Navštíveno 4509x

ahoj chci si pořídit skutr 125 poradil by mi někdo na co si dát pozor ? jakou značku ? čemu se rozhodně vyhnout ? chci to jen na občasné popojíždění po vesnici. žádné dlouhé trasy ani pravidelné ježdění. předem díky za info.

09.09.2016, 20:44 |
Kamil Mrkni na Kymco.
díky mrknu se. ještě jsem nenapsal že bych chtěl nějaký jetý nejraději cca do 20-25.tis

09.09.2016, 20:50 |
Kamil Právě proto mrkni na Kymco :)
pokud je to na B-éčkovej řidičák, tak automat a co nejvetší kola. Tuším, že nějaká aprilia byla s velkýma kolama a vcelku spolehlivá.
jj. na béčko o.k a předpokládám že bude lepší 4T ?

09.09.2016, 21:52 |
gizmi Lucni.konik: muzes vysvetlit pojem automat u skutru? :D :D A pak "co nejvetsi kola" u skutru do 125 ??? :D :D
Chtel jsem poradit novou Hondu, protoze cena je super a nez kupovat nejakou ojetinu, tak mit jistotu. Ale 20-25t to prekazilo :D Zacal bych tim, ze se vyhnes Cine :)
a na jaké značky se mám ještě zaměřit ?
Gizmi: koník myslel určitě variátor a kola 14 ;-) Nicméně taky jsem chtěl poradit pcx-ko ale holt do ceny by se nevešel,jinak jestli to bude mít na řádění po vesnici tak ani velký kola nepotřebuje,nehledá cesťáka.
Hanzi ještě bych se podíval na piagio,prostě jak se tu píše,buďto nějakého itala a nebo pak kymco,pozor neplést si s keeway,kentoya atd...

09.09.2016, 22:01 |
Bigboss | Upraveno: 2016-09-09 22:01:39
Double
Třeba něco takového: kymco agility City 125. Velká kola,osobně jsem ho měl na vyzkoušení a pohoda žádný kostitřas.
[ Link ] Jen sem juknul na bazoš
díky jdu hledat po inzerci..

09.09.2016, 22:35 |
gizmi Bigboss: on se delal nekdy i skutr bez variatoru, nebo na velkych kolech ? :)) to me zaskocilo :D
Starý Vespy byly s manuálním řazením, ale tu do 25t nekoupí :)
Zkus sehnat Hondu SH125, hlavně po motorový stránce je supr a má 16" kola. Jinak určitě se vyhni všemu čínskýmu, jestli místo ježdění nechceš pořád opravovat.
no právě to nechci.. dobře takže koukám po značce aprilia , kymco, hondu.. jaka je ještě dobrá značka ? ja manual stejně nemůžu nemám papíry na motorku.
co tohle ?
[ Link ] jen se bojím že je chlazený vzduchem aby se to moc nehřálo..
Se značkou Kymco nemám zkušenost, ale se vzduchem chlazeným skútrem Piaggio jsem najel asi 30tisíc km a žádný přehřívání jsem nezaznamenal.

11.09.2016, 13:51 |
Kamil golfista hanz - tady máš test
[ Link ] Jinak Super 8ku má kolega z práce, jede to pěkně, 100km/h není problém. Na lítání po městě/vesnici a okolí ideální.

12.09.2016, 07:18 |
jok3r mam aprilii leonardo, sou na to trochu drazsi dily ale nic co by se nedalo prezit a za ty penize uz to sezenes
číně se vyhni a proto tu máme několik Maxon Matador 125 všechny jezdí, sem tam nějaká blbost co se vyřeší v záruce hlavně cena odpovídá skůtru

14.09.2016, 11:11 |
Rudi Řešil sem něco podobnýho 2 roky zpátky, nakonec sem šáhl po Maxonu Matador 125, ikdyž sem nejdřív hledal Piaggio 125.
Maxon byl novej, 2 roky v záruce, najel sem teda jenom 1000km, většinu času to stojí nevyužitý v garáži, závada žádná a že když jedu, tak sem to bral do plnejch vždy. 80ku to udělá, kilo z kopce, na lítání po městě úplně ideál. Lítat s tím nějakou dálku denně, tak bych určitě šel do něčeho silnějšího nebo aspoň značkovýho.
Tím, že je to kellyňáckej skútr, všude všechno asi hnedka, ale jak říkám, já neřešil žádnej problém...

18.09.2016, 17:26 |
Losky Máš málo najeto, kolega v práci ho má taky na každodenní dojíždění a vydržel u něj jednu sezónu a koupil PCX. Prý na Maxonu furt něco musel dotahovat atd. Za sezónu najel asi 10tis km.
Asi tak, ja najezdim rocne 5-10tkm a u Japonce to není problém, kolega z práce před pár lety koupil novou čínu a pořád něco musel řešit, spotřeba o 1,5litru na 100km větší než u mě a přitom to bylo poměrně líný. Takže loni koupil novou Aprilii a je spokojenej, sice je dražší, ale nemusí se bát vyrazit ani na delší výlet.
Já jsem si na ježdění po dědině koupil BETU ARK 50 a jsem taky spokojený. Takové malé lehké prdítko.
Jede to daleko lépe než Simson. Hlavně to nežere a je to vodník. Po rovince tam je hned 60km/h a z kopečka se dostanu přes 70. Dát tam jiný variátor, spojku a 70ccm válec, tak to bude raketka.
Když chci jet do 10km od baráku, tak netahám Bandita ani Jawku, ale vyrazím na Bětce :D
jak je na tom Peugeot ? díky za info