Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Televize

o Navštíveno 5084x o
o 01.10.2016, 11:21 | Raimmii
Mám dotaz z výběrem televize, co by jste doporučily? Doteď jsem měl Panasonic TX-P42UT50, naprostá spokojenost, dokonalý obraz i na obyč anténu. Takže bych si představoval něco s takovou kvalitou obrazu, ale už chci uhlopříčku 129-150cm, spíš 150cm.

Co jsem koukal po elektrech tak ty 150cm obraz vždy celkem mazanice...

Máte někdo nějaké doporučení?

o 02.10.2016, 20:51 | Tuner#2
Důležitý fakt je z jaké vzálenosti TV sleduješ?

Pokud koukáš na 42" TV ze 2,5m a zdá se Tě na tom DVB-T dobré, tak 150cm TV bude potřebovat min. 3,5 - 4m aby to nevypadalo jako mazanina - je to jednoduchá matematika. Další fakt je, že obyčejné LCD (myšleno základní a střední řady) budou proti kvalitní plazmě v tomto aspektu prohrávající.
o 02.10.2016, 21:39 | Raimmii
původně jsem se díval ze cca 2-2,5m, ted jsme se přestěhovaly a mám to k televizi 3,70m, ta 106cm se mi zdá už fakt malá... proto jsem chtěl větší

Jinak dnes jsem prošel snad 6 velkých elekter, viděl snad 100 televizí a co jsem se dozvěděl že pokud 4K tak jedině aby měla 1000Hz a výš, Panasonica prej už ne plazmy měl dobrý ale LED už ne, nejvíc mě obrazově zaujala SONY a pak JVC, ale maj operační systém android což jsem nechtěl, nečetl jsem na něj zrovna pozitivní recenze, jinak sháním tu telku do cca 20tis. víc se mi dávat nechce.

Šlo mi o to jestli někdo nějakou doma má a jak je s ní spokojenej... recenze na netu na ty telky v tomto cenovém rozmezí nejsou téměř žádné... a nechci vypláznout 20tis. a bejt pak doma nasranej...
o 02.10.2016, 21:54 | Tuner#2
Jo tak pokud přecházíš na větší vzálenost, tak OK.

Jen u těch Hz, tam máš asi o nulu více ne??? Do nějakých 40 - 50tKč jsou to všechno 100Hz panely, až některé TOP modely mají 200Hz panel, což je u pohybu a jeho plynulosti už opravdu znát. Nicméně za 20tKč v téhle velikosti to bude stejně zákdní řada od daného výrobce a tam je skoro jedno co koupíš...
o 02.10.2016, 22:29 | Raimmii
Možná jsem to špatně napsal, panely mají 100Hz, ale přepočet aspoň 1000hz, ten můj panasonic má taky 2000Hz, je to prej důležitý aby byl obraz plynulý a nesekal se, kor když bych vzal 4K, u Full HD to prý tak nevadí, ale nevím, jen co jsem dnes nejčastěji slyšel, chtěl jsem brát Panasonica slevněnýho z 24tis. na 20tis. a rozmuvili mě ho že má jen 400Hz
o 03.10.2016, 14:03 | SilverGhost
Rozdíl mezi 100 Hz a 1000 Hz je stejný jako 100 W RMS a 1000 W PMPO.
o 03.10.2016, 16:37 | Tuner#2
U takového prodavače bych se otočil na patě a už by mě tam neviděli...
o 03.10.2016, 17:25 | radek.613
Raimmii, kup si v bazaru za 5k jetou plazmu od Panasonicu a nic neřeš...
o 03.10.2016, 17:42 | Raimmii
ok takže Hz neřešit u 100hz panelu?

Po použitejch jsem koukal taky, ale nic moc tam není, 300km pro televizi nepojedu...

400Hz na rozlišení 4K stačí? Pokd jo vemu ho rovnou a nebudu to řešit... Jsem s tím svým spokojen, teda až na to že v pravým rohu začala hučet (jen pokud jedu přes net...)
o 03.10.2016, 20:28 | Tuner#2
Ty budeš mít zdroj 4K signálu? Já myslím, že krom vlastní produkce nějakou hodně pěknou kamerou/zrcadlovkou to mít nebudeš.

Navíc u procesoru spíše než na tom kolik má taktovací frekvenci záleží na jeho samotné kvalitě. Jsou videoobvody špičkové kvality s menší taktovací frekvencí a naopak...
o 03.10.2016, 20:46 | gizmi
Přidám se. Do jaké TV dnes jít v cenové relaci 30t peněz (cca, více bych nerad dával, ale nevylučuji)? Na stěně je aktuálně plazma od Panasonicu TX-P50G30E (dal jsem před 5 lety na Tunera a rád opět dám jeho rad). Podmínky jsou stejné jako dříve - nepotřebuji žádné internety (od toho je tablet a PC), nepotřebuji žádné 3D kraviny (fakt nebudu sedet doma s brejlema a stejne na to neni moc filmu) a ocekavam od toho co nejlepsi obraz + rad bych sel i velikosti o chlup dal (mám to k TV od sedačky přes 4m)
o 03.10.2016, 22:42 | muSlim
2 Tuner#2: Napríklad bežne dostupný Netflix? :-)
o 03.10.2016, 22:48 | xSam
Nebo Playstation...
o 03.10.2016, 22:49 | Tuner#2
muSlim: Nevím jak moc běžně dostupné to je, ale myslíš, že ten stream je nějak kvalitní? nehledal jsem o tom žádné informace, ale vzhledem k tomu, že jen málo filmů na BD využívá maximální potenciál fullHD, tak pochybuju, že někdo bude poskytovat 4K s nějakým slušný datovým tokem.

gizmi: Můžem zítra pokecat, ale přiznám se, že v konkrétních modelech mě za ty 3 roky "ujel" vlak a těžko něco radit konkrétně.
o 04.10.2016, 00:20 | muSlim | Upraveno: 2016-10-04 00:21:43
2 Tuner#2: ale hej, celkom pekné to majú. Samozrejme to nie je full-blown 300GB/film, ale dá sa na to veľmi pekne pozerať. Jediný problém Netflixu je, že aj keď ručne nastavíš na webe (ovládací panel je na webe) že má primárne tlačiť 4K čo to dá, pri akomkoľvek zakolísaní downlinku na pripojení prepína nižšie a nižšie (4K > 2K > fHD > HD > 480p), ak nestíha (našťastie sa mi to stáva veeeľmi zriedkavo) :-)
o 19.10.2016, 19:06 | Raimmii
tak už jsem koupil, dám sem malou recenzi kdyby se to náhodou někomu někdy hodilo...

Koupil jsem Samsung UE49KU6172

Budu srovnávat s Panasonic TX-P42UT50 (můj předchozí model)

Co se týká obrazu tak na filmy, seriály apod. super, o hodně lepší a živější barvy jak u Panasonicu. Co se týká sportu tak např. fotbal barvy super, ale záběr na trávník je hnus... mazanice, u Panasoniku jsem viděl každé stéblo zvlášť. Platí i u příjmu v HD. Jinak obraz opravdu super, i déčko které není v HD je o hodně pěknější.

Samsung zvukově o hodně velké polepšení, kvalita zvuku úplně někde jinde.

Pozorovací úhly, lepší Panasonic, u Samsungu menší vybočení a už jsou barvy vybledlé, krásné jsou pouze ze předu.

Smart řekl bych stejný jak u Panasonicu, možná trošku rychlejší.

U Samsungu bych vytkl malinký dálkový ovladač, blbě se mačká, a hlavně že 100Hz panel davají letos až do 7 řady která začíná na 36tis. Takže mám 50Hz poznat to jde, snažím se zvyknout... Ale připlácet kvůli tomu 16tis. se mi nechtělo a jiné značky který tento panel mají zas strácí na kvalitě obrazu...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1908 sekund.