Navštíveno 3499x

08.09.2016, 22:29 |
JB Ahojte - zase mám něco k tématu. Jenže tady stejně dostane radu každý, kdo o ni požádá. Tedy, můj mladý (bude mu 8), chodí druhým rokem do hudebky a od letošního března začal hrát na bicí. Máme perfektního učitele, který ho motivuje a mladého to baví. Ostatně, na moji darbuku "hraje" od dvou let. Má pro to cit, myslím. Došli jsme do stavu, kdy už musíme domů něco pořídit. Pan učitel poradil, s ohledem na finance, sestavy od tamy a sonoru, ty nejlevnější podle něj hratelné jsou od cca 12ti až 15ti tisíc výše. Není tu mezi námi nějaký bubeník? Jde mi o doporučení ke koupi. Samozřejmě jako varianta by byla i nějaká použitá sestava. Strop bych dal na 20000, v případě úžasné koupě trohu víc. Děkuji za případné názory.
Ha, tema pro me :D
Hraju na to pres 20 let :D
V teto cenove hladine je to temer jedno,
Tama, Sonor vyborny, doplnim Pearl, Mapex, Gretsch. Jestli muzu poradit, tak bych nesel do nove soupravy. Poridil bych o tridu vyssi, ale starsi, protoze bude pravdepodobne obuta do slusnych blan a budou k tomu slusny hardware.
Vybiral bych z vyse uvedenych znacek, drevo javor, brizu, pripadne kombinaci techto dvou (u Tamy mahagon), u Mapexu orech.
Z konkretnich rad kuprikladu:
Pearl Export series (VBX a vyse), Sonor Esential Force (briza), Select Force (javor), popripade 2007 a nebo 3007, Mapex - Meridian Birch nebo Maple, pripadne Pro M (predchudce Meridian).
Tama - Superstar a nebo starsi Rockstar (ale ty budou uz hodne stare).
Jde taky o rozmery - jestli dosahne na 22" kopak a tomy nad nim - bude to mit podle me vysoko - kolik meri btw? :D
Jeste dovol jednu radu :)
Zjisti, na jaky rozmery a konfiguraci hraje s ucitelem. Zda se,ze je to nepodstatne,ale pokud bude doma hrat na podobne naladene bici v podobne nebo stejne konfiguraci, zvykne si mnohem rychleji na obe soupravy a pomuze to odbourat jine pocity ze hry - odskok, zvuk, velikost tomu a floor tomu. Neni to nezbytne, ale je to lepsi - muze si postavit soupravu uplne stejne jako ve skole a bude se mu hrat lepe :)
Bici jsou nadherny nastroj, drzim pesti. :)
A ještě dotaz: ta cenová hladina by měla být za celou soupravu včetně stojanů a činelů?
Okolo 20 tisíc se to sehnat dá komplet, ale jednoduché to zas až tak nebude.

09.09.2016, 11:12 |
Šroub Jen poznamka na zvazeni, jak moc to bude treba rusit sousedy? Resil jsm to pred cca 5 lety a chvilku jsme premysleli nad tim koupit elektronicke bici. Nakonec klasicky vytlumeny sklep...
Nějaké tipy, co jsem našel namátkou:
[ Link ] zůstane Ti cca 7 na plechy, což není mnoho, ale dá se sehnat něco slušného

09.09.2016, 16:12 |
JB Freerider - děkuji moc! Tohle jsem přesně potřeboval. Psal jsem dnes ráno do školy panu učiteli, ať mi napíše, co za sestavu má ve škole. Vím, že to je sonor, ale nevím model a velikost. Mladý má 140 cm. Ta cena ano, tak nějak kolem 20ti za komplet. Našel jsem např. tohle:
[ Link ] Jinak s tím rušením sousedů - i to je dobrá poznámka. Bydlíme v RD, souprava bude v naší ložnici, která je otočená směrem do zahrady a pak už je na kopci jenom kostel. Snad to bude dobrý. Sklep máme když tak taky a vůbec nic v něm není.

09.09.2016, 16:16 |
JB Nevím, jak to teď uchopit, když tomu sám nerozumím a můžu to zhodnotit jen podle toho, jestli se mi zvuk soustavy líbí nebo ne. Když tak počkám, až dostanu odpověď ze školy a napíšu a poprosím o radu.....
S místem pro zkoušení to tak úplně jednoduché není :-)
Jde o sousedy, ale taky jde o zdraví malého - hlavně sluch.
Pokud bude prázdná místnost, bude to příšerný rachot a zvuková koule - ta ložnice je v pohodě, ale počítej s tím, že z paliček lítají třísky :oD :oD
Pokud máš sklep, kde není vlhko, je to značka ideál.
Chce tam dát na podlahu koberec a na stěny, alespoň 2 taky nějaké tlumení. Problém se sousedy to sice nevyřeší (alespoň ne zásadně), ale jakmile se nebude třískat zvuk ze strany na stranu, nebudou malýho bolet uši.
Každopádně ke cvičení na soupravu doporučuju sluchátka a nebo alespoň špunty.
Sluchátka mají obrovskou výhodu tehdy, kdy chceš hrát s metronomem (což není úplně nutné, ale na cvičení skoro nezbytné) a budeš na sluchátka zvyklý.
Určitě chraň malýho před tím, aby mu pískalo v ouškách a nebo ho bolely.

12.09.2016, 11:49 |
JB | Upraveno: 2016-09-12 11:51:11
díky - to jsou všechno věci, které mi nedochází. Ložnice veliká, ma cca 55 m2, na podlaze je koberec a po celé délce je knihovna. Tak snad to trochu tlumit bude. Místnost je v patře se zkošenými stěnami a v nich je 50 cm vaty. Třísky hodím do krbu :o) Sluchátka prosím jaká? Moje kossy porta pro to asi nevyřeší, že ne?
Jinak tedy psal pan učitel:
Dobrý den. Posílám Vám odkaz na bicí které máme v hudebce jak píšete. Je to cena samozřejmě bez činelů. Pán který Vám radí má samozřejmě pravdu co se týká bicích vyšší řady a k tomu osazených blán a mechaniky, ale i dřeva z kterého je to vyrobené. Já bych se ale vůbec nebál jít např. do té Tamy jak jsem Vám poslal odkaz. Nezní to vůbec špatně a pro začátečníka je to postačující na x let. Navíc za 16.000 koupíte komplet nové bicí s činely Meinl a stoličkou. Je to vše o penězích. Nejhorší jsou žádné bicí.
[ Link ]
K tomu sluchu - používám toto, pokud nepotřebuju zrovna klik do uší
[ Link ] Pokud sluchátka, tak používám toto
[ Link ] Ale podle mého názoru je to zbytečný luxus pro dítě, které se učí.
Nejlevnější řešení jsou špunty do uší (nějaké trochu kvalitnější) a na ně klasický ochranný sluchátka ala Otík :-)
Splní to funkci výborně.
K těm bicím - ty Tamy nejsou vůbec špatné - Tama Superstar jsou hodně slušný bicí.
Sonor Essential Force- ty hrají výborně...
Pan učitel má samozřejmě pravdu - lepší nějaké bicí, než žádné.