Navštíveno 4850x

05.09.2016, 10:09 |
Mika Zdar borci, jak se stavíte k situaci kdy mě VW vyzývá abych se stavil z důvodů diselgate k přehrání software u O2 2010 2,0 Tdi. Auto šlape, a moc se mi nechce byt pokusnym králíkem. Diky.
Některé chip tuning firmy už nabízejí zvýhodněnou cenu na zálohování původního SW i na případné ladění. Já si to asi nechám provést a podle toho co se změní (pravděpodobně spotřeba nahoru) budu reagovat chipem.

05.09.2016, 12:07 |
Mika Manželka mi volala, že ji do došlo poštou doporučeně. Ale neni tam napsáno, že musí na servis, nebo třeba pokuta nebo tak něco.

05.09.2016, 13:49 |
Ravo | Upraveno: 2016-09-05 13:50:48
Mno, nelehká úvaha...
pokud je auto už mimo záruku (jakože asi jo, když je 2010), tak FU a nikdo mě nikdy v autorizáku ani neuvidí. Dopis bych hodil do koše.
Protože tady nejde opravu kulancí nějáké nebezpečné věci, ale pouze jen náprava failu aby splňoval úchylnou legislativu.
Jediný důvod proč tam jít je udržení záruky kvůli ostatním závadám aby se na tom pak automobilka netočila. A protože jakoukoliv závadu na autě bych si stejně už musel platit ze svýho (po záruce), tak nazdar.
A uvidíme jak se k tomu budou stavět legislativci a jak mě donutí toto "okleštění" podstoupit. STK? Potvrzení že je to provedeno?
Protože pak teprve začne ta správná sranda a možná bych byl i ochoten jít do sporu s prodejcem/automobilkou o klamavých praktikách (auto jsem kupoval s jistou spotřebou a výkonem a po "úpravě" budou určitě jiný) a pak záleží jeslti jim auto nacpat zpět do chřtánu nebo si nechat zaplatit slušný "bolestný/držhubný". Asi by to nebyla tak easy věc, ale myslím že několik právníků si na tom může udělat slušný bussines s kolektivní žalobou
Jo, to bude pro právníky vážně super kauf, zastupovat lidi, co si šli dobrovolně kupovat a vybírat koncernové auto podle v prospektu napsané spotřeby :-D :-D :-D To si člověk čúrne smíchy, jestli to bude
v TV v přímým přenosnosu :-D
Od toho je tohle opatření...

05.09.2016, 21:25 |
Alííí Jako Ravo, a koukam, ze tech doporucenych dopisu minuly tyden asi poslali dost... :-)
Mika: Taky Ti to prislo z Usti nad Labem?
Ta akce není povinná. Aspoň ne v CZ, takže nikam jezdit nemusíte, když nechcete. Některé státy to mají povinné jinak budou auta trvale vyřazovat z registru. Pak teda je otázka, takové auto s neprovedenou akcí do toho státu prodat. Ale to je asi nepravděpodobný no. Takže nyní je u nás akce dobrovolná. Jinak výrobce vozu garantuje nezměněnou spotřebu paliva. Aspoň to teda píšou.

06.09.2016, 07:08 |
Mika Alííí jj z Ústí nad Labem. No manželka koukala na tu jednu A4 a zacla googlit co to za za zakony a vyhlasky s narizenima. Chvíli jsem na ni koukal a pak ty papíry vzal a roztrhal. S vydesenim na me koukala, a zeptala se co budeme dělat. Odpověděl jsem, že auto takto funguje dobře. A ty keci okolo me nezajímají.
Jen tedy jedna takova otazecka:Co kdyz tedy auto davno puvodni majitel nema a prodal ho nekomu dal a tedy zadny servis mu jiz nic neposle?

06.09.2016, 09:01 |
DaveF posílají to podle registru vozidel

06.09.2016, 14:24 |
Mika Pavle i na toto mysleli. A v případe, že vozidlo už nevlastniš tak by jsi měl sdělit adresu a jméno majitele.

06.09.2016, 20:24 |
Alííí Jj, byly tam moznosti...prodano (komu, kam), odcizeno, atd.
A jedine cim se to resi, je upravou delky otevreni EGR ventilu v RJ pro motor udajne. Spotreba stoupne.
Uz mam par informaci od lidi, co tam zajeli.

07.09.2016, 18:47 |
Mika Jako popravdě nenechám nikoho, abych byl za pokusného králíka. Uvidíme časem, třeba změním názor.
Jen tak pro zajimavost...o kolik stoupne ta spotreba, ze se toho bojite jako cert krize...
Prej mu stoupla o 0,5l/100km. Asi hodne zalezi jak kdo a kde jezdi...
Dalnicni auta to nepoznaji ani.

07.09.2016, 20:41 |
Alííí Hlavne kdyz ma nekdo upravu ridici jednotky, tak se jim na to taky vysere, ze? :-)
Myslis chip? Pokud mas chip, tak ti ho prehraji na tovarni SW automaticky :)
O.5 l? Tak to je drsne - to muze byt, zvlaste pro skodovkare, smrtelne zvyseni.
přesně tak, hodně lidí začne jezdit o dost víc defenzivněji, aby se dostali na svou obvyklou spotřebu.

08.09.2016, 21:57 |
Mika Asi nejde jen o spotřebu. Já mám ze života zkušenost. To takovou, že co mi,dobře slouží to neřeším. Však čas ukáže, ale hlavně když je to teď v pořádku. Tak jednoduše, proč to tak není už z výroby?

09.09.2016, 22:25 |
Alííí Knightey- nerozumim, jak to myslis. Prehraji na origo, nebo na ten origo prehraji ten chop?
Alííí: no normalne. Kazdy chip je vzdy delany na miru (teda alespon by mel byt). Cili prijedes k nekomu, kdo si stahne tvuj SW (kvuli stejne verzi) a tu ti upravi a nahaje zpet. U novych RJ se musi jednotky ruzne odemykat.
Kdyz prijedes s timhle autem do VW ikdyby na normalni servis ci na diesel gate aferu. Tak oni ti auto napichnou a dle VINkodu se ti tam vzdy nahraji nejnovejsi verze SW do vsech RJ. Vubec je nezajima ze tam mas chip. Cili ti to prehrajou na novejsi verzi a budes to mit v tovarnim nastaveni.
Proto nektere chipovaci firmy, maji sluzbu za poplatek, ze kdykoliv po navsteve vozem v koncernu, tam zajedes a SW ti upravi na soucasnou verzi (pouziji uz vyladene data/mapy - pokud to ladi a nejsou to nalejvaci).

10.09.2016, 20:57 |
Alííí Chapu. Proste to VW vynuluje. Dekuji, nechci. :-) At uz jedu od nalejvace nebo od babicky, nebude se mi v tom hrabat nejakej ucednik s monterkama VW.
Alííí: on defakto nehrabe, jen ti to proste napichnou a dela se update automaticky :)

12.09.2016, 07:55 |
AR Mika: Proč to není z výroby? Protože se během provozu zjistily informace díky kterým se daný SW/HW doladí. Jsou prostě stavy které nedokážeš v laborce či testovacím prostředí nasimulovat.
Kdyby byli vývojaři tak dokonalí tak bys nepotřeboval updaty nikde, třeba PC, tel., telka apod.