Navštíveno 3720x

19.08.2016, 21:33 |
yethy Nevyznáte se někdo ve vysavačích? Stávající se nám rozpadá a tak bychom rádi něco solidního.
Doma jsou všude plovoučky, na pár místech menší koberce s krátkým či středně dlouhým chlupem (max 1cm). Máme dlouhostrstého psa (kolie), takže by si měl umět poradit se srstí a měl by umět pořádně vysát a samozřejmě co nejméně prachu vracet zpět do místnosti.
Cenová představa kolem 5 tisíc. Ideálně kdyby uměl i mokrou cestu (občasné použití na čistění sedačky).
Má smysl se koukat i po základních modelech průmyslových vysavačů, nebo se raději držet výběru vysavače na doma?

19.08.2016, 21:41 |
Kamil Pokud bys oželel mokrou cestu, tak Miele
Máš nějak enormě schodů/musíš vysavač často zvedat/nosit, nebo prožije převážnou část života na zemi na kolečkách? Pokud kol 5k, má to i prát, a nemá to být postižené nařízením EU o výkonech motorů, vyčuchej si po krámech či netu Neptuna či Atlantic od Ety a....další léta nemusíš nic řešit...
Za me taky Miele. Mame doma 10 let stary Miele a 4 roky stary Electrolux (cca.v cene Miele)...a hadej, co vysava jako zamlada a co uz se rozpada?

20.08.2016, 09:51 |
camron | Upraveno: 2016-08-20 09:51:41
2x
Kdosi kdysi napsal, že není tak bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci (Rotschild).
V roce 1996 jsem koupil na tehdejší dobu dost drahý Forwerk. Máme ho dodnes. Přesvědčil mě test a prezentace, kterou u nás udělal prodejce na "akci". Za dobu téměř 20 let jsem měnil já osobně pouze uhlíky a vstupní tlumič za cenu pár set Kč. Výkon jak za mlada, porucha - nula. Jeden čas jsem Forwerky prodával a seznámil jsem se s novými modely (mám 122). Až mi tento odejde, bude to znovu Forwerk, jaký bude to nevím. Dnešní Cobolt je špičkový ve výkonu i univerzýlnosti. Radši zaplatím 30 litrů zanstroj, co vydrží desítky let, má vyřešenou filtraci a servis, než každý 3-5 let shánět novej krám. Jen se bojím, že tento náš má před sebou další dlouhé desítky let:-)))Nové uhlíky, zbytek neprůstřelný.
U mě jasná volba.

21.08.2016, 13:54 |
yethy Diky za tipy chlapi. Mrknu na Miele i na tu Etu trochu blize. Po rychlem googleni mi padla do oka ta Eta. Ikdyz je to uz kus stroje a obcas ji patra bude potreba vytahnout a to pak da cloveku zabrat.
Forwerk znam, mame jej v rodine, je to kvalitni vyrobek,ale nemyslim si, ze cena je odpovidajici, spis premrstena. Pro me je to cenove uplne mimo,ale diky za tip.
podobnou situací jsem procházel loni, jen že sem nepotřeboval mokrou cestu a v baráku mam dost schodů a bylo třeba ho na schodech nést , takže aby ho unesla i máti.. - většina podlah je plovoučka/parkety/dlažba (koberce nemáme..)
skončil jsem u Ety (přesnej model teď nevím..), když jsem zjistil, že Zelmer co má ségra a se kterým jsem byl poměrně spokojen se už nedělá... rozhodující pro mě byl "akční rádius" - délka kabelu a výkon (což byl docela výkon sehnat něco neuškrcenýho EU)
U te Ety Neptun - když nebudes delší dobu používat mokré čistění, zatuhne ti čerpadlo, jinak je to silný a blbuvzdorny vysavač, vhodny i do dílny.
Na doma bych vzal Miele, mám a max spokojenost.
Rozhodne neber nic bezsáčkového, je to mega opruz čistit.

22.08.2016, 09:30 |
Conan Miele, vyhrává i v testech, doma ho taky máme (teď je tomu 8 let).

22.08.2016, 13:53 |
Only_One | Upraveno: 2016-08-22 13:53:55
Taky Miele a nevím o něm. Spokojenost léta i párkrát spadnul ze schodů a pořád funguje a na mokré mám doma Neptuna a taky léta zcela funkční, jen sem kupoval 1x trysku a 1x nějakou pastovou blbost asi za 30 korun za 8 let..

22.08.2016, 15:23 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-08-22 15:24:31
Teda nevim, doma jsme meli 2x ETU a vypadala uplne stejne jako ten Neptun, ale nevim co to bylo za model. Mame doma psa a oba vysavace strasne smrdely i kdyz se vymenili vsechny filtry. Byli dost tezky a nemotorny, hodne rychle ztracely vykon a jsme radi ze skoncili na sbernym dvore. Ale mozna jsme meli smulu na blby kusy :). Pak jsem koupil nejaky Samsung za 900kc s nastavci a takovym tim extra zasobnikem na velke kusy bordelu pro setreni sacku a fungoval super. Ale pak jsem ho pouzival na uklid po stavbe a od te doby strasne jeci, asi pridreny :). Ted mame nejaky zelmer za 2.5k a spokojenost :).
Za hrubky se omlouvám, psáno na mobilu, i když je to hloupá výmluva :).
Takze taky to ted resim, jako nahradu za Electrolux, co se po 3 letech rozsypal. Jdu do Miele, z rady complete :)
Takže dneska pořízen Miele, nejsilnější varianta...no a po vyzkoušení konstatuji, že klidně stačí něco slabšího, neboť na nejvyšší výkon s tím nejde po koberci hnout :-)
Hlavne aby mal samopal! :-)