2016, 08:55 | LukasMatej
Insolvence je pak jasne řešení :-D
o 18.10.2016, 09:09 | Woko_O
Přesně tak.. hele nic horšího než že by mi to celý vzali se stát nemůže. Navíc při 1.4 mil i 100% a úroku 3.4% je to měsíčně částka, kterou bych vydělal i kdybych sbíral hovna na Petříně..
o 18.10.2016, 09:10 | LukasMatej
Woko: Myslis i na budoucnost? :-D
o 18.10.2016, 10:06 | Woko_O
Nemyslim.. na tu seru. Stejně se da odhadnout maximálně 3-5 let dopředu. Cíle mam jen pracovní, zbytek je pouze hypotéza.. nevím jestli budu žít tady, nebo budu cestovat, nebo chcípnu, nevím jestli budu mít manželku a deti. Na to se nedá spoléhat.. proto žiju teď. Nic víc neřešim.. nemám takovej ten diagram jak ten pán v basnících. První díťě, první auto...
o 18.10.2016, 10:44 | hutchins
Já bych se toho nebál, nikdo přece neví co bude za rok, já jsem vyřizoval hypo i s vědomím toho že jsem ve výpovědní lhůtě s nejistou budoucností práce ale prostě bydlet se musí, ta hypoška alespoň donutí člověka poctivě chodit do práce a mít ten příjem takový aby člověk přežil. Při dnešních nízkých úrocích to jde dobře, vybral bych si nějaký velký finanční ústav, sklepal úroky co nejníž a užíval si nového bydlení.
o 18.10.2016, 11:32 | rover (WoodTech)
Mám Hypo od Komerčky a klidně každému doporučím. Dala se vyjednat spousta nestandardních podmínek za dobrej úrok. Po jejich jednání jsem tam převedl i všechny účty a sem spokojenej.
o 18.10.2016, 11:44 | Only_One
Investice do vlastního bydlení, která je rozumně nastavená je to nejlepší co můžeš udělat..
o 18.10.2016, 12:18 | assassin
pro me je zas docela ulet si vzit hypo, kdyz nevim co bude, jestli chci cestovat atd... to same kdyz nemam prijem takovej abych neco nasetril...

pro me osobne by hypoteka byla svazujici, presne jak pise hutchins, hypoteka cloveka donuti chodit do prace - clovek pak nechce riskovat, zkusit jinou praci, odjet za praci do zahranici

ja za sebe muzu rict, ze to ze jsem si nevzal hypo bylo to nejlepsi co jsem kdy udelal :)
o 18.10.2016, 12:19 | Losky
Nevíte, které banky nabízí roční fixaci?
o 18.10.2016, 12:27 | LukasMatej
Hypoteky ano, jsem pro.. Pát jich mám. To z důvodu inevestice. Ale zároveň mi přijde ulet mít na konte nulu prat si hypnu 100% a pak resit za co vlastne ten byt vybavim, z ceho zaplatim dan. Skonci to tak ze si pudje vzit klasicky uver a to je omal ucesta do pekel.
o 18.10.2016, 13:11 | Woko_O
To já si zas dokážu spočítat kolik si můžu dovolit splácet a vedět kdy ještě přežiju a kdy už ne. Nějaký peníze samozřejmě mám..ale ne nějakejch 200tis. Je.mi 25,pracuju 5 let a z toho poslední rik za nějaký normální peníze a u toho pravděpodobně zůstanu i když třeba ne, nevím. Rodiče mi nic odmala nespořili, ani bych to po nich nechtěl.. vystačim si sám. Někdo prostě má štěstí že si může koupit bydlení bez hypo, někdo prostě ne. Lepší to vzít v tomhle věku než o pár let později. Byt můžu časem pronajímat. Vůbec bych se nebál práce v zahraničí a nebo cestování i s hypotékou. Vždycky se to bydlení využije a hlavně až budu starší tak tam můžu chcípnout s vědomím že je to moje..

1.4mil neni málo ale ani né moc vzhledem k cenam bydlení.. moc to hrotit nebudu, o nic nejde.. jsou horší věci na světě..
o 18.10.2016, 13:15 | AR
tak ono si to dokáže spočítat i banka :D a pokud dojdou k tomu že ti ty prachy nevyjdou abys pokryl jejich splátky a životní minimum tak ti tu hypo nedaji :D
o 18.10.2016, 13:16 | Woko_O
Tak jasně.. kluci já nikde za 10tis nesázim kytičky. Nemám žebráckou praci bez budoucnosti. Mám plnohodnotnou práci s možností rozvoje a růstu. V klidu..
o 19.10.2016, 21:59 | cendler
hele zrovna řeším to samé na cca 2,5mil a vybírám mezi ČS a unicredit bank a zatím mi teda vychází lépe tak unicredit
Česká spořitelna:
5 let fix 1,69%
8 let fix 1,79%
10 let fix 1,79%

UniCredit Bank:
Úroková sazba 1,29 % p.a. až s fixací 3,5,7, a 10 let
o 19.10.2016, 22:17 | AllInOne
Nevim jak dnes, ale jeste nedavno unicredit vyzadoval pojisteni k hypo.
Bylo spocitano na x let...treba 200tis za nej.
A tato castka se pripocrtla k vysi dluhu a clovek z ni platil urok :-)

Hypotecka dnes u 90tky taky neco kolem 1,6-1.7.
Ale ty desetiny jsou z milionu takovy drobny, ze si nedas pres den menu a mas to zpet :-)
o 19.10.2016, 22:36 | Mr.Scully
Rozdíly v těch sazbách jsou zanedbatelný. Já mám tuším 1.59% u spořky, ale narazil jsem na jeden problém, který může být pro někoho podstatný. Byl jsem varován, že ČS je poměrně pedantská na přesně prostavěnou částku a potvrdilo se mi to. Při každém čerpání je nutné nechat si znalcem potvrdit prostavěnou předchozí čerpanou částku, ale pozor, nelze ji ani překročit! Takže když je třeba první čerpání mega a prostavíte dle znalce (nikoliv faktur) 950 tisíc nebo naopak 1.05 mega, tak to může být problém. Já jsem konkrétně dle znalce prostavěl 1.2 mega místo milionu a to hned bylo keců, že jsem porušil podmínky hypotéky a že do toho nesmím dávat vlastní peníze (ale trefte se do odhadu znalce plus mínus pár procent, když realita je stejně úplně jiná...).
o 19.10.2016, 22:38 | AllInOne
Heh, to je dobry:-)
Misto toho aby byli radi tak...
Vsude je neco...

o 19.10.2016, 22:46 | cendler
AllinOne : to máš pravda, je pravda bez toho pojištění je urok hned 1,59%, ale jak říkám momentálně se to teď řeší a domlouvám kdo mi jakou dá nabídku, budu stavět dřevostavbu s Rýmařovem, takže to asi nebude problém s nějakou prostavěností, když ten barák postaví za 20dní, ale ještě nevím jak je to financovaný přesně
o 19.10.2016, 22:54 | AllInOne
Ber to jako vsuvku :-)
Kolikrat sem videl u bank super urok, ale jen diky nehorazne drahymu pojisteni.

A hodne lidi odpadne na tom, ze na riziko, na ktery musi byt u banky pojistenej, tak je pojistovna vubec nepojisti, protoze.....

Pak dej jen zpetnou vazbu jak si poridil.
o 20.10.2016, 07:35 | blabla
Zrovna jsem bral u mBank 90% za úrok 1,99% (sleva 0,1% oproti internetu). počítal jsem rozdíl a je to asi 50Kč za měsíc a celkem za 25let 15 000Kč, takže asi tak.
Pojistit bylo potřeba akorát dům (panelák) + nepovinně byt, který bych stejně pojišťoval, za cca 1700/rok.
Spíš bych popřemýšlel jestli máš možnost i ušetřit bokem a dát mimořádnou splátku-mBank má 20%roční jistiny bez poplatku. Mám peníze na rekonstrukci, takže pokud něco zbude tak se mi to bude hodit.
o 20.10.2016, 08:38 | AllInOne
Ten propočet je dobrej, ale ty tu slevu 0,1% nebudeš mít 25 let, ale po fixu budeš mít třeba klasickej úrok bez slevy :-)
Tak se to počítat nedá :-)

Franta od vedle má 2,09, já 1,09, takže na naši 5ti letou společnou fixaci sem ho posral o 3000 Kč :-)
o 20.10.2016, 12:06 | blabla
Samozřejmě že tu slevu mám jen na fixaci, to je jasné.
Těch 25let jsem spočítal jen tak z hecu, aby bylo vidět že nemá cenu vybírat za každou cenu jen podle úroku, že to může být ve finále pár desetikorun/měsíc :D
o 20.10.2016, 17:39 | AllInOne
:-) jsem rad, ze si rozumime :-)
o 20.10.2016, 22:16 | M.Á.R.A.
Já jsem hlavně zvedavej jak budou lidi co si ted berou hypotéku s urokem co je ted okolo 1,6, budou splácet hypotéky za 5 let až jim skončí fixace a úrok bude třeba 4% což reálně možný je, páč ty banky musí taky z něčeho žít.A ono navýšení o několik tisíc bude likvidní, jelikož už ted mraky lidí co mají hypotéku jedou s prachama nadoraz, z čehož plyne pěkná žumpokrize pro všechny.
o 20.10.2016, 22:25 | Kamil07
M.Á.R.A.: To je dobra pripominka, tohle jsem rikal znamemu kdyz si bral hypo a odbyl me s tim, ze tak vysoko to uz nikdy nebude :-)
o 20.10.2016, 22:37 | M.Á.R.A.
Známá byla včera na nějakym finančnim summitu, kde byli nezávislí přední čeští i světový ekonomové, jen pro zajimavost vstupenka stála 12000kč, asi proto aby tam nešel každej vošoust, primarně tam byli podnikatele, bussinesmani atd.Odcházela velice smutná, jen co jsem od ní ve zkratce pochytil, tak tam říkali něco o tom že během dvou let bude daleko horší krize než v 2008, během pěti let budou úrokové sazby na hypo 5-7%.Tím nechci nikoho strašit, ani tady nebudu skálopevně tvrdit, jestli to je pravda nebo ne, to stejně ukáže budoucnost, ale jedno je jisté historie se opakuje jak na finančnim, tak realitnim trhu a je otázka, jak to každej ustojí nebo ne, každopádně všem držim palce.
o 21.10.2016, 00:56 | Mr.Scully
Na to asi člověk nemusí platit 12k, aby tušil, že přijde druhá finanční krize, mluví se o tom už relativně dlouho. Úroky hypo samy o sobě jsou asi irelevantní, jde o inflaci, vývoj cen, celkový stav ekonomiky atd. Naši otcové taky měli před 15-20 lety hypotéky za sazby třeba i 15% a celkem to ničemu nevadilo, inflace a růst platů koneckonců taky nebyly nejmenší.
o 21.10.2016, 18:54 | Woko_O
Dokázal byste mi někdo poradit jak se to správně počítá? Vím jen nějaký ten vzorec jakože JISTINA x SAZBA x ČAS /100, ale vůbec to nevychází jako podle těch kalkulaček co sou na netu..

Když jsem si to teda projel tou kalkulačkou kdyby mi z úroku 2.99% stoupnul úrok na 5%, tak to pro mě bude znamenat navýšení asi o 1400,- pokud jsem to dobře pochopil..

Asi bych někdy měl zajít na nějakej kurz kde se učí počítat s financema atd.. jsem úplně dutej..
o 21.10.2016, 21:04 | Mr.Scully
Já mám technickou vejšku a stejně mě tyhle výpočty minuly... mám solidní úrok 1.59%, ale šestimegovou hypo stejně přeplatím na splátkách asi o mega a něco, takže... :-D
o 21.10.2016, 21:09 | Collin
Scully: Ty máš šest mega hypu!??
o 21.10.2016, 21:17 | AllInOne
7,8 let zpet se hypo na 30 let preplacela o 90-100%
o 21.10.2016, 21:26 | Mr.Scully
Collin - tak mám barák klasicky suterén, přízemí a podkroví, moderní barák, takže i téměř "svépomocí" budu někde na 8 mega minimálně plus pozemek za dvojku... to jsem teda fakt cash dohromady neměl :-)
o 21.10.2016, 21:31 | Collin
Já jen jaké je splátka a na jak dlouho!??
o 21.10.2016, 21:37 | Mr.Scully
Asi 27k měsíčně na 25 let, nevím teď z hlavy přesně. Plus mínus. Budu holt makat intenzivně, abych to splatil co nejdřív, 25 let dlužit nehodlám.
o 21.10.2016, 22:22 | Collin
Hnus.. Fakt Hnus.. Ale clovek nenadělá nic.. Já mám Hypo okolo 5tis.. Teď berem druhou na cca. 7,500kc.. Ale vůbec se mi to nelíbí..
o 21.10.2016, 22:23 | Woko_O
Scully: já jsem třeba zjistil že vůbec nevím jak to funguje, takže asi začnu obdivovat lidi co se v tom vyznají a dokážou to spočítat.. což samozřejmě normální bankéři nejsou. Takže na to taky seru a budu používat kalkulačky k tomu již vytvořený.. :D

Nicméně, máš zajímavou hypotéku. Chtěl bych vidět co se dá dneska udělat za 8 mega. Pokud to zvladáš a ještě nějak žiješ, tak klobouk dolu, to ti přeju.. :)

Jinak abych se vyjádřil k mojí situaci - libí se mi jeden byt 2+kk, malinkej 35m2 - novostavba, 3 podlaží, cihlovej. Byty tam maj rozdělený 3 realitky a nikde není kontakt na toho developera. Nejdřív sem 2x volal jednomu makleři - 2x mi řikal, že mi zavolá až si to nějak srovná a dá mi vědet.. neozval se. Volal jsem dalšímu - říkal že se domluví s majitelem a..neozval se. Domluvil jsem se třetím - ten jedinej mi vysvětlil co a jak a řekl mi že v daný lokalitě bude až v úterý a že se tam sejdem a dal mi i možnosti financování. To jako ty makleři ty prachy nepotřebujou? Dyť z toho maj slušný provize ne? Tak rád bych se napřímo domluvil s majitelem toho objktu místo tady těch žebráků..
o 21.10.2016, 22:33 | Collin | Upraveno: 2016-10-21 22:33:38
2+kk pro jednoho ok.. Otázka je,kolok za něj? A kde?
My teď jedem kousek za Brno,ceny jsou v Brně i v okolí úplně strašné.. Pozemek mám,ale už je to dál na dojíždění,tak jen byt..
o 21.10.2016, 22:54 | Woko_O
2+kk jen pro mě, zatím jsem sám, když budu se slečnou tak i ve dvou se to dá. I kdyby bylo děcko tak minimálně rok se to zvládnout dá. Potom to můžu pronajímat, případně prodat. Důležitý je, že to za čas bude moje a můžu tam chcípnout. Je to v Mělníce, za 1.380mil - pracuju v Boleslavi a případně se to dá i do Prahy po dálnici..
o 21.10.2016, 23:17 | Mr.Scully | Upraveno: 2016-10-21 23:17:48
Woko_O - i za těch třeba 8M je to spousta kompromisů. Pokud člověk chce mít dům u velkýho města v dosahu MHD a se solidně velkým pozemkem, tak to roste hrozně nahoru. Já budu mít relativně obyčejný asi 7+1 s garáží, místností na sport (nebo pařby) a sklípkem na jídlo. Dvougaráž už nebyla kam dát, pozemek je relativně malej, sousedi nacpaný kolem... nikdy to není dokonalý, to by člověk musel být fakt multimilionářem a i tak takový pozemky se neprodávají, aspoň u nás v kraji ne. V Praze a okolí je toho asi víc, ale cenově to ani nechci vidět :-)
o 21.10.2016, 23:32 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-21 23:35:32
Woko_O: 35 m2 je na 2+kk hodne malo, to mi spis sedi na 1+1, nebo 1+kk.
Az to uvidis na zivo, tak si to rychle rozmyslis.
Mam ted 2+kk 60 m2 a je to na hrane, mensi si nedovedu predstavit, natoz skoro o polovinu.
Nastesti uz mam pozemek, takze do dvou let uz snad budu bydlet normalne.
o 21.10.2016, 23:58 | Woko_O
Těžko říct no, ještě jsem to neviděl. Momentálně v něčem podobnym žiju ale u rodičů a relativně mi to stačí. Jsem nenáročnej a mám rád útulný místa. Bohužel si nemůžu dovolit vzít něco za víc peněz. Kdybych měl pozemek, jsem v pohodě..postavím si menší baráček za 1.5mil a neřešil bych nic.. bohužel nemám a ceny pozemků jsou skoro na ceně baráku a to je pro jednoho hodně..
o 22.10.2016, 02:06 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-22 02:17:25
Nedavno jsem byl podepisovat smlouvu a jako nebylo to uplne levne :-)
Nicmene kdyz vidim co resi Scully, tak me to cele vyjde celkem dobre, navic za tu cenu bych nekoupil ani srovnatelny byt v nejake novostavbe.

Pokud uz v necem takovem uz bydlis, tak to bude v pohode.
Kamos se ted chysta prestavet 1+1 37 m2 na 2+kk a podle mereni to pujde, jen to bude fakt mini.

Popripade neuvazoval jsi o nakupu bytu v nejakem starsim dome? Ty novostavby vychazeji draho.
Nevim jak se u Vas pohybuji ceny, ale treba u nas v Ostrave-Porube stoji byt 2+kk 53 m2 v novostavbe cca 2 mil. a jako nic moc, zadny luxus.
Za cca 1.2 mil. jsem schopny koupit stejne velky byt po pekne reko ve vedlejsim starsim dome.
o 22.10.2016, 10:23 | Mr.Scully
Já úplně nesleduju trh, ale mám pocit, že poslední roky ty ceny rostou, lidi hodně kupujou nemovitosti, hlavně teda moderní byty a staví, prostě se všichni stěhujou do lepšího a na sídlištích v panelácích zůstávají nízkopříjmové skupiny a důchodci. Ty ceny bytů tady v Plzni jsou asi plus mínus podobné jako v Ostravě nebo v Brně a nejsou malé. 3+1 bych odhadoval tak 2.5 mega za stávající zástavbu (po rekonstrukci) nebo 3 mega za novostavbu.

Každopádně Kamil má pravdu, 35m2 je dost zoufale málo. Pod nějakých 50m2 bych teda nešel, i pro dva lidi je to dost na hraně.
o 22.10.2016, 10:53 | Woko_O
Bohužel - dá se sehnat byt v paneláku za 1.3 mega ve stavu v jakým to prostě je a bylo, tedy ty jádra z kartonu, podlahy hnusný atd a ještě navíc panelák. Tohle je novostavba, kde si můžu v ceně vybrat i dekor atd. Jenže 70m2 už je za 2.5mega, což už se mi vyplatí koupit pozemek a postavit, jenže to je už moc peněz. Nájem je nesmysl, protože ten startuje tak na 7500 + poplatky a ve finále máš hovno. Vím že 35m2 je málo, ale myslim si že je to i prioritách. Ja v bytě jen spim a něco málo sežeru, jinak sem furt někde. A to jestli usnu na gauči u televize v místnosti jak kráva nebo v malým obývaku je mi jedno. Vzhledem k tomu že na to jsem zvyklej, tak mi to asi tak špatný nepříjde. Naši mají barák jak kráva a příjde mi to jako zbytečný plejtvání místem. V Ikea maj takovej ten vzor pro 35m2 a mě se to líbilo. Myslím si že i ve dvou s přítulkou to případně půjde.. neměl bych strach, koncepce toho baraku naznačuje, že i když je to malý, je to vzdušný.. uvidíme
o 22.10.2016, 12:26 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-22 12:27:40
Mr.Scully: Jestli 2.5 mil., nebo 3 mil. to uz fakt nehraje roli, ale u nas je rozdil mnohem vetsi, ale sleduju pouze lokalitu Poruba, centrum Ostravy je na byty drahe jako prase.
Kazdopadne mas pravdu s tou skladbou lidi, pripada mi, ze v tech starsich domech nezustava nikdo normalni :-)

Woko_O: V tom pripade je novostavba jasna volba. Pak dej vedet jak jsi poridil.
o 22.10.2016, 13:44 | Woko_O
Kamil: to je právě ono.. moc rád bych se zašel podívat abych už mohl zkoušet banky, případně rovnou začít jednat, skládat zálohy atd. Ale to by někdo z těch makléřů musel něco dělat.. Pak mi řeknou, že už to někdo koupil a já budu nasranej, protože se už dva tejdny snažím s někým domluvit aby mi mohl udělat prohlidku!
o 22.10.2016, 13:57 | Kamil07
To znam, tohle se mi stavalo u pozemku, nekdy je ta domluva fakt tezka.
o 23.10.2016, 11:17 | HIGHTOWER
o 23.10.2016, 15:52 | mrazik
V kazde dobe se najdou odbornici co predpovidaji krizi ve stejnem poctu, jako ti co predpovidaji, ze se nic nestane. Takze vzdycky se za par let najde ta spravna skupina co mela pravdu.
My zacinali hypo se sazbou 7.9, pak po peti letech 6.9.
o 24.10.2016, 16:48 | jamjam
zkus si rovnou zajít i do nějakých bank, do koupě jdi určitě teď. Banku nakonec bude stejně nejvíc zajímat kolik vyděláváš a jestli nemáš někde nějaké úvěry. Kupoval jsem si před rokem byt v centru Phy, stejně velký jako píšeš, taky jsem sám a měl jsem teda něco našetřeno, takže jsem si nebral 100%, ale jednoznačně doporučuju Equa bank... nechal jsem si udělat nabídku od 5 bank a úplně nejtragičtější to bylo u ČS...
o 24.10.2016, 17:11 | Mr.Scully
U mě zase vyšla ČS relativně nejlíp (když pominu ty jejich dementní a zbytečné kontroly prostavěnosti přesné částky) a vzal jsem to od nich - a kamarád, co se tím živí, mi mezi řečí doporučoval spíš Raiffku. Takže zase sto lidí sto názorů...
o 24.10.2016, 17:40 | HIGHTOWER
jamjam: a nebyl nějaký problém s tím, že v systému bylo 5 poptávek po hypo? Oni co vím, tak už jen když udělají kalkulaci, tak se to zanáší do nějakého registru a před pár lety celkem na to blbě banky koukali a ani nechtěli pak hypo dát, když tam člověk měl 3 a více kalkulací :-( a bez zavedení do tohoto systému to nešlo přesně předložit nabídku...
o 24.10.2016, 17:45 | AllInOne
Vezak ma pravdu...

V momente kdy dojde k prescore u dane banky.....je to videt v systemu...des k jine bance a za vetsinou chce prohlaseni te presesle banky, ze uver nebyl treba cerpan...

o 24.10.2016, 18:25 | Woko_O
Já teda doufám, že to stihnu do toho prosince, max do konce roku. Nevím jak to pak hodlaj řešit u studujícíh, kteří hned po škole dostanou práci, kde budou dělat třeba rok a budou chtít bydlet.. Samozřejmě že za rok našetří úplný hovno, respektive ne na 80% hypotéky. Tím samozřejmě budou jen vyhazovat nějaký prachy za nájem atd, takže neušetří vůbec nic.. to pak aby se človek zbláznil z toho, když mu nedopřejou ani mít možnost bydlet "ve vlastním"..
o 24.10.2016, 18:35 | Mr.Scully
Studující budou mít samozřejmě smůlu... tady celkově panuje takový dost mylný všeobecný názor, že každý má "nárok" na vlastní auto, bydlení atd., což je samozřejmě nesmysl. Vždycky bude existovat nemalé procento lidí, které kvůli nízkým příjmům nikdy na vlastní bydlení nenašetří.
o 24.10.2016, 18:36 | HIGHTOWER
navíc, nevím, zda v systému mají uvedeno, že je to jen kalkulace a nebo to vypadá, že tam nastal nějaký problém a banka hypo zamítla :-( a ty další už jsou obezřetné.

A co mi bylo řečeno, tak klient bez nějaké splátkové historie, ač kladné, to má těžší, než někdo, kde historie splátek je, neb se vidí, že splácel dobře :-D Takový paradox no, prostě kdo měl nějakou půjčku a splácel je pro banku důvěryhodnější než ten, kdo si nikdy nepůjčil :-(
o 24.10.2016, 21:49 | Woko_O
Samozřejmě chápu, že názor že každý bude mít vlastní bydlení je mylný, ale jak to ti lidi mají dělat? Přece když si člověk založí rodinu, tak nemůže bydlet u rodičů. Ty byty k pronájmu, taky dojdou, navíc ceny pronájmů nejsou levná záležitost. A našetrit 400tis z platů v ČR, není skoro možný. Když ti někdo nepomůže nějak začít, tak není šance aby ses někdy dostal do vlastního.. to mě sere, že ta vidina budoucnosti pro mladý je v hajzlu, protože akorát budou někomu platit aby se měl líp a ve finále budou mít úplný hovno.. :/
o 24.10.2016, 22:56 | M.Á.R.A.
Je to tak že banky mají nějaký interní systém kde je vidět, že už jsi poptával u jiné banky hypo a pokud ti to neschválí a jdeš jinam tam už to vidí a je to problém.Zkus si od někoho sehnat kontakt na dobrého makléře, který ti poradí co a jak, když půjdeš přímo do banky, nadělí ti různý pojistky a další jejich zbytečný produkty, který budeš platit zbytečně.
o 25.10.2016, 00:04 | Mr.Scully
Woko_O - pronájem vždycky je levnější než hypo, nemluvě o tom, že není riskantní. U hypo potřebuješ trvalé příjmy, u nájmu je to tak nějak fuk, na nájem v menším bytě vždycky mít budeš, i kdybys měl dělat prodavače na pokladně v Kauflandu. Nemluvě o tom, že jsme v situaci, kdy probíhá mohutná výstavba, ale populace neroste - tzn. lidi dědí baráky a byty po prarodičích atd.

Nemyslím si, že našetřit 400k je nějakej extra problém, z průměrnýho platu (27k nebo kolik) desítka měsíčně musí zbýt vždycky - jasně, spousta lidí v nižších profesích na průměrnej plat nedosáhne, ale zase třeba bydlí ve dvou a to se šetří daleko líp. A ty situace, kdy má člověk podprůměrnej plat a buď je sám nebo si nasekal v mládí nezodpovědně děti... tam prostě smůla, na vlastní bydlení přirozeně nedosáhne.
o 25.10.2016, 07:25 | assassin
Woko: hele me je 36 a bydlim v najmu, to ze nemam vlastni byt me absolutne netrapi. ono ve finale jestli ma clovek platit 30let hypo a nekdy pred smrti je to "jeho" nebo jestli do konce zivota plati najem je tak nejak fuk.
o 25.10.2016, 12:34 | Mr.Scully
Hlavně znám spoustu lidí, kteří cestují, takže prostě jim vyhovuje být rok v nájmu v Praze, pak rok v Berlíně, pak rok v Brně, pak třeba bungalov někde na vesnici a pak zpátky do Prahy. Já jsem v tomhle usedlejší :-) a preferuju jistotu svýho bydlení, ale svým způsobem jim tu volnost závidím.
o 25.10.2016, 17:22 | Collin
assassin

Rozdíl je např.ze děckám tady něco necháš.. V baráku,bytě poté mohou bydlet,pronajimat,prodat..
o 25.10.2016, 17:46 | assassin
Collin: tomu rozumim, jenze deti stejne nemuzou cekat az umres a obvykle svoje bydleni zacnou resit driv, tvoje nemovitost jim pak nekdy muze pomoci - otazka je jestli to budou potrebovat. casto je nejake dedictvi spis zdrojem sporu.

ja to ted resim, protoze jsem nejake prachy nasetril a bojim se je mit v bance - cekam nakej "pruser" - pokud bych resil nemovitost, budu narocnej (tzn bych potreboval cca to co Mr.Scully) a nejsem si jist, jak dlouho dokazu mit nadstandardni prijmy, aby mi za 3roky splatka 30tis nelamala vaz - a takovahle "narocnejsi" nemovitost muze byt dost problematicka na prodej = projedes balik, kdyz to musis prodat rychle.
dosel jsem k silenemu napadu, ze koupim veteran/youngtimer :)
o 25.10.2016, 18:19 | Collin
Jasný bydlení začnou řešit dříve.. Ale jak sem psal něco jim tu necháš a muže jim to dost pomoc..
o 25.10.2016, 20:37 | Mr.Scully
assassin - nevýhoda dražších baráků je to, že kdo tyhle peníze má, tak si postaví barák sám podle sebe. Tzn. já kdybych hned po stavbě prodával, tak třeba 20% podle mě prodělám. Nejlepší je mít super pozemek a tam postavit nějakej střední barák třeba za 5M. To se prodá okamžitě. Blbý je, že super pozemků je jaksi nedostatek :-D

Jinak náročnej člověk bejt může, ale já si teprve v půlce stavby uvědomuju, že jsem měl místnosti rozvrhnout trošku jinak, dát ještě jedno okno na sever atd. atd. Chybama se člověk učí, druhej barák za 10-15 let už bude lepší :-D
o 25.10.2016, 21:26 | assassin
Scully: tak nejak jsem to myslel. tim padem jsem, ale ve slepe ulicce, katalogovej dum na 600m2 mezi dalsima takovejma nechci a neco "podle sebe" je velky riziko - navic vsechno 100x promyslim porad dokola, ja bych snad ani nezacal stavet :D kdyby mi jak rikas nekde chybelo okno, ja bych to snad zboural :)
o 25.10.2016, 21:42 | Mr.Scully
Hele my už jsme za pochodu dvakrát měnili velikost okna nebo velikost pracovny a WC... dneska nám okna zaměřovali a když jsme to porovnávali s projektem, tak jsme zjistili, že už ani vlastně nevíme, která verze projektu platí... no prostě až to nějak celé skončí a budou všechny díry tam, kde mají bejt, tak si velmi oddychnu :-D

My jsme do baráku šli s tím, že investujeme podstatně víc než průměrný kupec, ale zjistili jsme, že ty extra peníze jdou stejně do nadstandardních materiálů... padá to tam jak do černý díry, ani člověk nemusí chtít velkej barák. Nicméně kdybych to měl absolvovat znova, tak bych velmi zvážil, jestli bych radši nekoupil hotovej barák. (Pochopitelně tím teda nemyslím katalogovej).
o 25.10.2016, 21:47 | assassin
Scully: super to jsem potreboval slyset :) ja mam zase par znamejch co koupili starej a predelali - a ti zas rikaj, ze nikdy znova, ze by uz zas staveli jedine "na zelene louce" .. a pak proc nechci svoje bydleni :D
o 25.10.2016, 22:10 | Mr.Scully
No rekonstrukce je z mého pohledu největší kravina ze všech :-) Ta se nikdy nevyplatí, leda kdyby to byl nějakej úžasnej pozemek a ten barák byl třeba 10 let starý, to jo. Jinak je podle mě lepší to strhnout a postavit od nuly.

A když říkám, že bych barák koupil, tak jedním dechem dodávám, že v dané cenové relaci třeba 7-10M se v Plzni nic rozumného nenachází, prohlížel jsem to několik měsíců. Jo, pár baráků je, buď třeba bungalovy (já chtěl patro i sklep) nebo blbá lokalita.

Ale asi jsme se odchýlili od původního tématu :-)
o 26.10.2016, 09:38 | Woko_O | Upraveno: 2016-10-26 09:39:33
Scully: ohledně toho že pronájem je levnější.. tady u nás v kraji se pronajímá 2+1 tak za 8500 + poplatky a to ještě něco staršího. V hypo to mám asi tak o 2tis levnější, i když menší ale zase novější. Asi záleží na tom kolik se investuje no.. myslim že cenově do 1.5mega je lepší hypo..
o 26.10.2016, 09:58 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-26 09:59:33
Kazdemu rozumnemu musi dojit, ze je lepsi hypo, nez najem.
Proc bych mel nekomu platit a byt permanentne ve stresu, kdy bude domaci nemovitost potrebovat a dostanu vypoved?
Dale tady nekdo zminoval, ze kdyz by odchazel z najmu, tak by sel do neceho co stavi Scully, takze predpokladam, ze v necem nadstandardnim bydli i v najmu a tim padem tomu odpovida i vyse najmu, kterou by se krasne umorovala hypo.
o 26.10.2016, 10:12 | Mr.Scully
Tak samozřejmě že je lepší hypo než nájem, ale je víc faktorů pro rozhodování.

1. Já jsem třeba po VŠ netušil, kde chci bydlet a s kým chci bydlet atd. Šel jsem postupně cestou nájem => vlastní byt => vlastní dům. Podle mě člověk někdy v 20-25 letech úplně neví, co chce a zavázat se na 30 let k hypo na místě, kde třeba za tři roky už nebude chtít být (stěhování za prací, za ženou atd.)... nevím.

2. Hypo má pořád tu drobnou nevýhodu, že prostě se musí platit pořád... z nájemného bytu se dá v případě krize vždycky utéct do malého levného bytu za pár tisíc, ale z hypo snadno neutečete.

A to říkám s tím, že jinak se hypo samozřejmě zastávám. Vždycky je lepší nemovitosti vlastnit než ji mít za podobné peníze jen půjčené.
o 26.10.2016, 12:38 | Kamil07 | Upraveno: 2016-10-26 12:41:49
Vzdy je vice faktoru, ktere hraji roli a najemni bydleni jako startovaci, nebo prechodne vubec nezatracuju.
Spis jsem ale myslel takove ty usazene ctyricatniky s rodinou, kteri plati nemale najmy a ve vysledku vlasne nic nemaji.
Vedle ve vchode bydli znamy 20 let v najmu, ma normalne rodinu, stehovani do jineho mesta nema v planu, ale proste vlastni bydleni neresi.
Pro nej je hlavni, ze ma kazdych pet let nove auto za milion a pul na splatky a to je jeho jedina starost. Tohle nikdy nepochopim, pro me je vlastni bydleni zaklad a jsem nestastny, ze musim jit na chvili do najmu mezi prodejem bytu a postavenim domu :-(
Bohuzel jsem sehnal kupce na byt driv, nez mam postaveno.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1716 sekund.